تلاش دولت برای ارزان شدن خودرو

وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تعدیل قمیت خودرو در بازار آزاد تصمیم به افزایش ۱۰ درصدی فروش فوری خودرو گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در جلسه کمیته خودرو، بر این نکته تاکید شد که هرگونه افزایش قیمت خودروهای تولیدی، هیچ دلیل اقتصادی ندارد زیرا تولید و تحویل خودرو ها بر اساس برنامه ادامه دارد و مردم به جوسازی دلالان در فضای مجازی توجه نکنند.

 

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، براساس تصمیم این کمیته کسانی که قصد خرید محصولات ایران خودرو و سایپا را دارند می توانند با شرایط اعلام شده اقدام به خرید خودرو نمایند.

 

در همین رابطه، ایران خودرو روز گذشته و امروز میزانی از تولیدات خود در زمینه ۴ محصولش را به فروش فوری رساند.

 

این در حالی است که در روزهای گذشته قیمت خودرو به صورت نجومی افزایش یافته و این روند گرانی ها همچنان ادامه دارد.

 

کارشناسان اقتصادی علت اصلی گرانی های این دوره بازار خودرو را هجوم برای خرید و دست های پنهان می دانند.

 

در همین خصوص، «مازیار بیگلو» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص دلایل گرانی خودرو در بازار آزاد گفت: بازار تحت کنترل قطعه سازان و خودروسازان نیست.

 

دبیر انجمن قطعه سازان کشور با یادآوری این نکته که دست های پنهان در بازار خودرو فعالیت می کنند، افزود: ما هم از این وضعیت بازار و گرانی خودرو گله مند هستیم زیرا هرچقدر بازار ملتهب شود به ضرر ما خواهد بود.

 

وی از جمله دلایل دیگر افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد را کمبود نقدینگی در صنعت خودرو دانست و تاکید کرد: کمبود نقدینگی موجب کاهش تیراژ شده و تقاضا در کارخانه نیز کاهش می یابد. در این صورت خودروهای موجود در بازار آزاد گران می شوند.

 

همچنین، «محمد رضا نجفی منش» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در خصوص گران شدن خودرو گفت: این اتفاقی که در بازار رخ داده است تضعیف پول ملی است نه گرانی خودرو.

 

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان افزود: زمانی که روزانه هزار تا هزار دویست میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می شود و تولید افزایش نمی یابد، قیمت ها بالا می رود.

 

وی اظهارداشت: یکی از علت های تضعیف ارزش پول ملی افزایش نقدینگی است.

 

نجفی منش در مورد این که قرار بود افزایش تولید خودروهای ایرانی رقم بخورد تا قیمت ها در بازار آزاد تعدیل شود، اعلام کرد: هنوز راجع به میزان تولید خودرو در سال 98 آماری منتشر نشده اما طبق آمار موجود تولید در ماه های بهمن و اسفند 97 افزایش داشته است.

 

از سویی دیگر، «امیر حسین کاکایی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان با اشاره گران شدن خودرو در بازار آزاد در چند روز گذشته، گفت: در این چند روزی که قیمت خودرو افزایش یافته اتفاق خاصی نیافتاده است که مسبب این همه گرانی شود.

 

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با بیان این که اگرچه در این روزها قیمت ارز افزایش داشته اما درصد افزایش قیمت خودروها بیش از میزان گران شدن ارز است، افزود: در این روزها عده ای باعث گرم تر شدن تنور بازار خودرو شده اند و گران شدن بیش از حد آن را رقم زده اند.

 

وی با تاکید براین نکته که دلایل طبیعی متعددی برای گران شدن خودرو وجود دارد، خاطرنشان کرد: اما جدا از این عوامل و دلایل طبیعی، سو استفاده صاحبان سرمایه های کلان از این فرصت برای افزایش بی رویه قیمت خودرو عامل اصلی محسوب می شود.

 

کاکایی در ادامه به هجوم سرمایه گذاران به بازار خودرو اشاره کرد و افزود: در این بازار خرید و فروش برای مصرف نیست بلکه سرمایه گذاری در آن جدی شده است تا جایی که عده ای سرمایه مشترک برای خرید یک خودرو جمع آوری می کنند و در سود با هم شریک می شوند.

 

گفتنی است، چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت دو خودروساز ایرانی را موظف کرد تا ۲۰ درصد از تولیدات روزانه خود را به صورت فوری به فروش برسانند./

 

کد خبر 785362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha