امیر سرتیپ دوم ستاد «حمید کریمی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان در مورد مولفه های امنیت دفاعی در جامعه شناسی جنگ گفت: جنگ یک پدیده اجتماعی است که در جامعه شناسی جنگ سه عنصر اصلی دولتها، جوامع و نیروهای مسلح وجود دارد و نمی توان با بحثهای پژوهشی و تحقیقات به این نتیجه برسیم که در حوزه جامعه شناسی جنگ چگونه عمل کنیم زیرا به مرور زمان شکل جنگها تغییر می کند و آنچه در دفاع مقدس رخ داد در جنگ های بعدی رخ نمی دهد به طور مثال امریکا برای حضور خود در جنگها نیرو و سرمایه خود را وارد نمی کند بلکه سلاح را به طور غیر مستقیم از طریق یک کشور ثالث دنبال می کنند.
مشاور عالی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش افزود: آنچه مهم است این است که باید بدانیم با توجه به محیطی که در آن قرار داریم یعنی منطقه خاورمیانه که در قریب به اتفاق مواقع درگیر جنگ بوده است ما نیز به شکل مستقیم و غیر مستقیم باید آماده مقابله باشیم.
سرتیپ دوم کریمی اظهار کرد: در موضوع دفاع همه درگیر هستند به همین جهت ما نیازمند آن هستیم که از همان طفولیت و دوران ابتدای آموزش کودکان را به جهت معنوی و جسمی و روحی آماده کنیم و لازم است مدارس، خانواده ها و دانشگاهها این آمادگی را در خود ایجاد کنند و همه به نوعی در دفاع سهیم هستند.
وی ادامه داد: بالانس و توزان باید میان مباحث اقتصادی اجتماعی و سیاسی و دفاعی هنری ایجاد شود و این تبحری است که دولتمردان باید داشته باشند و از آن بهره ببرند و بدانند در کجا از طریق یک دیپلماسی خارجی تهدید جنگ را از کشور دور کند یا در کجا از سیاستهای کشور خود پشتبانی کند که این همان موضوع بازدارندگی است.
مشاور عالی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اشاره به وقوع بلایای طبیعی مانند سیل اظهار کرد: در این موضوع نیز همه وارد میدان شدند. در موضوع جنگ نیز همه وارد میدان می شوند و باید با تمام موجودیت خود در پشت سر نیروهای مسلح بایستیم و این آمادگی از قبل باید در میان اقشار و سطوح مختلف ایجاد شود.
وی در مورد تاثیر فضای مجازی بر روی جوانان گفت: فضای مجازی فضای خاکستری است که می تواند جوانان را نسبت به وطن خود بی انگیزه کند این فضا به خوبی دیده نمی شود و یک فضای خاکستری است که خوب و بد موضوعات به درستی در آن دیده نمی شود و دشمن می تواند با جنگ نرم در این فضا علقه های جوانان را نسبت به کشور و میهن خودشان بی انگیزه کند و نسبت به علقه های ملی، مذهبی و وطنی جوانان را دل سرد کند و شرایط را برای ورود دشمن به حوزه های سخت به آرامی فراهم کند.
سرتیپ دوم کریمی در مورد نقش کتاب در انتقال فرهنگ دفاع مقدس گفت: علارغم تمام نمایشگاههایی که در سطح کشور برگزار می شود به نظر می رسد کتاب در کشور جایگاه خوبی ندارد و تیراژ 1000 جلد و 2000 هزار جلد آمار مناسبی برای جامعه ما نیست.
استاد دانشگاه دافوس خاطر نشان کرد: موضوع کتاب و کتابخوانی از ابتدای رشد و تربیت کودکان باید مورد توجه ما قرار بگیرد و خواندن و نوشتن باید از دوران طفولیت کودکان مد نظر قرار بگیرد تا در اینده نویسندگان با ادبیات و نثر بهتر کتب را به بازار عرضه کنند.
سرتیپ دوم کریمی اظهار کرد: جذابیت در کتب دفاع مقدس در جذب مخاطبان جوان و نوجوان بسیار اهمیت دارد و طرح مسائل فنی در کتب دفاع مقدس مورد استقبال مخاطبان قرار نمی گیرد بلکه انتقال موضوعات دفاع مقدس باید متناسب با زبان جامعه هدف باشد تا اثر گذاری واقعی را داشته باشد./
نظر شما