واگذاری ۹۰۰ بنگاه دولتی به بخش خصوصی/کاهش جزئی قیمت طلا و سکه

واگذاری ۹۰۰ بنگاه دولتی به بخش خصوصی، کاهش جزئی قیمت طلا و سکه، توسعه مناسبات تجاری ایران و جهان اسلام، پایان فروش فوری ایران خودرو، گام های عملی تهران و آنکارا برای مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (دهم اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:

واگذاری ۹۰۰ بنگاه دولتی به بخش خصوصی

به موجب اصل ۴۴ قانون اساسی شرکت های دولتی به سه گروه تقسیم می شوند. شرکت های گروه یک که هیچ وظیفه حکومتی ندارند و باید ۱۰۰ درصد سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود. شرکت های گروه دو نیز باید حداقل ۸۰ درصد سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود و شرکت های گروه سه نیز که صرفا وظایف حاکمیتی دارند باید ۱۰۰ درصد سهامشان دولتی باقی بماند.

 

بنابراین گزارش، سازمان خصوصی سازی در سال های فعالیت خود اکثر شرکت هایی را که در گروه یک حضور دارند به بخش خصوصی واگذار کرده است. همچنین تعداد زیای از شرکت های گروه دو هستند که کماکان در اختیار دولت است و هنوز واگذار نشده اند. ضمن اینکه در خصوص شرکت های گروه سه نیز نباید اقدامی صورت بگیرد.

 

حالا در آخرین اقدامات درباره خصوصی سازی شرکت های دولتی رییس کل سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که از مجموع 2 هزار بنگاه و شرکت قابل واگذاری تا به امروز حدود ۹۰۰ بنگاه را که دولت در آنها سهام داشته به بخش خصوصی واگذار شده‌اند. حدود ۶۰۰ بنگاه نیز همچنان در اختیار دولت هستند و در این بین هم حدود ۵۰۰ شرکت تعیین تکلیف شده اند که یا منحل  و یا در دیگر شرکت ها ادغام شده اند.

 

کاهش جزئی قیمت طلا و سکه/افزایش نرخ رسمی یورو و پوند

امروز (سه شنبه 10 اردیبهشت) هر گرم طلای ۱۸عیار ۴۴۳ هزار و ۷۰۰ تومان ارزش‌گذاری شده است و ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۹۷ دلار معامله می‌شود. این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه 9 اردیبهشت) طلای ۱۸ عیار به قیمت ۴۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش می رسید و در بررسی قیمت های این دو روز شاهد کاهش جزئی در قیمت طلا هستیم.

 

امروز (10 اردیبهشت) در بازار سکه نیز سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 4 میلیون و 920 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 720 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 740 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 760 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت 970 هزار تومان عرضه می شود در حالی که روز گذشته (9 اردیبهشت) سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 5 میلیون و 30 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 780 تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 770 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 800 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت 970 هزار تومان بود و شاهد کاهش قیمت سکه تمام طی این دو روز معامله در بازار هستیم.

 

بنابراین گزارش (سه شنبه 10 اردیبهشت) صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را ۱۴ هزار و ۱۹۰  تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۴ هزار و ۹۰ خریداری می‌کنند. یورو در این صرافی ها با قیمت 15 هزار و 890 خریداری و با قیمت 15 هزار و 990 به فروش می رود. در این روز در بازار آزاد  دلار، یورو، پوند، درهم، لیر، یوان چین، دلار کانادا، دلار استرالیا و کرون سوئد به ترتیب با قیمت های ۱۴٫۲۰۰، ۱۵٫۹۵۰، ۱۸٫۵۰۰، ۳۸۹۵، ۲۴۴۰، ۲٫۰۷۰، ۱۰٫۲۵۰، ۱۰٫۰۰۰ و ۱,۵۰۴ تومان ارزشگذاری شده است.

 

پایان فروش فوری ایران خودرو

ایران خودرو که از روز گذشته تعدادی از محصولات خود را به صورت فروش فوری در اختیار متقاضیان قرار می داد دقایقی پیش این طرح را به پایان رساند.

 

بنابراین گزارش، روز گذشته ایران خودرو شرایط فروش فوری چهار محصول خود را برای تنظیم بازار اعلام کرد. این طرح فروش که از ساعت 10 صبح روز دوشنبه نهم و سه شنبه دهم اردیبهشت ماه 98 آغاز شد و دقایقی پیش به پایان رسید.

 

در این طرح فروش پژو 405 (SLX) با قیمت 67 میلیون و 888 هزار و 400 هزار تومان، پژو 405 با ترمز ضد قفل با قیمت63 میلیون و158  هزار و 400 تومان، پژو206 تیپ 2 با قیمت 67 میلیون و 283 هزار و 400 تومان و پژو پارس سال با قیمت 78 میلیون و 338 هزار و 400 تومان به فروش می‌رسید.

 

توسعه مناسبات تجاری ایران و جهان اسلام/از ایجاد دروازه مشترک تا تشکیل اتحادیه تجاری

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مراکز رسمی شاهد افزایش حجم صادرات کشور در سال 97 هستیم به طوری که تراز تجاری سال گذشته مثبت ۱.۷ میلیارد دلار بوده و صادرات غیرنفتی سال گذشته ۴۴.۳ و واردات ۴۲.۶ میلیارد دلار بود. همچنین براساس آمار گمرک ایران میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی به تفکیک پنج کشور عمده مقصد در ۱۱ ماهه سال 97 چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و ترکیه بوده اند.

 

بنابراین گزارش، افزایش حجم صادرات ایران این زمینه را برای دولتمردان ایجاد کرده است که به فکر توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه و کشورهای جهان اسلام باشند. در همین رابطه چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در دیدار با سفیر ایران در عمان با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش مراودات تجاری با کشور‌های عراق، ترکیه، سوریه و لبنان را در دستور کار قرار داده گفته بود: «بخشی از برنامه، راه اندازی دفاتر تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در شهر‌های اربیل، بصره و بغداد در عراق و استانبول در ترکیه است که در همین ارتباط دفتر وزارتخانه در آنکارا پایتخت ترکیه فعال است.»

 

«رضا رحمانی» با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد از صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵ کشور همسایه است، اظهار کره بود: «همچنین تنها ۲ درصد از واردات این کشور‌ها از ایران است که برنامه ما افزایش این میزان به ۵ درصد است.افزایش همکاری‌های اقتصادی با عمان، عراق و لبنان دروازه ورود به بازار کشور‌های عربی است و محور برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش صادرات، تولید ساخت داخل و فعال سازی معادن است.»

 

حالا به دنبال این صحبت های وزیر صمت امروز (سه شنبه 10 اردیبهشت ماه) وزیر اقتصاد و امور دارایی کشورمان در همایش بین المللی آینده جهان اسلام  خواستار تشکیل یک اتحادیه تجاری بین کشورهای اسلامی به منظور پر کردن فاصله موجود  میان کشورهای جهان اسلام و غرب در موضوع حجم مبادلات تجاری شد.

 

برنامه ریزی برای احداث ۶۳ هزار و ۳۱۵ واحد در استان های سیل زده

«علیرضا تابش» شب گذشته (دوشنبه 9 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده کشور گفت: «همه نهاد‌ها از جمله بسیج، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، بهزیستی، کمیته امداد، بانکها، هلال احمر در کار بازسازی و تامین لوازم مورد نیاز سیل زدگان پای میدان آمدند.»

 

رئیس بنیاد مسکن با اشاره به اینکه در سیل اخیر ۲۰۰ تا ۳۰۰ روستا در حریم رودخانه‌ها بودند که در بازسازی باید اصول فنی و علمی رعایت شود تا دیگر دچار حادثه نشوند، گفت: «طبق برآورد‌ها و ارزیابی‌هایی که شده ۶۳ هزار و ۳۱۵ واحد احداثی در شهر و روستا داریم که از این رقم ۱۱ هزار و ۸۴۶ واحد در شهر و ۵۶ هزار و ۴۶۹ واحد در روستاست و در مجموع ۶۸ هزار واحد تخریب شده و ۱۰۱ هزار واحد تعمیری داریم

 

وی با اشاره به اینکه در استان لرستان ۲ هزار واحد شهری و ۱۱ هزار واحد روستایی احداثی داریم، گفت: «از این تعداد ۲۷ هزار و ۷۵۰ واحد تعمیری در شهر و ۴۰ هزار واحد تعمیری هم در روستا‌های این استان داریم و در استان خوزستان حدود ۲۳ هزار واحد تعمیری و احداثی است البته این رقم در این استان ممکن است تغییر کند.»

 

تابش درباره استان گلستان اینگونه توضیح داد: «در استان گلستان ۱۱۰۰ واحد شهری احداثی و ۶ هزار و ۱۰۰ واحد روستایی احداثی و حدود ۱۰ هزار واحد تعمیری که صاحبان این خانه‌ها با اسناد و مدارک به بنیاد مسکن مراجعه می‌کنند و بعد از تشکیل پرونده به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات و بلاعوض معرفی می‌شوند که کار بازسازی را یا خودشان شروع می‌کنند یا ما با معرفی پیمانکار انجام می‌دهیم.»

 

گام های عملی تهران و آنکارا برای مبادلات ۳۰ میلیارد دلاری

ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه در سال های متمادی توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی را در کنار تعاملات سیاسی دنبال می کنند. این دو کشور حتی با وجود تحریم های آمریکا اما همچنان بر توسعه مناسبات اقتصادی تاکید دارند تا جایی که رسیدن به حجم مبادلات 30 میلیارد دلار در سال را به عنوان افق پیش روی خود ترسیم کرده اند و در این زمینه گفتگوها و مذاکرات بسیاری میان مقامات دو کشور انجام شده یا در حال انجام است.

 

بنابراین گزارش دو کشور از آنجا که توسعه روابط نیازمند گسترش مبادلات بانکی است از این رو هماهنگی های بسیاری را در این زمینه انجام داده اند و زمینه تجارت با ارزهای ملی را برای تسهیل مبادلات تجاری ایجاد کرده اند. حالا در ادامه تلاش های تهران و آنکارا برای رسیدن به سقف مبادلات تجاری 30 میلیارد دلاری در سال معاون وزیر راه و شهرسازی از توافق برای رفع محدودیت شرکت های هواپیمایی ایرانی در فرودگاه های ترکیه و از توافق با طرف ترکیه ای در حوزه حمل ونقل هوایی خبر داده است.

 

وزارت راه و شهرسازی به نقل از «شهرام آدم نژاد» در این زمینه آورده است: «قرار بر این شد محدودیت‌هایی که در این حوزه وجود دارد با همکاری ترک‌ها برداشته شود.  یکی از این محدودیت‌ها مشکلات مربوط به حضور دفاتر شرکت‌های ایرانی در فرودگاه‌ جدید (استانبول) ترکیه بود که مقرر شد با پیگیری مستمر به زودی برطرف شود. یکی دیگر با اشاره به مشکلات مالی ایرلاین‌های داخلی در فرودگاه‌های ترکیه است. در این راستا هر دو طرف به یکدیگر بدهی‌هایی دارند که ابهاماتی در این زمینه به وجود آمده است.»

توافق با ترکیه برای رفع 2 محدودیت بزرگ ایرلاین‌های ایرانی

وی با اشاره به این که ایرلاین‌های ایرانی به فرودگاه‌های ترکیه  بدهکارند و در مقابل نیز ایرلاین‌های ترک به فرودگاه های ایرانی بدهکار هستند، تصریح کرد: «بر اساس توافق صورت گرفته با طرف ترک این مشکل با تهاتر بدهی ها برطرف می شود.»

 

قیمت خودروهای داخلی ۱۰ اردیبهشت/ادامه گرانی ها

قیمت خودروهای داخلی امروز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت نسبت به روز گذشته افزایش داشته است.

 

روند گرانی خودرو از هفته گذشته آغاز شده و امروز هم ادامه دارد.

 

البته امروز به دلیل فروش فوری ۴ محصول ایران خودرو میزان افزایش قیمت ها نسبت به روزهای گذشته کمتر بوده اما باز هم خودرو در بازار آزاد گران شده است./

 

 

 

 

 

 

کد خبر 785279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha