تصرف بستر و حریم رودخانه ها توسط برخی از دستگاه های دولتی قزوین

ملکی با اشاره به تصرف بستر و حریم رودخانه ها توسط برخی دستگاه های دولتی قزوین گفت: در کنار زمین خواری و کوه خواری با معضل رودخانه خواری هم در کشور مواجه بوده و درگیر آن هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «یدالله ملکی» در کارگروه تخصصی امور سیل استان که امروز ( پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت) در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: رودخانه ها، سرخرگ های حیاتی هستند و به لحاظ حفظ تنوع زیستی و انتقال بار رسوبی اهمیت دارند و سیل افزایش ارتقاع روخانه و اشغال بخشی از دشت های حاشیه رودخانه است که می تواند با غرق آب کردن منطقه، خسارتی را به دنبال داشته باشد.

 

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه استان قزوین ادامه داد: شاهرود، خررود، ابهر رود، حاجی عرب رود و رودخانه های شمالی از جمله مهمترین رودخانه های استان قزوین هستند و ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر رودخانه در قزوین داریم که یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر نقشه برداری شده است.

 

وی اعلام کرد: تصرف در رودخانه ها در نقاط حادثه خیز رخ داده و در کنار زمین خواری و کوه خواری با معضل رودخانه خواری هم در کشور مواجه بوده و درگیر آن هستیم.

 

ملکی تصریح کرد: از جمله این تصرفات توسط بخش دولتی از سوی دستگاه هایی نظیر شهرداری ها، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت گاز و شرکت شهرک های صنعتی بوده است و بخشی از تصرف هم توسط مردم بوده است.

 

وی اضافه کرد: شهرداری ها ساخت و ساز در بستر رودخانه بازار داشتند که البته این موضوع سابقه طولانی دارد ولی بخشی از بستر تبدیل به منازل مسکونی شده است و بخشی از این منازل در معرض خطر هستند.

 

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه استان قزوین توضیح داد: احداث کارخانه آسفالت شهرداری، وضعیت نامناسب پل های احداث شده توسط اداره راه و شهرسازی، احداث سرویس بهداشتی در داخل رودخانه بازار و باراجین توسط شهرداری و تصرف در بستر و حریم رودخانه ملاعلی در محل اتوبان قزوین- رشت توسط اداره کل راه و شهرسازی استان از جمله تصرفات به حریم و بستر رودخانه ها در استان بوده است که در این راستا صدور خطاریه و اخذ احکامی را داشتیم.

 

وی گفت: از جمله اقدامات ما این بوده که تصرفات رودخانه رزجرد از بالا تا پایین را در سه بازه زمانی شناسایی کردیم که به تعداد ۷۳ مورد شناسایی شده و پس از صدور دستور قضایی، اقدام به آزادسازی خواهد شد و سعی می کنیم تصرفات دیگر رودخانه ها را هم آزادسازی کنیم.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین هم در این نشست اظهار کرد: یکسری از اقدامات انجام شده مربوط به گذشته بوده و این نکته در خصوص این اقدامات بیان می شود که ما نمی دانستیم ولی متأسفانه در چند سال اخیر هم اقداماتی انجام می شود که بدون توجه به نکات لازم است.

 

«حمید پویا» تأکید کرد: برای نمونه شهرک صنعتی آراسنج در بستر رودخانه است و در خصوص شهرک صنعتی خرمدشت که هنوز کامل احداث نشده است هم به نکات لازم توجه نمی شود و باید در این منطقه آبراه های طبیعی دیده شود.

 

وی یادآور شد: یکی از مشکلات با اداره کل اوقاف است که در بستر رودخانه مجوز برداشت می دهند و می گویند جزو وقف است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین خاطر نشان کرد: این انتظار وجود دارد قبل از ساخت و سازها، استعلام از شرکت آب منطقه ای صورت گیرد و در مورد پل های احداثی هم جاهایی که نیاز است اصلاح لازم صورت گیرد زیرا ما بحث تغییر اقلیم داریم و با وجود اینکه می گوییم سیل هر ۲۰۰ سال رخ می دهد ممکن است در سال های آتی هم این اتفاق دوباره رخ دهد.

 

کد خبر 786032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha