خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ روستای سوخسو انقلاب یکی از روستاهای مرزی بخش راز و جرگلان جزو دهستان غلامان و هم مرز با کشور ترکمنستان است. فاصله این روستا تا مرکز بخش راز 60 کیلومتر و تا بجنورد 150 کیلومتر است که در حال حاضر 632 نفر جمعیت در قالب 200 خانوار در این روستا زندگی می کنند.
به گفته اهالی سوخسو انقلاب، رودخانه ای در وسط این روستا قرار دارد که مسجد و نانوایی و مدرسه ابتدایی را از مدرسه راهنمایی جدا کرده و مردم برای دسترسی به این مکان ها مجبور به گذر از رودخانه هستند و حالا این گذشتن یا از طریق پل چوبی که دست ساز خود اهالی و قطعا غیراستاندارد است، صورت می گیرد و یا دل به دریا زدن و گذشتن از داخل آب اما با ترس و اضطراب!
ابوطالب حمیدی، یکی از اهالی این روستا می گوید: روزانه 100 نفر از کودک و دانش آموز گرفته تا پیرزن و پیرمرد برای دسترسی به نانوایی، مسجد و یا مدرسه مجبور است از روی این رودخانه عبور کند.
وی با بیان اینکه شاید در شرایط عادی و برای بزرگسالان عبور از پل چوبی دست ساز فقط با استرس و اضطراب همراه باشد ولی قطعا برای عبور دانش آموزان از این معبر، خطرناک است و خانواده ها برای عبور فرزندان از این مسیر باید شخصا کودکان و دانش آموزان را عبور دهند.
حمیدی در پاسخ به این سوال که آیا پل استاندارد دیگری برای عبور و مرور اهالی و خودرو وجود ندارد، می گوید: چندسال پیش بنیاد مسکن یک پل را به بهره برداری رساند که گذشته از استاندارد نبودن پل از جمله نداشتن حفاظ، هم باید مسیر دوکیلومتری برای رسیدن به این پل را طی کرد و هم مردمی که در طرف دیگر روستا هستند باید برای رسیدن به این پل از یک رودخانه دیگر عبور کنند تا به این پل برسند.
وی با اشاره به اینکه در بارندگی ها حجم آب رودخانه بسیار بالا می آید و گذر از این مسیر به سختی انجام می شود، بیان می کند: تاکنون بارها با مسئولان بنیاد مسکن و نمایندگان مجلس در خصوص این مشکل صحبت کرده ایم ولی گویا تا تلفات جانی نداشته باشیم، حرف ما به جایی نمی رسد و مسئولان کاری انجام نمی دهند.
آسیه صحرایی، بهورز مستقر در این روستا هم می گوید: اگر فردی در این روستا نیاز به آمبولانس داشته باشد به دلیل وجود دو رودخانه نمی تواند از رودخانه دوم عبور کند و ما ناچار هستیم مریض را با تراکتور و یا وسیله دیگر به آمبولانس منتقل کنیم که این کار اصلا اصولی و ایمن نیست.
وی با بیان اینکه بسیار شاهد بوده ایم کودکان و دانش آموزان در آب افتاده اند و یا هنگام بارندگی های شدید و افزایش حجم آب، موتور و تراکتور در رودخانه گرفتار شده است، خواستار چاره اندیشی اساسی برای حل این مشکل شد.
علی اصغر کریمی، دهیار روستای سوخسو انقلاب هم می گوید: امسال به دلیل شدن بارش ها و برای تسهیل در عبور و مرور اهالی از رودخانه، بیش از 30 سرویس سنگ ریزی در عرض رودخانه انجام دادیم تا مردم با خطر کمتری از عرض رودخانه عبور کنند.
وی با بیان اینکه آسفالت پل ساخته شده در بالای روستا هنوز تکمیل نشده و گذشته از آن دهنه پل کم ارتفاع است و با جمع شدن سیلاب در زیر پل امکان تخریب آن وجود دارد، به پیگیری های بی نتیجه در این راستا اشاره می کند و می گوید: دهیاری با اعتبار 20 میلیونی در سال که آن هم از درآمد کامیون ها تأمین می شود، نمی تواند پل جدیدی در نقطه تلاقی این دو رودخانه احداث کند.
کریمی با بیان اینکه روستای سوخسوهاشم مشابه چنین مشکلی را با صرف هزینه 200 میلیون تومانی حل کرد، می افزاید: اگر دستگاه های متولی این مبلغ را در اختیار ما قرار دهند می توانیم با بسیج خود مردم و استفاده از امکانات و تجهیزات موجود، یک پل دو دهانه احداث کنیم.
رضا جبار ایمانی، مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد در خصوص مشکل این روستا به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: در سنوات گذشته بر اساس راه های دسترسی تعریف شده که راه ارتباطی از محل مسجد به مدرسه بوده، یک پل استاندارد احداث شده و اهالی می توانند با طی مسیر 500 متری، به این پل دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه مسیری که اهالی روستا به تازگی بازگشایی کرده و خواستار احداث پل در این منطقه هستند با یک حساب سرانگشتی نیازمند یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار است که البته این رقم باید کارشناسی و بررسی شود، ادامه می دهد: با توجه به اعتبارات محدود و مشکلاتی که سیل اخیر به وجود آورد، تامین این حدود اعتبار در شرایط حاضر مقدور نیست.
ایمانی، به اعتبار 10 تا 15 میلیارد تومانی شهرستان راز اشاره می کند و با بیان اینکه این اعتبار محدود باید صرف نیازمندی های اساسی تر همچون ساخت درمانگاه و سایر اولویت ها در همه روستاهای راز و جرگلان شود، می گوید: با توجه به اینکه روستای سوخسو انقلاب یک پل استاندارد دارد، در شرایط حاضر در اولویت ساخت پل دیگری نیست.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد در پاسخ به این سوال که آیا برای حل مشکل دانش آموزان و اهالی می توانند پل عابر استاندارد احداث کنند، پاسخ داد: هرچند که معتقدیم داشتن راه های دسترسی سریع و ایمن حق همه مردم است ولی احداث پل عابر هم حدود 100 تا 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که در شرایط حاضر، تامین این مبلغ امکان ندارد.
نظر شما