به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سید محمدعلی گلابزاده، رییس مرکز کرمانشناسی، امروز( 7 اردیبهشت) در همایش "گنج سی ساله" به مناسبت سی امین سال تأسیس این مرکز کرمانشناسی با تصریح به اینکه 30 سال قبل دریافتیم که نه تنها عوام بلکه خواص هم درک عمیقی از واقعیت های کرمان ندارند و هم دانشوران این دیار بزرگ را نمی شناسند؛ گفت: در حالی که اینجا سرزمینی است که همواره سرافرازی هایش ورد زبان روزگاران است و مردمش در زمین های حسرت به دل از قطره های آب، یک چهارم باغات کشور را در این سرزمین ایجاد کردند و قنات و قنوتشان شهره آفاق است.
وی ادامه داد: مردمانی که گرچه از سرهای آنها مناره ساختند اما هرگز سر در مقابل ستم و بیداد فرو نیاوردند و گرچه تاوان میهمان نوازی لطفعلی خان زند را با تقدیم هزاران جفت چشم به تاریخ پرداختند، هرگز سر ارادت از کوی میهمان برنداشتند و فرزندان خلف استان کرمان در طول هشت سال دفاع مقدس پرشکوه ترین حماسه ها را آفریدند و خواب را در پلک دشمن شکسته و خصم را به زنجیر کشیدند.
گلاب زاده با بیان اینکه مردم استان کرمان در طول هزاران سال افتخار آفریدند و در میان هزاران شیء که از کُنار صندل به دست آمد تنها یکی دو خنجر بر جای مانده و بقیه همه امکانات و وسائلی برای رفاه، آرامش و آسایش انسان ها بود.
وی با اشاره به اینکه 30 سال قبل آمدیم این سرزمین را معرفی کنیم اما هیچ امکاناتی در اختیار نداشتیم و این راه را با پای عشق پیمودیم؛ بیان داشت: امروز 30 سال از تأسیس مرکز کرمانشناسی می گذرد اما آغازی از یک پایان است و ان شاءالله این مرکز به زودی با تحولاتی در زمینه های مختلف جوان گرایی کار خود را آغاز می کند.
رییس مرکز کرمانشناسی تصریح کرد: این مرکز سرافراز است که در سایه بنیاد ایران شناسی عرضه خدمت می کند و از روز نخست اعلام کردیم اگر کرمان را دوست داریم به خاطر این است که بخشی از خاک همیشه سرافراز ایران است و اگر نام کرمان را می بریم به این دلیل است که نام کرمان با نام ایران عجین شده است.
دکتر محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی هم با باراز امیدواری بر اینکه با وحدت و همدلی و استفاده از همه نیروهای پرتوان استان چه در داخل استان و در سطح ملی بتوان کرمان را به جایگاه خودش برسانیم؛ تأکید کرد: باید از فرصت ها برای کادرسازی و استفاده از نیروهای پرتوان در سطح ملی استفاده شود.
وی با بیان اینکه کرمانی های زیادی داریم که کرمان را نمی شناسند و از سوی دیگر افرادی هستند که کرمانی نیستند اما واقعاً کرمانشناس هستند؛ مرحوم افضلی پور، بنیانگذار دانشگاه شهید باهنر کرمان را یکی از این افراد است که در زمانی کرمان را قبل از انقلاب شناخت که توجه به کرمان و کرمانی ها نبود و این مرد فهمید کرمان چه گوهر و چه سرزمینی است.
زاهدی با تأکید بر اینکه امیدوارم در ما سیاسیون نیز فرهنگ کرمانی خوب جا بیفتد؛ اعتراف کرد: سیاسیون استان در جاهایی غفلت کرده و به جای اینکه از توانمندی یکدیگر به خوبی استفاده و هم افزایی کنیم تا توسعه همه جانبه را تسریع ببخشیم، برخی اوقات با درگیری های سیاسی مزاحمت هایی ایجاد کرده ایم.
وی درباره خدمات آیت الله جعفری، نماینده سابق ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان هم با تأکید بر اینکه باید زندگی این مرد بزرگ به تصویر کشیده شود و مرکز کرمانشناسی در این زمینه کار کند، اظهار داشت: مردم بدانند در دوره معاصر چه بزرگانی از جمله سردار سلیمانی و... داریم.
استاد هوشنگ مرادی کرمانی هم با گله مندی از اینکه قدر هنر و هنرمند دانسته نمی شود و دولتمردان و بزرگان باید بدانند با هنرمندان می توانند ماندگار بشوند؛ گفت: هنرمند را نمی شود زیر خاک پهنان کرد زیرا او مانند آب است و هیچ کس نمی تواند آب را پنهان کند و آب اگر به آسمان برود به صورت باران می آید و اگر در زمین برود، چشمه می شود و هیچ وقت گم نمی شود.
نظر شما