به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تهران و برلین تلاش دارند حتی با وجود کارشکنی های آمریکا و اعلام تحریم های مجدد علیه کشورمان توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی خود را دنبال کنند در همین زمینه کمیته مشترک راهبردی آب ایران و آلمان در قالب زیر مجموعه همکاری با کشورهای اروپایی به منظور توسعه فعالیتها در این بخش تشکیل شد.
بنابراین گزارش در راستای تشکیل این کمیته مشترک روز گذشته (سه شنبه 10 اردیبهشت) اولین جلسه آن با حضور مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل و مدیران ارشد وزارت محیط زیست آلمان برگزار شد. «فرهاد یزداندوست» درباره این کمیته مشترک و محتوای اولین جلسه آن به پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) گفته است: «در این جلسه آخرین وضعیت طرحهای پیشین دو کشور و تعریف پروژههای آبی جدید مورد بررسی قرار گرفت. در حال حاضر پشتیبانی دو کشور از نوع فعالیتهای انجام شده و کسب حمایتها از اتحادیه اروپا در دستور کار ماست که امیدواریم مجموعه پروژههای بررسی شده که با همکاری مدیران ارشد آب ایران و آلمان به توافق خواهد رسید راهگشای فعالیتهای بسیار بیشتر دو کشور در زمینه همکاریهای آبی باشد.»
مشاور وزیر نیرو در امور بینالملل ادامه داده است: «بخش آب و برق وزارت نیرو از دیرباز با مجموعههای اروپایی به ویژه با متخصصان آلمانی فعالیتهای مشترک زیادی در دستور کار داشتهاند بدین منظور در جهت توسعه فعالیتها و نتیجه بخشی فعالیتهای گذشته مقرر شده است تا در شاخههای مشخص آب و برق کمیتههای فعالی را با کشورهای اروپایی داشته باشیم در همین راستا یکی از کمیتههای فعال در این زمینه مربوط به کمیته همکاریهای حول محور آب با کشور آلمان است که با توجه به اینکه در سال گذشته مسئولیت راهبری کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و آلمان به وزارت نیرو سپرده شده است، فعالیتهای مربوطه نیز قوت بیشتری پیدا کرده تا ما بتوانیم این کمیتهها را با یک برنامهریزی جدید به پیش ببریم.»
این در حالی است که ایران و آلمان در راستای توسعه روابط خود اسفند ماه سال گذشته توسعه روابط بانکی را در دستور کار قرار دادند و بنا به گفته سخنگوی اتاق بازرگانی ایران و آلمان بانک خاورمیانه تنها بانک ایرانی است که بعد از ۴۰ سال توانسته از جمهوری فدرال آلمان، امتیاز عالی تأسیس شعبه را کسب کند.
یادآور می شود: روابط ایران و آلمان به طور رسمی از سال ۱۸۷۳ میلادی و در پی سفر اول ناصرالدینشاه به آلمان در خلال سفر اولش به اروپا شروع شد. روابط کشورمان با آلمان بعد از انقلاب اسلامی دارای نوسانهای شدیدی بود. مسئله روند صلح خاورمیانه و بحث انرژی هستهای ایران از مباحث تنشزا به حساب میآید اما دوطرف بنا به دلایل خود تمایل داشتند مناسبات هیچگاه به طور کامل قطع نشود.
آلمان در چندین پروژه در ایران حضور داشت از جمله سفر وارنر مولر، وزیر اقتصاد آلمان در ۱۱ مهر ۱۳۷۹ به ایران که در خلال آن دو پروژه بزرگ اقتصادی مربوط به گسترش پتروشیمی بندر امام و پارس جنوبی به مجموع مبلغ ۸۵۰ میلیون پوند به شدکت آلمانی لینده واگذار شد./
نظر شما