به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «امیر حسین تکیان» در نشست خبری نشست منطقه مجمع جهانی سلامت 2019 با بیان اینکه این نشست یک نشست غیر سیاسی می باشد، گفت: 25 کشور عضو گروه پیمان ام هشت می باشند که دانشگاه علوم پزشکی تهران بیست و چهارمین عضو این گروه است.
دبیر هفتمین نشست منطقه مجمع جهانی سلامت 2019 گفت: کمیته علمی این نشست با حضور 17 استاد دانشگاه ایرانی و وزارت بهداشت برگزار شده و بر اساس یک فرآیند نظام مند دستورات نشست را تهیه کرده است که در دستورات این نشست سه عامل مهم در حوزه نظام سلامت را شامل می شود.
وی با بیان اینکه چالش های سلامت از عوامل اصلی مورد بررسی در این نشست است، گفت: در منطقه غرب آسیا 22 کشور وجود دارد که این منطقه 29 میلیون نفر در دنیا پناهنده دارد که این 22 کشور دربرگیرنده نیمی از این 29 میلیون نفر می باشد که آوارگی، جنگ و عدم ثبات در مردم سالاری از مسایل تاثیرگذار در سلامت منطقه می باشد.
تکیان افزود: این کنگره فرصتی ارزشمند برای کشور است تا دانشمندان ما در جریان برنامه های سلامت دنیا قرار گیرند و همچنین از برنامه های حوزه سلامت در دنیا باخبر شوند.
وی با بیان اینکه مشارکت یکی از ابزارهای رسیدن به توسعه پایدار است، گفت: برگزاری این کنگره نقش بسزایی در افزایش مشارکت دارد.
دبیر نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت 2019 خاطرنشان کرد: برای این کنگره شش دستور نشست فراهم شده است که بررسی بیماری های غیر واگیر و سلامت روان، سلامت در شرایط ناپایدار مانند سیل که بسیاری از استان های کشور را تحت تاثیر قرار داده، بهداشت محیط و تغییرات زیست محیطی، آموزش سلامت و آموزش پزشکی، سلامت جهانی در جهان در حال گذار و توسعه پایدار سلامت از آن جمله می باشد.
تکیان با بیان اینکه افتتاحیه این مراسم در روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه با حضور میهمانان بین المللی و وزیر بهداشت کشورمان برگزار می شود، گفت: این کنگره در دو روز برگزار می شود که در طول برگزاری آن 29 پنل مختلف برگزار خواهد شد که در هر پنل 5 تا 7 نفر سخنرانی می کنند و هر پنل یک رییس ایرانی و یک رییس خارجی خواهد داشت و در هر روز چهار سخنرانی جامع خواهیم داشت.
وی افزود: تاکنون حضور 131 میهمان خارجی در کنگره قطعی شده است که 109 نفر از آنها سخنرانی خواهند کرد و 72 سخنران داخلی نیز در این برنامه حضور خواهند داشت.
تکیان افزود: حدود 200 دانشجوی داخلی و خارجی نیز در این کنگره حضور خواهند داشت که در روز هشتم اردیبهشت نشست دانشجویی گروه هشت برگزار می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشور ایران با اعمال تحریم های ظالمانه روبروست، خاطرنشان کرد: در یکی از پنل های این کنگره نقش تحریم ها در کاهش دسترسی به واکسن و دارو بررسی خواهد شد.
دبیر هفتمین نشست منطقه مجمع جهانی سلامت 2019 افزود: همچنین در این کنگره تجمعات میلیونی و سلامت آن مانند اربعین و حج مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: در زمان برگزاری این کنگره نمایشگاهی از محصولات 17 شرکت ایرانی دانش بنیان که صادرکننده محصولات دارویی هستند، برپا می شود.
وی افزود: همزمان با برپایی کنگره شماره ویژه نشریه لنست با حضور مقامات کشوری رونمایی می شود که این نشریه ویژه ایران می باشد و همچنین از سه سند تروما، مبارزه با چاقی و اخلاق رونمایی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص استفاده از تجربیات جهانی در این کنگره برای مواجهه با سالمندی گفت: سالمندی از چالش های اصلی جهان می باشد و ما پس از مراسم افتتاحیه یک پنل در خصوص طب سالمندی داریم. بر اساس اعلام صندوق جهانی پول هم اکنون هفت درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل می دهند که تا سال 2030 این جمعیت به 15 درصد می رسد و نیمی از هزینه های سلامت در سال 2030 مربوط به سالمندان خواهد شد که در این کنگره دو نفر از ژاپن و رییس دانشگاه علمی سنگاپور که متخصص حوزه سالمندی هستند، حضور دارند و تجربیات خود را در اختیار دانشمندان داخلی قرار می دهند.
نظر شما