مجلس شرایط تجمیع آرای نامزدهای مجلس به صورت استانی را  تعیین کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای شرایط شمارش و تجمیع آرای نامزدهای انتخابات مجلس به صورت استانی را تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شبنه (۳اردیبهشت )مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ماده ۵ این طرح را به شرح زیر اصلاح کردند:

شمارش و تجمیع آرای نامزدهای مجلس شورای اسلامی به صورت استانی و تناسبی و با شرایط زیر است:

۸ ــ ۱ : از هر حوزه انتخابیه فرعی صرفا نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد از آرای صحیح ماخوذه آن حوزه را کسب کرده‌اند مجاز به کسب حوزه استانی و تناسبی می باشند.

۸ ــ ۲: درصد کسب آرای فهرست‌های احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل از کل آرای صحیح ماخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاک تخصیص کرسی در مجلس شورای اسلامی می‌باشد.

۸ ــ ۳: پس از تعیین سهم هر فهرست و نامزدهای مستقل که کرسی به آنها تعلق گرفته است، به ترتیب هر نامزدی که بالاترین آرا را در سطح حوزه انتخابیه اصلی به دست آورده است، تا سقف سهم هر فهرست از کرسی ها به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابد.

طبق تبصره 2 این ماده،چنان چه در حوزه انتخابیه فرعی هیچ یک از نامزدها نصاب ۱۵ درصد از آرای صحیح ماخوذه را کسب ننماید، انتخابات فقط در همان حوزه به صورت دو مرحله ای برگزار خواهد شد. در این صورت به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین نامزدهایی که بیشترین آرا را در مرحله اول کسب کرده‌اند، برای حضور در انتخابات مرحله دوم معرفی می‌شوند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقی‌ مانده کمتر از دو برابر مذکور باشد، تمام نامزدها برای حضور در مرحله دوم انتخابات معرفی می گردند و نامزد و یا نامزدهایی که بالاترین رای در همان حوزه انتخابیه فرعی را کسب کنند تا سقف کرسی‌های باقی‌ مانده به مجلس شورای اسلامی راه می یابند.

براساس این مصوبه وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان، زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک ماه پس از اعلام نتیجه‌ مرحله اول و تایید جهت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام می‌کند.

همچنین طبق تبصره 7 این ماده،در صورتی که سهم کرسی های اختصاص یافته به فهرست‌ها و نامزدهای مستقل به صورت اعشاری درآید کرسی ها متناسب با ارقام صحیح توزیع می‌شود و کرسی های مازاد به ترتیب به بالاترین اعشار اختصاص می‌یابد. طبق تبصره این ماده آرای هر نامزد شامل آرایی است که به صورت منفرد کسب کرده و یا از طریق فهرست‌های انتخاباتی موضوع این قانون به وی ارائه شده است.

در ادامه بررسی این طرح حمیدرضا حاجی بابایی در تذکری با استناد به مواد ۸ تا ۲۲ آئین‌نامه مجلس  گفت: هیأت رئیسه در خصوص آنچه که در مجلس می‌گذرد مسئول است. رؤسای فراکسیون‌ها در نامه‌ای به آقای لاریجانی خواستار ارجاع این طرح به کمیسیون امور داخلی برای ادغام با لایحه دولت شده‌اند، اما اکنون این طرح با لایحه ادغام نشده است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: بنده طبق نامه ارسال شده طرح را برای ادغام با لایحه دولت به کمیسیون شوراها ارجاع دادم، اما اکنون مجدداً رأی‌گیری انجام می‌دهیم تا دیگر این مسئله مطرح نشود.

در ادامه نمایندگان با ارجاع مجدد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس به کمیسیون شوراها برای ادغام با لایحه دولت مخالفت کردند.

همچنین طبق ماده ۸ این طرح ، تبصره‌های، ۱،۲،۳، و ۶ حذف و تبصره‌های ۷،۵،۴ و ۸ این ماده ابقا و به ماده ۸ قانون تحت عنوان تبصره‌های ۹، ۱۰ ، ۱۱ و ۱۲ الحاق می‌شود.

طبق ماده الحاقی رسیدگی و بررسی عملکرد حساب مذکور  در ماده "۶۵" مکرر هفت توسط وزارت کشور در خصوص هزینه کرد احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل صرفا پس از برگزاری انتخابات حداکثر تا دو ماه از تاریخ برگزاری انتخابات انجام می‌شود.

انتشار نتایج رسیدگی به اسناد حساب‌های مندرج در این ماده تا تایید نهایی توسط وزارت کشور  مجاز نمی باشد./

کد خبر 783220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha