به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نشست هم اندیشی دیپلماسی اقتصادی و تجاری خراسان جنوبی ظهر امروز (11 اردیبهشت) با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان برگزار شد.
«محسن احتشام»، رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به ظرفیت های اقتصادی، گردشگری و کشاورزی استان و از طرفی هم مرز بودن با کشور افغانستان، بر لزوم تقویت بازارچه های مرزی و استفاده از تجربیات ارزشمند فعالان بخش خصوصی در استانهای مختلف کشور برای تصمیم گیری های کلان تاکید کرد و گفت: مسئولان باید برای رونق تولید و کسب و کار در کشور به جای سنگ اندازی بر سر راه سرمایه گذاران بخش خصوصی آنها را حمایت و تقویت کنند.
وی همچنین با اشاره به تحریم های ناجوانمردانه دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران، همکاری بیشتر بخش خصوصی و دولتی برای دور زدن این تحریم ها را مهم دانست و افزود: در فضای هماندیشی و همکاری متقابل بین دولت و بخش خصوصی است که می توانیم دیپلماسی تجاری را برقرار کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی اظهار داشت: هم اندیشی و محترم شمردن نظرات بخش خصوصی می تواند به افزایش تولید و صادرات کمک کند.
دلالان بیشتر از تجار سود میکنند
«غلامحسین شافعی»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم با بیان اینکه فضای حاکم بین بخش خصوصی و دولتی در خراسان جنوبی صمیمانه است، گفت: بهترین راه تنفس اقتصادی در این شرایط تحریم، بالا بردن مبادلات اقتصادی کشور است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر درآمدهای ارزی و مبادلات خارجی و صادرات برای کشور مسئله اول و مهم است، افزود: مهمترین نکته در سیاست های خارجی دولت، ارتباط با همسایگان و مبادلات تجاری با آنها است که خراسان جنوبی با توجه به مرز مشترک با افغانستان در این زمینه در نقطه مطلوب قرار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه راه اندازی معاونت دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه از کارهای خوب دولت دوازدهم است، ادامه داد: علاوه بر این موضوع میبایست سیاست های ارزی و تجاری کشور هماهنگی با بخش خصوصی هم داشته باشد، در حال حاضر بیشتر اقدامات انجام شده در حوزه سیاست های ارزی در کشور موقتی است.
شافعی با بیان اینکه نمی شود هم فعالان اقتصادی را سرداران جنگ اقتصادی نامید و هم از طرفی در صورت بروز یک مشکل اقتصادی در کشور آنها را متهم ردیف اول معرفی کرد، گفت: دولت و فعالان اقتصادی باید مکمل همدیگر باشند و راه تعامل سازنده را در پیش گیرند.
عدم وجود امنیت اقتصادی در کشور!
وی عدم وجود امنیت اقتصادی در کشور را از مشکلات عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بدلیل عدم وجود امنیت اقتصادی در کشور، چنانچه بگویند تمام منافع صندوق توسعه ملی مال فعالان اقتصادی باشد، هیچ کس قبول نمی کند، چراکه مشکلات زیادی گریبان فعالان اقتصادی را در چند سال اخیر گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هر سال بهترین نقطه ها را برای شعار سال انتخاب می کنند اما می بینیم که در پایان سال خیلی عملی نمیشود، گفت: وقتی همه مشوق ها برای کارهای دلالی و واسطه گری است، کدام سرمایه گذار به بخش تولید روی می آورد؟ تولید نباید سود آوری آن کمتر از دلالی باشد.
شافعی گفت: توزیع پول بین کارگروه ها برای طرح های اقتصادی کوتاه مدت است و در بلند مدت اثری ندارد.
وی با بیان اینکه سال قبل که سال حمایت از کالای ایرانی بود، بخش خصوصی فریاد زد که اگر می خواهید از کالای ایرانی حمایت کنید باید بخش عرضه کالا تقویت شود نه تقاضا، تصریح کرد: چنانچه از بخش عرضه و تولید حمایت شود؛ کالای ما توان رقابت با کالای خارجی را خواهد داشت.
لطفا از پشت تیر به فعالان اقتصادی نزنید!
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: چطور می توان از مردم خواست که کالای ایرانی با قیمت بالاتر و کیفیت پایین تر بخرند؟ این نشان می دهد که هماهنگی برای تصمیمهای کلان اقتصادی در قوای سه گانه کشور وجود ندارد.
شافعی با بیان اینکه چنانچه فعالان اقتصادی دلالی می کردند، سود آنها 10 برابر الان بود، انتقاد کرد: چطور کسی که سود بانکی بالا می گیرد هیچ مالیاتی نمی دهد اما یک فعال اقتصادی و تولیدی که کسب و کار راه انداخته است باید مالیات بدهد؟
وی در پایان بیان کرد: توقع بی جایی نیست که از مسئولان تقاضا کنیم در این شرایط تحریمی از پشت تیر به فعالان اقتصادی نزنید؛ بلکه در مقابل تسهیل گر کارهای آنها باشید.
بازگشایی بازارچههای مرزی استان تداوم یابد
«مشیرالحق عابدی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه به ظرفیت بالای بازارچه های مرزی استان و لزوم تقویت آنها اشاره کرد و گفت: 331 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و وجود چهار بازارچه مرزی نعمتی برای استان است که تداوم بازگشایی بازارچههای استان انتظار ما از دیپلماسی پایدار وزارت خارجه در خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی قطب تولید مرغ در شرق کشور است، افزود: در روزهایی که عدم حمل برخی نهادهای دامی در کشور دردساز شد، اما در خراسان جنوبی بدلیل تدابیری که دیده شد، کمترین مشکل را در استان داشتیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر انقلاب با نام سال «رونق تولید»، ادامه داد: بعد از این نامگذاری به دستور استاندار برنامه ای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای تحقق شعار سال در استان تهیه شد که دستگاههای اجرایی مکلف به اجرای آن هستند.
عابدی بازگشایی معابر مرزی و استمرار آن را از مهمترین اولویت های عنوان کرد که باید در دستور کار مسئولان وزارت خارجه باشد.
ارتباط با همسایگان مهمترین راه برای مقابله با تحریمها!
«سید رسول موسوی»، دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل غرب آسیا هم در این جلسه با بیان اینکه آنچه در دو سال گذشته در وزارت امور خارجه انجام دادیم، تحت عنوان سیاست توجه به همسایگان بوده است، گفت: در این طرح قرار است منافع همسایه های ایران را با منافع کشور به هم پیوند دهیم.
وی بیان کرد: این طرح را در کشورهای مختلف همسایه ایران دنبال کردیم و به این نتیجه رسیدیم که شرایط سخت فعلی کشور جز از طریق عملیاتی کردن سیاست همسایگی نیست و راهی جز اینکه بتوانیم با همسایگان خود ارتباط داشته باشیم و واردات و صادرات وجود داشته باشد، نداریم.
ارتباط موثر بانکی بین تجار ایران و افغانستان، تسهیل امور ویزای تجاری برای راننده های کامیون و تجار، عدم اخذ عوارض گمرکی از کامیون های ایرانی، برداشتن ممنوعیت صادرات خوراک دام و طیور و راه اندازی کنسولگری ایران در فراه افغانستان و کنسولگری افغانستان در خراسان جنوبی از مهمترین موضوعات و مشکلات مطرح شده توسط برخی از فعالان اقتصادی استان در این جلسه بود.
نظر شما