به گزارش خبرنگار شبستان از هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، شهرام شکیبا، نویسنده طنزپرداز در نشست "تفاوت طنز در رسانههای مکتوب و رسانههای تصویری" با اشاره به اینکه طنزنویسان مطبوعات نتوانستهاند در تلویزیون موفق باشند، در سرای روزنامهنگاران گفت: تاکنون در مجموعههای طنز تلویزیونی نگاه تلویزیون به جامعه نگاهی از بالا به پایین بوده است اما در مطبوعات نگاه نویسنده از پایین به بالا است و نویسنده مطبوعات از این منظر به نقد میپردازد که این عامل موفقیت طنزنویسان مطبوعات است.
وی در ادامه درباره آموزش طنزنویسی در کشور گفت: برای طنز مطبوعاتی و تصویری هیچ آموزشگاه، کتاب و یا نهاد مشخصی وجود ندارد و همه ما با الگوبرداری از کار دیگران وارد این عرصه شدهایم، در حالی که میتوان حداقل تکنیکهای طنزنویسی را آموزش داد.
شکیبا در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت تصویر ذهنی مخاطب در نوشتار و تصویر گفت: امروز هر چقدر هم از حمزه، عموی پیامبر (ص) سخن گفته شود تصویری که به یاد میآید چهره آنتونی کویین است اما در ادبیات اینگونه نیست و هر مخاطب تصویر مختص به خود را از یک رمان در ذهن میسازد.
جشنوارههای طنز موضوع دیگری بود که شهرام شکیبا درباره آن گفت: در جشنوارههای طنز استعدادها را کشف و خنثیسازی میکنیم. در سالهای گذشته که داور جشنواره طنز مکتوب بودم استعدادهای فراوانی را بخصوص در میان آثار شهرستانیها میدیدم اما این استعدادها پس از پایان جشنوارهها به حال خود رها میشوند.
غلبه روحیه شفاهی و ادبی نسبت به روحیه نمایشی در میان مردم ایران پایانبخش سخنان این نویسنده طنزپرداز بود که وی در اینباره گفت: وقتی به نمایشهای سنتی نیز مینگریم بیشتر بر دیالوگ تکیه دارند تا حرکات نمایشی و به نظر میرسد در دوران گذاری به سر میبریم که هنوز از آن عبور نکردهایم.
پایان پیام/
نظر شما