انتشار «علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی» به قلم گلشنی

کتاب «علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی» به قلم مهدی گلشنی و با پیشگفتار آیت الله العظمی سبحانی و فصولی همچون ارتباط علم و دین و مسالۀ شرور در جهان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شد.

خبرگزاری شبستان،‌ گروه اندیشه«علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی» به قلم مهدی گلشنی و با پیشگفتار آیت الله العظمی سبحانی به همت انتشارات دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی منتشر شد.

 

بنابر این گزارش، علم جدید در محیطی دین باور شروع شد و بنیانگذاران علم جدید مطالعۀ طبیعت را یک عبادت می دانستند . اما کم کم مکاتبی که فقط برای یافته های تجربی شان قائل بودند نضج گرفتند و پیشرفتهای علم جدید در ابعاد نظری و عملی موقعیت این مکاتب را تقویت کرد. اما با خسارات ناشی از دوجنگ جهانی و نضج گیری مکاتب مختلف فلسفۀ علم در نیمۀ دوم قرن بیستم کم کم معلوم شد که علم به تنهائی توانائی پاسخ گوئی به سؤالات بنیادی بشر را ندارد و حتی توفیق خود را نمی تواند توجیه کند، و نمی تواند جلوی سوء استفاده های عملی از علم را بگیرد. لذا از دهۀ 1960 به بعد به تدریج بازگشت به دین را در بعضی از محافل علمی می بینیم . همچنین تعداد قابل توجهی از بزرگان طراز اول علم صریحاً متدین بودن خود را ابراز داشته اند و با مطرح کردن نقش اصول متافیزیکی در انتخاب نظریه ها به دفع شبهات ملحدان و شکاکان پرداخته اند.

 

در کتاب «علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی» با طرح بعضی از مهمترین مسائل چالش برانگیزی که علم معاصر در مقابل ادیان الهی مطرح کرده به دفع شبهات پرداخته شده و ضرورت حاکمیت یک چهارچوب جامعتر بر علم آینده توصیه شده است.

 

عناوین فصول کتاب علم و دین عبارت است از:

1- رابطۀ علم و دین در جهان اسلام

2-علم و دین در اروپای قرون وسطی

3- ارتباط علم و دین

4- مسئلۀ خودکفایی علوم تجربی

5- آیا علم و دین به دو فرهنگ تعلق دارند؟

6- کیهان شناسی و خلقت

7- استدلال‌ها بر وجود خداوند بر اساس شواهد علمی

8- معجزه

9- مسالۀ شرور در جهان

10- هدفداری جهان

11- معاد

12- ارزش ها و مسائل اخلاقی در علم و فناوری

13- چرا علم دینی؟

14- علم آینده چهارچوبی جامع‌تر نیاز دارد

 

کتاب «علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی» تألیف مهدی گلشنی به همت انتشارات دانشگاه خواجه نصیر منتشر شد و در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارائه می‌شود.

کد خبر 784608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha