چه کسانی نیازمند مراجعه به بانک  برای دریافت کد شهاب هستند

بانک مرکزی طی بخشنامه ای داشتن شهاب یا شناسه هویت الکترونیک بانکی را برای شناسایی مشتریان بانکی الزامی کرده است که برای دریافت این کد تنها افرادی که اطلاعات هویتی آنها ناقص است باید به یکی از بانک‌ها که اطلاعات ناقص دارند، مراجعه کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک مرکزی ساماندهی حساب های بانکی و تکمیل اطلاعات مشتریان بانکی را در دستور کار خود قرار داده است وبر این اساس سوم اردیبهشت ماه در بخشنامه ای در راستای افزایش شفافیت تراکنش‌های بانکی و مبارزه با پولشویی طی بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری فعال کشور اعلام کرد تا تمامی خدمات بانکی به سپرده گذاران منوط به دریافت شناسه هویت الکترونیکی بانکی (شهاب) است و بر همین اساس بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری باید ضمن قطع خدمات بانکی، حساب مشتریانی که به دلیل نقص در اطلاعات هویتی، کد شهاب برای آن‌ها در شبکه بانکی صادر نشده، مسدود می شود.

 

بنابراین گزارش انتشار اخبار درباره دریافت شناسه شهاب و مسدود شدن حساب های فاقد این کد شناسایی سوالاتی را برای مشتریان بانکی ایجاد کرده است که باید برای دریافت این کد به بانک ها مراجعه کنند یا خیر که در این رابطه با بررسی های صورت گرفته از شبکه بانکی تنها افرادی که دارای حساب بانکی ناقص هستند یعنی اطلاعات کامل برای حساب آنها در بانک وجود ندارد باید به شعب بانکی مراجعه کنند و از آنجا که کد شهاب به معنای احراز هویت در سیستم بانکی است از این رو اگر مشتریان بانکی پیش از این احراز هویت شده‌اند دیگر نیازی به حضور آنها در شعب بانک نیست.

 

این گزارش می افزاید: سایر مشتریان بانکی که اطلاعات هویتی آنها ناقص است نیز نیازی نیست که به تمامی بانک هایی که در آن حساب دارند مراجعه کنند بلکه تنها با مراجعه به یکی از بانک‌ها که اطلاعات ناقص دارند می توانند نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند و به صورت اتوماتیک شناسه شهاب برای آنها صادر و در تمامی بانک‌ها احراز هویت انجام می‌شود.

 

بنابراین گزارش، شهاب یا شناسه هویت الکترونیک بانکی، شناسه ۱۶ رقمی به شمار می‌رود که برای شناسایی مشتریان بانکی به هریک از اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص می‌یابد و شامل تمامی اطلاعات هویتی است که بخش مهم و بازوی اجرای طرح ساماندهی اطلاعات مشتریان به عنوان یکی از کلان پروژه‌های بانک مرکزی تحت عنوان نهاب محسوب می‌شود.

 

از جمله مهم‌ترین دستاوردهایی که با راه‌اندازی نهاب ( نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی ) به دست می‌آید تحت پوشش قرار گرفتن سامانه‌های سیستم مدیریت سپرده‌ها، سیستم مدیریت تسهیلات، سیستم ارزی، سیستم‌های بانکداری اینترنتی، سیستم بانکداری همراه، سیستم تلفن بانک و کانال‌ها و مشتریان و اتصال اطلاعات نیروی انتظامی، اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت احوال، پست و سایر سیستم‌های حکومتی و بانکی است.

 

یادآور می شود در راستای انجام این بخشنامه بانک مرکزی نهم اردییبهشت ماه سامانه نهاب در بانک ایران زمین راه‌اندازی شده است. این بانک جزو اولین بانکهایی است که با راه اندازی سامانه شهاب اقدام به اختصاص کد شانزده رقمی احراز هویت به مشتریان خود کرده است./

کد خبر 786399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha