«حسن بهشتی پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در خصوص این که آیا ایران در برابر فشارهای آمریکا بهتر است از برجام خارج شود یا نه؟ گفت: بیرون آمدن ایران از برجام کاری ندارد که با صادرکردن یک اعلامیه امکان پذیر است اما باید دید که در صورت خروج از برجام ایران چه اقدامی می خواهد انجام دهد؟
کارشناس سیاست خارجی افزود: اگر ایران با خروج از برجام به نقض این معاهده بپردازد و غنی سازی 20 درصد انجام دهد و ذخایر اورانیوم خود را به 300 کیلو برساند. همچنین از بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای خود جلوگیری کند شاید بتواند طرف مقابل را به تجدید نظر وادار کند.
وی ادامه داد: در کنار اما و اگری که برای تجدید نظر طرف مقابل وجود دارد، بازگشت 6 قطعنامه ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل نیز موجود است. در این صورت عملا مجوز سازمان ملل برای پایان همکاری کشورهای هم پیمان مانند روسیه و چین با ایران نیز صادر می شود.
بهشتی پور خاطرنشان کرد: در این صورت عملا نتیجه دست آمریکا برای فشار بیشتر به ایران بازتر می شود و اتحادیه اروپا، چین و روسیه نیز در این خصوص به آمریکا می پیوندند. در حالیکه این روزها این کشورها در تئوری و حرف فشارهای آمریکا به ایران را قبول نکرده اند. اما اگر از برجام خارج شویم فضای بین المللی هم علیه ما خواهد بود.
وی تصریح کرد: تنها امتیاز خروج ایران از برجام این است که طرف مقابل تجدید نظر کند و اگر تجدید نظر نکند ما ضرر خواهیم کرد. خروج ایران از برجام موجب نمی شود که اقتصاد ما بهبود یابد و تحریم ها برطرف شود.
کارشناس سیاست خارجی با تاکید براین نکته که نباید در مقابل فشارهای آمریکا از برجام خارج شد، تصریح کرد: در مقابل این فشارها باید اقتصاد کشور را از وابستگی نفت کاهش دهیم و از این فرصت تاریخی استفاده کنیم و در این مسیر گام برداریم. در این زمینه باید مردم و دولت و نهادهای عمومی کنار هم باشند.
بهشتی پور یاد آور شد: در کنار این لازم است که یک سری اصلاحات اقتصادی انجام دهیم تا امکان رونق تولید وجود داشته باشد. با این اقدامات ما می توانیم در مقابل تهدیدات خارجی محکم تر بایستیم. در این صورت طرف مقابل نیز از وارد کردن فشارهای بیشتر بر ایران منصرف خواهد شد.
وی در پایان تصریح کرد: با مقاومت اقتصادی در مقابل این فشارها می توانیم دوام بیاوریم وخروج از برجام راه صحیح این مساله نیست./
نظر شما