به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان همایش «فرهنگ ، زبان و زیست بوم مازندران» با هدف احیای فرهنگ و زبان و شناسایی ظرفیت ها و توانایی های استان در دانشکده علوم انسانی داشگاه مازندران شهرستان بابلسربرگزار شد.
محورهای این همایش شامل 5بخش درحوزه های زیست بوم و مسایل اجتماعی – فرهنگی ، زبان و ادبیات ، گردشگری، تاریخ و معماری بوده است.
در خصوص این همایش 120 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از بین این مقالات 80 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و 55 مقاله نیز برای ارائه توسط پژوهشگران انتخاب شد.
مقالات برگزیده شده توسط داوران در 5 جلد کتاب به چاپ رسید که در حاشیه ی این همایش طی مراسمی توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان مازندران از آن رونمایی شد.
«محمود شالویی» در این مراسم افزود: برگزاری هرگونه رویداد هنری و فرهنگی کاری بسیار ارزشمند است ولی باید این رویدادها و نتایج آن در جامعه اجرا شود.
وی افزود: فرق اصلی کشور ما با کشور های دیگر در این است که مقالات و پژوهش های انجام شده عملی نمی شوند و تنها به عنوان یک پژوهش علمی در کتابخانه ها باقی می مانند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه گفت: اگرارتباط سیستم اجرایی و دانشگاه های ما با دستگاه های پژوهشی و فرهنگی بیشتر شود بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
ولی الله نانواکناری در این مراسم به نقش دانشگاه در احیای فرهنگ بومی مازندران اشاره کرد و گفت :مسئولیت دانشگاه های مازندران در تضمین حیات فرهنگ و زبان طبری بسیار سنگین است وباید دانشگاه برنامه های جدی را در این بخش برگزارکند.
وی افزود: ما زمانی شاهد رونق مازندران خواهیم بود که دانشگاه ها اثر گزار باشند.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران به نقش موسیقی سنتی مازندرانی در زندگی مردم این خطه اشاره کرد و گفت: موسیقی مازندران نشان از صلح و محبت دارد و به قدری در جان مردم رخنه کرده است که ما در تمام مراسم ها شاهد آن هستیم .
وی افزود: ما بابد همه همتمان را به کار گیریم تا این فرهنگ غنی فراموش نشود و به نسل های بعدی منتقل گردد.
راعی یکی از پژوهشگران حاضر در این همایش در گفتگو با خبرنگار شبستان افزود: زبان مادری ما در حال محو شدن است و برگزاری اینگونه همایش ها هرچند کم ولی می تواند موجب احیای این زبان شود.
وی گفت: با توجه به اینکه در مازندران اقوام مختلفی زندگی می کنند و گویش های متفاوتی وجود دارد ، جمع آوری این گویش ها و فرهنگ ها در قالب کتاب می تواند کمک شایانی به حفظ فرهنگ غنی مازندرانی نماید.
این پژوهشگر به موضوع مقاله خود« مروری بر ضرب المثل های منطقه لاریجان» اشاره کرد و گفت : در گذشته آموزش ها و پند ها در قالب ضرب المثل انجام می شد ولی امروزه متاسفانه این ضرب المثل ها به فراموشی سپرده شدند.
وی گفت : امید است با چاپ شدن این مجموعه مقالات و تدریس آن در دانشگاه ها زبان و فرهنگ زیبای طبری احیا شود.
نظر شما