فرهنگ آپارتمان‎نشینی در گرو وضع قوانین جدید

مشکلاتی از قبیل نپرداختن حق آسانسور، تعیمر ساختمان بدون رضایت برخی صاحبان، استفاده از قرعه برای تعیین مالکان یک ساختمان و... در آپارتمان‌ها موضوعاتی است که بیش از فرهنگ‎سازی نیاز به قوانین دارد.

خبرگزاری شبستان- گرگان: آپارتمان‎نشینی با توجه به گرانی‎های مسکن، زمین و شرایط زندگی امروز جامعه برای دست‎یابی به امکانات بیشتر   اشتغال بهتر در کلان‎شهرها بیش از گذشته رونق پیدا کرده است و جامعه آپارتمان‎نشینی روز به روز در حال افزایش است.

 

در مجتمع هاي آپارتماني مجاورت واحدها، محلهاي مشاع، سلايق گوناگون و تقابل فرهنگهاي مختلف در صورت عدم رعايت مقرارتي خاص می‎تواند موجب گلايه و ناراحتي و حتی نزاع‎ها برای ساکنین یک ساختمان شود.

 

گرچه به دلیل شرایط آپارتمان‎نشینی دوستي، برادري، سعه صدر و گذشت مهمترين اصل جهت ايجاد آرامش و صميميت در محيطهاي اجتماعي به‎شمار می‎رود و بسیاری از خانواده‎های آپارتمان‎نشین به این سمت و این قانون نانوشته حرکت می‎کنند اما وضع قوانين نيز جهت شفاف شدن موضوعات الزامي است.

 

اصلي­ ترين قانون مصوب جهت رعايت نظم در مجتمع­ هاي آپارتماني «قانون تملک آپارتمانها وآيين‌نامه اجرايي آن با اصلاحيه‌هاي بعدي مصوب ۸/۲/۱۳۴۷» است که با توجه به اینکه سالیان سال از وضع این قانون می‎گذرد بازنگری به این قانون باید در دستور کار مجلس قرار گیرد و قطعا این اقدام منجر به کاهش میزان نزاع‎ها و اختلافات بین همسایگان که در یک واحد مسکونی زندگی می‎کنند خواهد شد.

 

حتی با توجه به گسترش زندگی آپارتمان‎نشینی برخی از اهالی آپارتمان‎ها از مراجع استفتائاتی داشتند ولی به نظر می‎رسد که قوانین و احکام شرعی باید در یک مسیر قرار گیرد.

 

مشکلاتی از قبیل نپرداختن حق آسانسور، تعیمر ساختمان بدون رضایت برخی صاحبان، استفاده از قرعه برای تعیین مالکان یک ساختمان و... در آپارتمان‌ها موضوعاتی است که بیش از فرهنگ‎سازی نیاز به قوانین دارد.  

 

«اسماعیل محمدی»، رئیس دادگستری شهرستان علی‎آباد کتول در اینباره در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان اظهار کرد: تاریخ چندانی از زندگی در آپارتمان‎ در ایران نمی‎گذرد و نیاز است که برای وضع قوانین آن با توجه به رشد جمعیتی و گرایش مردم به زندگی آپارتمانی فکر شود.

 

رئیس دادگستری شهرستان علی‎آباد کتول با بیان اینکه در سال 1343 قانونی مربوط به زندگی آپارتمان‎نشینی وضع شد، متذکر شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی آپارتمان‎نشینی گسترش پیدا کرده و شاید برخی از روستاها نیز دارای آپارتمان باشند.

 

محمدی یادآور شد: آپارتمان‎نشینی نیز نیاز به قانون و مقرراتی دارد که باید تبیین شود و 100 درصد از افرادی که در یک آپارتمان‎زندگی می‎کنند نسبت به یکدگیر حقوقی دارند که باید به آن اهتمام داشته باشد.

 

وی تاکید کرد: هر اقدامی از سوی بشر اتفاق می‎افتد یک سری مزایا و یک سری نواقص در آن وجود دارد  و مزایای زندگی در آپارتمان از نظر مالی، جانی و ... است که منجر به آن شده مردم نسبت به زندگی آپارتمانی سوق داده شوند.

 

رئیس دادگستری شهرستان علی‎آباد کتول تاکید کرد: آپارتمان‎نشینی برخی آسیب‎هایی را نیز دارد و 100 درصد محدودیت‎هایی برای مالکین در پی خواهد داشت و آمد و شد باید به گونه‎ای باشد که مورد آزار همسایه‎ها نشود و مهمان‎پذیری در ساعت خاصی باید اتفاق بیفتد.

 

محمدی متذکر شد: شلوغی فرزندان در آپارتمان باید کنترل شود و گاهی مسائل خصوصی افراد به نزاع‎ها در مکان عمومی ساختمان مثل راه‎پله‎ها کشیده می‎شود و یا افرادی که ساکن آپارتمان هستند با پوشش نامناسب ظاهر می‎شوند که مورد انتقاد همسایه‎ها قرار می‎گیرد.

 

رئیس دادگستری شهرستان علی‎آباد کتول خاطرنشان کرد: رعایت نکردن حقوق مکان‎های عمومی از دیگر مشکلات زندگی آپارتمان‎نشینی است و در دعاوی حقوقی این مهم بیشتر مورد توجه قرار می‎گیرد.

 

محمدی یادآور شد: تغییرات در ساختمان که منجر به تغییر نمای ساختمان می‎شود و مورد انتقاد همسایه‎ها قرار می‎گیرد و یا تغییراتی که منجر به تضعیف اسکله ساختمان می‎شود از دیگر موضوعاتی است که در آپارتمان‎ها باید به آن توجه کرد.

 

وی گفت: قرار دادن اشیاء در پاگردها و خارج از منطقه مسکونی در آپارتمان منجر به اختلاف نظر با همسایه‎ها می‎شود و یا پارک اتومبیل بدون توجه به اینکه مالکان موافق باشند موضوعاتی است که در زندگی آپارتمانی وجود دارد و باید به آن توجه کرد.

 

کد خبر 786573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha