از تکنولوژی بهره مثبت نبرده ایم

فرهادی با بیان اینکه ما با تکنولوژی بحران زیست محیطی در کشور به وجود آوردیم، گفت: ۱۰ هزار سال تمدن کاریزی را با استفاده نابجا، نابهنگام و نادرست از تکنولوژی نابود کردیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مرتضی فرهادی کمره ای» عصر امروز در مراسم رونمایی از صنعت بر فراز سنت که در تالار جلال آل احمد در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: امروز دو جلد از مجموعه صنعت بر  فراز سنت رونمایی می شود و سه جلد دیگر آن در راه است. کتاب دیگرم با عنوان دگرگونی های فرهنگ تولیدی و فرهنگ کار در ایران به زودی منتشر می شود.

 

این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به کتاب خود با عنوان انسان شناسی توسعه نیافتگی اظهار داشت: این جلد دوم مجموعه است؛ توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی دو مطلب جدا از هم نیستند، تحقیق 30 ساله من در این زمینه به من آموخت که توسعه یافتگی جدا از توسعه نیافتگی نیست و ما با دو پدیده جدا مواجه نیستیم. عنوان سوم این مجموعه انسان شناسی و واگیری پیشرفت پایدار است. در برخی از نقاط ایران همچون استان مرکزی واگیر به معنای نقشه قالی است.

 

وی تصریح کرد: اکثریت جامعه غرب اگر اکنون دوستان بالفعل ما نباشند قطعا در آینده دوستان بالقوه ما هستند. غرب در سلطه پیشرفت را مساوی تکنولوژی می بیند. در کتابم از تکنولوژی دفاع کردم و معتقدم در شرایط فعلی متاسفانه ما ایرانیان از تکنولوژی تاکنون به بدترین شکل ممکن استفاده کردیم. ما با تکنولوژی بحران زیست محیطی را در مملکت خود به وجود آوردیم.

 

این استاد دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر با اشاره به اینکه پدران ما 10 هزار سال کشت یاری همراه آبیاری داشتند، بیان کرد: 10 هزار سال تمدن کاریزی را با استفاده نابجا، نابهنگام و نادرست از تکنولوژی نابود کردیم؛ ما با تکنولوژی چها که به سر محیط زیست نیاوردیم. تهران شهر 10- 12 میلیونی است، شرایط وارونگی هوا را دیدید، ما با اتومبیل هایمان یک خودکشی 10- 15 میلیون نفری راه می اندازیم. هیچ کشوری مثل ما از تکنولوژی استفاده نابجا نداشته است. تکنولوژی هم می تواند جهان را نجات دهد و هم می تواند جهان را نابود کند. پیشرفت تکنولوژی وقتی پیشرفت همه جانبه است که عدالت را زیر پای خود له نکند.

 

فرهادی با بیان اینکه عربستان در مصرف تکنولوژی جزو پیشرفته ترین کشورهای جهان است، خاطرنشان کرد: هیچ کشوری بدون مراقبت از محیط زیست نمی تواند پیشرفت پایدار داشته باشد. ایران کشور کهنسالی است و مثل هر کشور کهنسال دیگری دارای پتانسیل فرهنگی بسیار غنی و پیچیده است. در توسعه باید از فرهنگ مشارکتی شرق استفاده شایان شود.

 

کد خبر 784345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha