خبرگزاری شبستان- گرگان: هر ساله ۵ تا ۱۱ اردیبهشت بهنام هفته کار و کارگر نامگذاری شده و فرصت خوبی است تا به دغدغه کارگران در استان گلستان پرداخته شود.
در استان گلستان دهها هزار نفر در قالب کارگران بخشهای خصوصی، صنعتی، اداری، صنفی، تعاونی، معدنی و سایر حوزهها در استان مشغول فعالیت هستند.
بر اساس آنچه که از سوی کارگران در میادین مختلف مطرح میشود بیشتر کارگران دغدغه معیشت و امنیت شغلی را دارند.
پایین بودن دستمزد مقوله مهمی در حوزه کارگری است که همیشه این قشر انتظار دارند به جای برگزاری مراسمهای متنوع در هفته کار و کارگر مسئولان امر به این مهم رسیدگی کنند و این موضوع را بهترین تکریم کارگری میدانند.
از سویی دیگر با توجه به تورمهای موجود در جامعه و فشار اقتصادی سنگین به بنگاههای اقتصادی کشور برخی از مدیران این بنگاهها بخشی از این فشارها را به قشر کارگر منتقل میکنند و قانونهای حمایتی از کار و کارگر را دور میزنند که گاهی این فشارها منجر به مشکلاتی مثل معدن یورت آزادشهر میشود.
حتی برخی از بنگاهها دست بر روی حقوق کارگران میگذارند و پس از واریز مبالغ به حساب کارگران برای آنکه از زیربارهای شکایتهای کارگری شانه خالی کنند کارگران را مجبور میکنند که بخشی از این حقوق را پس از واریز حقوق به حساب شرکت و یا بنگاه برگردانند.
به نظر میرسد بهترین راهکار برای جلوگیری از سوء استفاده از کارگران این است که هزینههای پرداخت حق کارگری به صورت متمرکز و از سوی دستگاههای متولی از بنگاههای اقتصادی کسر شود تا این واحدها به اندک حقوق کارگری دستدرازی نکنند.
طی یکی دو سال اخیر مشکلات اقتصادی موجب افزایش شکاف طبقاتی، کاهش قدرت خرید و سخت شدن معیشت کارگران شده است و کارگران این روزهای سخت را در حال پشت سر گذاشتند هستند و شاید روزهای سختی با توجه به شرایط اقتصادی کشور در پیشروی آنها باشد.
علاوه بر کارگران واحدهای صنفی، اداری، خصوصی و سایر حوزهها، کارگران ساختمانی هم وضعیت مناسبی ندارند، استفاده کارفرمایان از کارگران اتباع خارجی، پایین بودن حقوق و دستمزد و مشکلاتی از این قبیل باعث شده کارگران ساختمانی استان گلستان روی خوش زندگی را نبینند.
سال 97 با همه تلاطمهای اقتصادی به پایان رسید و سال 98 هم سال سختی برای آنها خواهد بود چرا که انگار برنامهای برای کاهش دغدغههای آنها طراحی نشده است.
«حسینینقوی»، رئیس انجمن صنفی شرکتهای خدماتی پشتیبانی و فنی و مهندسی استان گلستان اظهار کرد: در ارتباط با مشاغل سخت و زیان آور تعهد پرداخت مشاغل زیان آور برعهده کارفرمایان است و 4 تا 8 درصد این مبالغ در زمان بازنشستگی پرداخت میشود و این کارفرمایان نمیتوانند که این مبالغ را در سودهای خود در حال حاضر ببینند.
وی به حوزه امور مالیاتی و ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: در برخی از ادارات این مبالغ به موقع پرداخت نمیشود و امور مالیاتی شرکتها را جریمه میکند که این منصفانه نیست.
رئیس انجمن صنفی شرکتهای خدماتی پشتیبانی و فنی و مهندسی گلستان تاکید کرد: در خصوص ارتباط قرارداد بین شرکتها و دستگاههای اجرایی و با توجه به اینکه قوانین و مقررات شورای عالی کار مبنا است گاهی میبینیم که بخشنامههای مربوط به وزارتخانهها لحاظ میشود.
نقوی تاکید کرد: پایینترین قیمتها بدون سود در مزایده بین شرکتها همواره برنده مناقصات است و این امر منجر به رقابت ناسالم میشود.
وی گفت: پرداخت به موقع شرکتها باید در دستگاههای اجرایی توجه شود، شرکتهای طرف قرارداد شرکتهای خرد هستند و این بدهیها مشکلات زیادی را به وجود میآورد.
«علیرضا نوروزی»، رئیس اتاق تعاونی استان گلستان ادامه داد: منابع بانک توسعه تعاون کم است و پاسخگوی نیاز تعاونیها نیست.
وی تصریح کرد: هنوز منابعی که تامیناجتماعی برای تعاونیها تدارک دیده بود محقق نشده است و در بخش امور مالیاتی نیز این مشوقها اینگونه است.
رئیس اتاق تعاون استان گلستان ادامه داد: برخی مشکلات به وجود آمده از سیل بین جامعه کارگیری و تعاونیها مشترک است و بیش از 100 میلیارد تومان خسارت از سیل اخیر در استان گلستان شاهد بودیم.
نوروزی افزود: بحث ارزش افزوده 9 درصد یکی از مشکلات تعاونی است و بخش بزرگی از تعاونیهای ما مرزنشینان بودند و 185 هزار نفر را شامل میشوند.
وی گفت: بالای 40 درصد تعاونیهای استان گلستان کشاورزی هستند ولی واحدهای مربوط در سازمانها به رسمیت شناخته نمیشوند.
رئیس اتاق تعاون استان گلستان یادآور شد: درخواست داریم اولویت واگذاری شرکتهای خصوصی به تعاونیها باشد و درخواست داریم که در واگذاری تعاونیها دیده شوند.
نظر شما