به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «سید سلمان سامانی» در نشست خبری امروز سه شنبه 10 اردیبهشت گفت: امروز نخستین جلسه ستاد انتخابات کشور به ریاست وزیر کشور تشکیل شد و مهمترین راهبردها، بایدها و نبایدها از سوی ستاد انتخابات در حوزه های مختلف تبیین شد.
سخنگوی وزارت کشور اظهار داشت: مهمترین محورهایی که در جلسه امروز از طرف وزیر مورد تاکید قرار گرفت، سلامت، مشارکت، رقابت و امنیت به عنوان ارکان اصلی و راهبردی وزارت کشور در حوزه برگزاری انتخابات شود.
وی ادامه داد: حفظ بی طرفی مجریان انتخابات در تمامی مراحل انتخابات موضوع دیگری بود که مورد تاکید قرار گرفت و حوزه بازرسی و حراست وزارت کشور مکلف شد با حفظ بی طرفی وزارت کشور در این موضوع مورد رصد قرار دهد.
وی تصریح کرد: اجرای دقیق قانون و فصل الخطاب بودن قانون مورد تاکید قرار گرفت چرا که ما معتقدیم نتیجه اجرای دقیق قانون صیانت از آرای ملت شریف ایران در هر انتخاباتی است.
سامانی گفت: هماهنگی بین دستگاه های مختلف اجرایی برای برگزاری انتخابات باشکوه برای استفاده از ظرفیت همه دستگاه ها نیز مورد تاکید بود و مقرر شد که حداکثر تعاملات قانونی بین دستگاه هایی که وظیفه ای در برگزاری انتخابات دارند، انجام شود.
وی با تاکید بر آموزش مجریان و همچنین عموم مردم تصریح کرد: ما معتقدیم پیش شرط برگزاری انتخابات سالم وجود مجریانی است که با قانون آشنا باشند که این موضوع از رهگذر آموزش هایی که داریم مورد پیگیری قرار می گیرد و این آموزش ها در سطح استان ها شروع و پیگیری می شود.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه منابع مالی انتخابات به صورت دقیق پیش بینی شده است، گفت: این منابع مالی در زمان های مختلف تخصیص می یابد و مشکلی در حوزه مالی انتخابات نداریم.
وی همچنین با بیان اینکه برای تسهیل حضور مردم در حوزه های اخذ رای تعداد شعب اخذ رای امسال افزایش می یابد، گفت: امنیت انتخابات از دیگر مسایلی بود که مورد تاکید قرار گرفت و شوراهای تامین در سراسر کشور مکلف شدند با اتخاذ تدابیر دقیق در سطح شهرستان ها و استان ها فضای امنیتی را در نظر بگیرند.
سامانی با اشاره به برنامه زمان بندی برگزاری انتخابات مجلس که امروز ابلاغ می شود، گفت: این برنامه مبتنی بر قانون فعلی مجلس که آخرین اصلاحیه آن در سال 95 به تصویب رسیده است به فرمانداران ابلاغ می شود و بر اساس آن حوزه های نظارتی و اجرایی کار خودشان را آغاز می کنند.
وی ادامه داد: 17 اقدام قانونی در این برنامه زمان بندی در نظر گرفته شده است که برای هر اقدام یک تا 20 روز زمان لازم است.
وی زمان ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس را از 10 آذر لغایت 16 آذر 98 ذکر کرد و گفت: کسانی که قصد داوطلب شدن در انتخابات مجلس را دارند طبق قانون باید شش ماه قبل از زمان ثبت نام ها نسبت به استعفای خود اقدام کنند که مبنا برای ما استعفای مورد قبول است و این افراد تا 16 خرداد فرصت دارند استعفای خود را ارایه و مورد پذیرش مقام مسئول شان قرار گیرد.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به شرایط داوطلبان گفت: شرایط انتخاب شوندگان یعنی افرادی که می خواهند نامزد انتخابات مجلس شوند، التزام عملی به اسلام و قانون اساسی، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، التزام قانونی به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه، مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن که ارزش استخدامی داشته باشد، نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه، سلامت جسمانی، حداقل سن 30 سال تمام و حداکثر 75 سال است.
سامانی در پاسخ به خبرنگار شبستان در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس و اینکه اگر این طرح به تایید شورای نگهبان برسد، آیا وزارت کشور در برگزاری انتخابات بر اساس این اصلاحیه عمل خواهد کرد، گفت: امروز که ما اولین جلسه ستاد انتخابات را برگزار کردیم زمان بندی را بر اساس آخرین اصلاحیه که در سال 95 انجام شد، ابلاغ می کنیم اما اگر قانون در این زمینه مصوب شود آماده هستیم که آن قانون را اجرا و بر اساس آن عمل کنیم.
وی در مورد احتمال برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: طبق اصلاحیه ای که در سال 95 در قانون انتخابات انجام شد، مجلس این اجازه را به دولت داده است که در صورت هماهنگی با شورای نگهبان و آماده بودن شرایط انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کند. ما در حال هماهنگی با شورای نگهبان در این زمینه هستیم و تاکید داریم که احراز هویت رای دهندگان به صورت الکترونیکی برگزار شود چرا که معتقدیم اگر احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شود به سلامت انتخابات کمک می کند.
وی در مورد شرایط حداقلی برای داوطلبان انتخابات مجلس و اینکه این شرایط باعث شده است که حجم ثبت نام کنندگان در انتخابات مجلس زیاد باشد، گفت: ما به عنوان مجری با حقوق افراد و کسانی که طبق قانون می توانند ثبت نام کنند، احترام می گذاریم. اگر افراد بتوانند مدارک مورد نیاز را تهیه کنند و نسبت به ثبت نام اقدام کنند ما پایبند به موازین قانونی هستیم و باید ثبت نام آنها را انجام دهیم.
سامانی همچین در مورد تایید صلاحیت داوطلبان گفت: تایید صلاحیت داوطلبان به عهده هیئت های اجرایی است که این هیئت ها اکثرا معتمدان مردم هستند و وزارت کشور نقشی در بررسی صلاحیت ها طبق قانون ندارد. این کار را هیئت های اجرایی، نظارت و شورای نگهبان انجام می دهند./
نظر شما