ضرورت توجه بیشتر به زنان و کودکان سیل‌زده/ از فایده‌های زیست‌محیطی سیل و بارندگی‌ها استفاده شود

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، بر ضرورت توجه بیشتر به زنان و کودکان سیل‌زده تاکید کرد و گفت: در این راستا چندین طرح با اولویت قرار دادن مناطق سیل‌زده در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «معصومه ابتکار»، امروز (دوشنبه 9 اردیبهشت) در جلسه کارگروه بهداشت ستاد بحران خوزستان، با تقدیر از اقدامات انجام شده در زمان وقوع سیل در این استان، اظهار کرد: خوشبختانه با این اقدامات که حاکی از نگاه تخصصی، حرفه ای، دقیق و به موقع بود، از تلفات انسانی و شیوع بیماری‌های واگیردار جلوگیری شده است.

 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه همچنین با اقداماتی که در بخش‌های زیرساختی صورت گرفت از وقوع فاجعه بزرگ و زیر آب رفتن شهرها جلوگیری شد، افزود: خوشبختانه در حال حاضر تعداد زیادی از کمپ‌های اسکان سیل‌زدگان برچیده شده و مردم در جاهای مناسب تری اسکان داده شدند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید برای کسانی که منازل آنها به طور کامل در سیل تخریب شده فکر اساسی صورت گیرد و برای اسکان آنها در مکان‌های اجاره ای اقداماتی صورت گیرد، اضافه کرد: در این راستا دولت اعلام کرده که اجاره منازل این افراد را پرداخت می‌کند.

 

ابتکار، با اشاره به اینکه با تغییر اقلیم و آب و هوا که یک پدیده جهانی است، با چنین حوادثی بیشتر مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: مدیریت بحران باید در مواجهه با چنین حوادثی باید آمادگی لازم داشته باشد تا از خسارات احتمالی جلوگیری شود.

 

وی بر استفاده حداکثری از فایده‌های زیست‌محیطی سیل و بارندگی‌ها تاکید کرد و اذعان داشت: آبخیزداری، حفاظت از رودخانه‌ها، جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانه و تخریب رودخانه‌ها، توجه به تالاب‌ها و احیای آنها برخی از اقدامات مورد نیاز جهت حفاظت از محیط زیست است.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، ابراز کرد: خوشبختانه اکثر مناطق در حال خارج شدن از وضعیت سیل و بحران هستند اما همچنان موضوع بیماری‌های واگیردار، دسترسی به آب شرب سالم، بهداشت مناطق و خطر حشرات وجود دارد که پایش در این شرایط بسیار حساس است.

 

وی بر توجه بیشتر به زنان و کودکان در سیل اخیر تاکید کرد و یاد آور شد: بسیاری از این افراد دچار آسیب‌های روحی، روانی شده‌اند و نگران خسارت‌های خود هستند که دولت تعهد کرده همه خسارت‌های منازل، زمین‌های کشاورزی و کارگاه‌ها را تأمین کند که در این راستا برخی از خسارت‌ها پرداخت شده است.

 

وی از اجرای طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در خوزستان خبر داد و تاکید کرد: این طرح در معاونت زنان و خانواده  و با همکاری امور بانوان اجرا شده و این طرح با قدرت بیشتر و تمرکز بر مناطق سیل زده به ویژه برای مادران و کودکان که در معرض آسیب روانی بیشتری هستند، در سال جاری اجرا می‌شود.

 

ابتکار، از تشکل‌های روان‌پزشکی، جامعه‌شناسی و انجمن‌ها خواست در این موضوعات همکاری بیشتری داشته باشند تا این افراد به مرحله بازسازی و بازگشت به زندگی عادی برسند و عنوان کرد: همزمان طرح دیگری با عنوان طرح گفت‌وگوی ملی خانواده در خوزستان آغاز شده که به مساله آسیب‌های خانواده و تقویت روابط خانواده توجه دارد.

 

وی با بیان اینکه مرحله اول این طرح در خوزستان اجرا شده و در مرحله دوم تسهیلگران تقویت خواهند شد، خاطر نشان کرد: به دلیل آسیب‌هایی که به مناطق سیل‌زده وارد شده، تمرکز این طرح بر مناطق آسیب‌دیده از سیل خواهد بود.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، همچنین از اجرای طرح توان‌افزایی تشکل‌های مردم نهاد فعال در حوزه بهداشت و درمان جهت فعالیت در شرایط بحران خبر داد و گفت: در این شرایط نیاز به تربیت نیروی متخصص بسیار ضروری است که این طرح در همین راستا اجرا می‌شود.

 

کد خبر 785090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha