به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وزارت راه و شهرسازی توسعه حمل و نقل ریلی را به عنوان یکی از اولویت های خود دنبال می کند و تاکنون اقدامات فراوانی را در این زمینه انجام داده است. سال گذشته تفاهمنامه های بسیاری برای توسعه شبکه حمل و نقل ریلی امضا و انجام شد که به واسطه انجام این طرح های توسعه ای شاهد روند صعودی درآمدزایی در این بخش هستیم تا جایی که بنا به گفته معاون بازرگانی و بهره برداری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در جلسه مدیران حوزه معاونت راهآهن درآمد حمل بار ترانزیت خطوط ریلی شاهد افزایش ۷۷ درصدی درآمد ترانزیت ریلی در سال 97 هستیم.
رسانه ملی به نقل از «بابک احمدی» در این جلسه آورده است: «حمل محمولات بینالمللی در حوزه بازرگانی خارجی به طور متوسط ۱۴۰ هزار تومان برای کشور به ازای هرتن درآمد داشته است. تدوین استراتژی تحلیل بازار در سال ۹۸ در دست بررسی قرارگرفته است. حمل بار توسط ناوگان ریلی در سال گذشته ۱۵ درصد در تن کیلومتر در مقایسه با سال ۹۶ افزایش یافت. نتظار داریم با توجه به روند افزایش روبه رشد حمل بار توسط ناوگان ریلی و تلاش همکاران در سال ۹۸، بتوانیم به هدف حمل بار داخلی در شبکه به میزان ۸۶ میلیون تن و بار بینالمللی به میزان ۹ میلیون تن دست پیدا کنیم.»
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۵ رام قطار باری از چین به ایران بار حمل کرده است، خاطرنشان کرد: این قطارها از طریق مرزهای سرخس و اینچه برون وارد کشور شدهاند. همچنین طی توافق مشترک با کشورهای روسیه و جمهوری آذربایجان، به دنبال راهاندازی شرکتهای مشترک بین ایران و این کشورها هستیم تا بتوانیم زمینههای رشد ترانزیت کالا به طرف کشورهای آسیای میانه و روسیه را فراهم کنیم.
این گزارش می افزاید: تلاش برای رشد ترانزیت و حمل کالاهای بین المللی از اولویتهای مهم شرکت راهآهن است و اعمال تخفیف بر اساس شرایط بازار، افزایش سیر واگنهای ایرانی در کشورهای همسایه و ترکمنستان، توسعه کریدورها و کاهش زمان توقف واگنهای باری در ایران از مهمترین برنامههای شرکت راهآهن برای افزایش بهرهوری در این بخش است.
یادآور می شود: وزارت راه و شهرسازی 28 اسفندماه در آخرین روز کاری سال گذشته تفاهمنامهای برای توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی برون شهری با سازمان مدیریت و برنامه و بودجه امضا کرد که بر اساس این تفاهم نامه که با حضور «محمد اسلامی»، وزیر راه و شهرسازی، «محمد باقر نوبخت»، رییس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه، «سعید رسولی»، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راه آهن و نمایندگان بخش خصوصی مبادله شد، طی سال ۱۳۹۸ برابر ۹۷۴ دستگاه لوکوموتیو و واگن قطار تولید می شود.
این تعداد شامل تولید ۴۰ دستگاه لوکوموتیو، ۶۵۰ دستگاه واگن باری، ۲۴ دستگاه ریل باس، ۳۰ دستگاه واگن مسافری و بازسازی کامل ۲۳۰ واگن مسافری میشود. هم تولیدکننده و هم مصرف کننده این لوکوموتیوها و واگنها شرکتهای خصوصی داخلی خواهند بود. تولید و تحویل این دستگاه ها از فروردین سال ۹۸ آغاز و تا اسفند ۹۸ ادامه دارد.
طبق این تفاهم نامه ۱۹۴۰ میلیارد تومان اعتبار تامین شده که شامل ۲۰ درصد آورده متقاضیان، ۱۰۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۴۷۳ میلیارد تومان کمک دولت میشود. نرخ سود این تسهیلات برای ساخت واگن مسافری و ریل باس ۱۲ درصد و برای تولید لوکوموتیو و واگن باری ۱۳ درصد است و مابه التفاوت این نرخ سود توسط دولت تامین می شود./
نظر شما