به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سردار غلامعلی ابوحمزه، فرمانده سپاه ثارالله استان، امروز(۳ اردیبهشت) در نشست خبری با تبریک ایام نیمه شعبان و سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اشاره به کنگره شهدای استان که آثار قوی در کشور داشت؛ نقش رسانه ها در این کنگره را مورد تأکید قرار داد و بیت الغزل این کنگره را پیام مقام معظم رهبری دانست و در ادامه از ابراز لطف آحاد مردم نسبت به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قدردانی کرد.
وی با اشاره به تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردیبهشت ماه سال ۵۸ گفت: امام(ره) مجموعه ساختار وتشکلیلات قبل از انقلاب را حفظ و نیازهای انقلاب را ابداع کرد و حرکت ماندگاری در سطح انقلاب بوجود آورد مانند شکل گیری سپاه و جهادسازندگی و....تجربه امام(ره) به ویژه نسبت به تاریخ معاصر این بود مجموعه ای اگر حافظ و نگهدار انقلاب نباشد در دراز مدت دچار شکست می شود لذا در همان ابتدا سپاه برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب تشکیل می شود.
سردار ابوحمزه نگاه حکیمانه امام راحل نسبت به آینده انقلاب و اینکه چه خطراتی آن را تهدید می کند، مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه امام(ره) قرص و محکم ایستاد؛ به نقل خاطره ای از حجت الاسلام موسوی، امام جمعه وقتِ شال از تاکستان قزوین پرداخت که از امام راحل سئوال کرده بود اتفاقات انقلاب اسلامی آیا بر شما خواب نما شد؟ و امام پاسخ داده بودند همه این اتفاقات را قبل از شکل گیری، در بیداری دیدم!
وی این امر را حاکی از مقام عرفان امام و دستیابی ایشان به «فرقان» و قوه تشخیص حق از باطل دانست و خاطرنشان کرد: خیلی ار مسائل دهه ۶۰ و یا قبل از آن را که امام فرموده بود۳۰ و ۴۰ سال بعد محقق شد؛ یکی از این موارد ضرورت تشکیل سپاه بودکه در همه عرصه ها نقش آفرین بوده است.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان نقش سپاه را متأثر از نگاه عمیق و نافذ امام و جمله ای که فرمود «اگر سپاه نبود کشور نبود» دانست و ادامه داد: امروز این نگاه را عمیق تر در داخل و بین الملل می بینیم و خباثت و کینه و عداوت نسبت به سپاه برگرفته از توانایی سپاه در ادای مسئولیت خود به بهترین وجه است و برای همین بعد از ۴۰ سال این حرکت را علیه سپاه انجام دادند.
وی افزود: بحث آنها البته سپاه نیست؛ آنها با اسلام و مردم و ولایت فقیه مخالف هستند و سپاه هراسی و بسیج هراسی در دستور کار همه رسانه های خارجی بوده زیرا ضربات شکننده ای که در بسیاری از بلاد اسلامی خوردند به دلیل نقش کلیدی سپاه است با تدبیر رهبری انجام داده و سپاه بازوی ولایت مطلقه فقیه و خادم مردم و با تمام توان در خدمت اسلام و انقلاب است.
سردار ابوحمزه در بخش دوم سخنانش با اشاره به اینکه یکی از دستورات صریح مقام معظم رهبری حضور نیروهای مسلح در کمک رسانی به مردم سیل زده بود که سپاه ثارالله استان از روزهای اول دبه این موضوع ورود کرد؛ گفت: کمک ها را جمع آوری و به استان گلستان ارسال کردیم و پس از آن یکصد گروه جهادی متخصص ۱۰ روز در پلدختر مستقر شدند.
وی ادامه داد: پس از سیل خوزستان ۸ شهر آن بین سپاه های استانی تقسیم و مسئولیت حمیدیه به استان کرمان داده شد؛ ۲۵ روستا در وضعیت خاصی قرار داشت که هر لحظه ممکن بود زیر آب برود و ۱۵ روستا هم کلاً زیر آب بود و مردم فقط فرصت کرده بودند وسایل جزیی را بردارند و به کوه و جنگل بزنند.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان گفت: ۱۸ فروردین وارد حمیدیه شدیم؛ چند روز قبل از آن به دستور مسئولین استان خوزستان، شهر تخلیه شده بود و هیچکس از مسئولین آنجا نبود؛ فقط تعدادی از جوانان مانده بودند که حاضر به ترک شهر نمی شدند؛ روحیه جوانان دوران دفاع مقدس را در روحیه این جوانان دیدیم. حدود ۷ -۸ هزار نفر هم در اردوگاه ها بودند و سپاه با کمک موکب ها از کرمان و دیگر جاها به مردم خدمات دهی می کرد.
وی افزود: طول حمیدیه ۴۰ کیلومتر است که ۳۵ کیلومتر آن در روستا ها و بقیه در شهر است، این جوان ها قرص و محکم ایستاده بودند و سنگرهای محدود ۷۰ سانتی درست کرده بودند؛ آبی که از کرخه آمده بود تبدیل به ۵۰۰ متر در عمق و یک تا سه متر بود که همه مزارع و خانه ها را با خود برده بود؛ امکاناتی نبود و با دست و گونی وارد شده بودند که آب داخل شهر نیاید و بیش از ۵۰ دستگاه سبک و سنگین آنجا مستقر کردیم.
سردار ابوحمزه با بیان اینکه مسئولین دستگاه های مختلف استان کرمان کمک کردند و علاوه بر کرمان؛ بهبهان و خرمشهر هم معین حمیدیه بودند؛ بیان داشت: از همان ابتدا برنامه مدونی انجام و مجموعه ۴ کیلومترِ شهر را با سیل بند بستیم زیرا اگر آب وارد شهر می شد باید برای همه نیازهای ۲۴ هزار نفر فکر می شد؛ روزهای هفتم و هشتم با کاهش بارش ها و کنترل کرخه سطح آب پایین آمد و ما آب را بیشتر مهار کردیم و علیرغم همه مشکلات اما حمیدیه دچار مشکل نشد.
وی در تکمیل مطالب خود گفت: در نمازجمعه هم از همه مردم حمیدیه خواستیم برگردند؛ ۷۰ فروند قایق تندرو در حمیدیه مستقر شده بود و همه دست به دست هم دادند و شهر حفظ شد ۴ روستا فقط یک تا یک و نبم متر زیر آب است که باید این آب تخلیه شود.
فرمانده سپاه ثارالله استان کمک های جمع آوری شده از سطح نواحی و پایگاه های مقاومت بسیج و مجتمع هایی چون گل گهر و مس سرچشمه و... برای مناطق سیل زده را ۲۵۰ میلیون تومان و ۳۰ کامیون اقلام مورد نیاز شامل پتو و سرویس بهداشتی و... اعلام کرد که با پیمودن ۱۳۰۰ کیلومتر مسافت از کرمان به حمیدیه رسیده است.
وی اظهار داشت: شرایط روزهای اول به گونه ای بود که با بالگرد باید می رفتیم و بعد از آن دو سه نفر به عنوان مسئول هماهنگ کننده مستقر شدند و روزانه ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار پرس غذا داده می شد و جدای از این هم بود که آمار آن را نداریم ضمن اینکه اقلام فرهنگی نیز توزیع و وضعیت شهر عادی و مدارس هم از هفته قبل بازگشایی شد.
سردار ابوحمزه با قدردانی از مجموعه استان کرمان اعم از مردم، دستگاه های اجرایی، مسئولین و... گفت: تنها استانی که همه مسئولین آن اعم از امام جمعه و استاندار و...به منطقه سیل زده آمدند کرمان بود و شهری که امکانات چندانی ندارد اما همه امکانان را با فاصله ۱۳۰۰ کیلومتر به آنجا منتقل کردیم و این در تاریخ حمیدیه ماند.
وی با تصریح به این مطلب که حمیدیه نقش کلیدی نسبت به استان خوزستان و هم نسبت به کشور دارد و اگر در حمیدیه مقاومت نمی شد و دشمن وارد اهواز می شد، همان اتفاق خرمشهر می افتاد و اهواز سقوط می کرد؛ خاطرنشان کرد: اما مردم حمیدیه با تمام توان در ۹ مهر ۵۹ ایستادند و این حرکت از آنجا شروع شد و به فتح خرمشهر رسید.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در توصیف مردم حمیدیه، ایشان را مردمی بسایر خونگرم و بامحبت دانست که بیشتر آنها سادات هستند و همه شیعه و علاقه مند به اسلام و ولایت و بسیج؛ ۲۳ هزار دام سبک و سنگین داشته و شعل عمده آنان دامداری و کشاورزی است.
وی با تأکید بر اینکه در حمیدیه باید کار اساسی انجام بشود و اقلام و امکانات زندگی برای مردم فراهم زیرا بعضی خانه ها خراب شده و بعضی چون آب داخل آن است باید اصلاح شود که دولت قول هایی برای وام بلاعوض داده؛ افزود: سپاه اعلام می کند با مشخص شدن وضعیت این وام ها کمک می کند تا مردم زودتر صاحب سرپناه شوند.
سردار ابوحمزه روحیه موجود برای بازسازی مناطق زلزله زده را تحسین برانگیز خواند و با اشاره به اینکه این روحیه را که فقط در اوایل انقلاب و دفاع مقدس و بعد هم در زلزله بم وجود داشت پس از ۴۰ سال انقلاب اینجا دیدیم که رنگ و زبان و نژاد و قومیت مطرح نیست؛ از حشد الشعبی هم هماهنگ شد و وسایل مهندسی را آوردند که در بخشی از دشت آزادگان مشغول هستند و ما نیز به همه رده ها اعلام کردیم گروه گروه به حمیدیه بروند و وضعیت را از نزدیک ببینند.
وی در پایان به برگزایر همایش «رسانه های نوین در شکل دهی نهادهای اجتماعی» در ۱۲ اردیبهشت جاری در کرمان هم اشاره کرد و با بیان اینکه کرمان از ظرفیت بسیار بالایی از جمله فضای مجازی برخوردار است؛ بیان داشت:این همایش با حضور وزیر ارتباطات، یکی از معاونان وزارت ارشاد، رییس سازمان فضای مجازی بسیج، ۴۰ رسانه جبهه مقاومت، ۳۰ پژوهشگر حوزه فضای مجازی و...در مجموعه هایتک ماهان برگزار می شود.
نظر شما