تهیه جدول احادیث از ویژگی های مثبت کتاب میراث علمی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است

حجت الاسلام مطهری گفت: یکی از کارهای خوب صورت گرفته در کتاب میراث علمی امام حسن(ع) و امام حسین (ع) جدول احادیث این دو امام است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام حمیدرضا مطهری» امروز سه شنبه 10 اردیبهشت در نشست نقد و بررسی کتاب میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) در رویارویی با حکومت اموی که به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سالن شهید مطهری در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: کتاب میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) در رویارویی با حکومت اموی ویژگی های متفاوتی دارد. تاکنون از زندگی این دو امام فقط در کتاب ها به بحث صلح و عاشورا پرداخته شده است. در مورد زندگی امام حسین (ع) قبل از واقعه عاشورا کتاب چندانی نداریم.

 

رییس پژوهشگاه تاریخ و سیره اهل بیت با بیان اینکه آقای باغستانی برای نوشتن کتاب میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) زحمت زیادی کشیدند، اظهار داشت: ایشان منابع مختلف را بررسی کردند و خودشان خواستار نقد کتاب بودند. اشکالات این کتاب را به دو دسته ساختاری و محتوایی تقسیم کردم. عنوان کتاب میراث علمی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است که عنوانی زیباست اما وقتی کتاب را تورق می کنیم بیش از 60 درصد کتاب خارج از محتوای مربوط به عنوان کتاب است. کتاب از فصل پنجم به بعد وارد موضوع اصلی یعنی میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) شده است. در این کتاب می بینیم که عناوین با محتوا هماهنگی ندارد.

 

وی بیان کرد: مطالب بدون سند و شاهد در کتاب میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) زیاد است. شاید آقای باغستانی به دلیل اشراف به منابع تاریخی گمان کردند که خوانندگان نیز مطالب تاریخی را می دانند و نیازی به سند ندارند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از کارهای خوب صورت گرفته در کتاب میراث علمی امام حسن و امام حسین (ع) جدول احادیث این دو امام است البته نویسنده عناوین احادیث را در جدول قرار داده است نه خود احادیث را. در این کتاب به منابع پژوهش اشاره شده است که این کار خوب است اما نقدی که به آن وارد است، این است که این منابع نقد نشدند. در بررسی منابع آنچه مهم است، نقد و بررسی منابع است.

کد خبر 785302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha