گزارشگری یک اکتشاف است

قاضی زاده با اشاره به ابعاد مختلف کار خبری، به تبیین انواع مختلف گزارش پرداخت و گفت: گزارشگری یک اکتشاف است.<BR>

به گزارش خبرنگار شبستان قاضی زاده با حضور در هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در نشستی با عنوان “گزارش نویسی” گفت: روزنامه نگاری یکی از مشاغل فعال و حرفه ای در کشورهای غربی به شمار می رود که متاسفانه در کشور ما به اهمیت آن توجه جدی نشده است.
وی ادامه داد: قانون هویت روزنامه نگاران یکی از پشتوانه های حمایتی از این قشر می باشد که در اتحادیه اروپا و آمریکا، معتبر بوده و وجهه قانونی دارد، در حالیکه در ایران چنین قانونی وجود نداشته و در صورت وجود، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
 

قاضی زاده تصریح کرد: گزارش یکی از بخش های کلیدی و مهم در حرفه روزنامه نگاری است که در حقیقت یک کشف است.
وی اضافه کرد: گزارشگری یک اکتشاف است که در آن گزارشگر از حقیقت یک ماجرا پرده بر می دارد و ابعاد ناشناخته حادثه را برملا می سازد.
 

این پیشکسوت عرصه خبر از بی توجهی به قشر گزارشگران و خبرنگاران اظهار تاسف کرد و افزود: تقریبا همه گزارشگران، حتی پیشکسوتان، سابقه داران و صاحبان عنوان در این عرصه نیز با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.
قاضی زاده در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین مختلف کار گزارش پرداخت و اظهار داشت: گزارشگران باید برای ارائه یک کار حرفه ای، سوژه های جزئی و پیش پا افتاده را دستمایه کار خویش قرار دهند و از پرداختن به سوژه های کلی و معنوی و آسمانی بپرهیزند.
وی در این باره توضیح داد: مشاهده، مصاحبه و جمع آوری اطلاعات سه رکن اصلی کار گزارش هستند که در سوژه های کلی و معنوی، تحقق این سه رکن غیرممکن و یا مشکل می باشد.
 

این استاد گزارشگری ادامه داد: یکی از منابع غنی برای بدست آوردن سوژه های گزارش مرور گزارش های قبلی و بررسی تحولات آن می باشد.
وی افزود: اگر گزارش را به دو گونه پوششی و پیگیرانه تقسیم کنیم، تفاوت های فاحشی میان این دو بخش مشاهده خواهیم کرد.
 

قاضی زاده گفت: گزارش های پوششی دارای موضوعی درونی هستند و آسانی هایی برای گزارشگر به همراه دارد، اما گزارشهای پیگیرانه، گزارشهایی اثرگذارتر و تکان دهنده تر هستند که موضوع آن بیشتر جنبه ملی و فراملی دارد.
وی گزارشهای پیگیرانه را قله کار گزارشگری نامیده گفت: گزارشهای پیگیرانه نیازمند سفرها و اقامت های طولانی است و به همین دلیل خیلی به ندرت اتفاق می افتد و بیشتر خبرنگاران از انجام آن سرباز می زنند.
این پیشکسوت عرصه خبر از ماجرای “واترگیت” سخن گفت و توضیح داد: ماجرای واترگیت نمونه شاخص از تاثیر یک گزارش پیگیرانه است که دو گزارشگر پس ازدو سال و چند ماه پیگیری یک ماجرای مشکوک سرقت، از مهمترین اتفاقات دولتمردان آمریکا پرده برداشتند و در نهایت استعفا و عذرخواهی رئیس جمهور وقت آمریکا، چهارتن از هشت وزیر کابینه وی و رییس سازمان سیا را رقم زدند.
وی در پایان سخنان خود ا اصحاب رسانه و مطبوعات خواست حرفه خویش را جدی بگیرند و دستیابی به حقیقت را غایت خویش قرار دهند.
 

شایان ذکر است، نشست “گزارشگری” به همت دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها در سالن شماره سه هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد.
 

کد خبر 78628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha