کشف شواهدی از استقرار در هزاره پنجم تا هزاره سوم پیش از میلاد در همدان

نخستین فصل کاوش باستان شناسی در تپه تازه کند همدان با کشف شواهدی از استقرار در هزاره پنجم تا هزاره سوم پیش از میلاد به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، بهزاد بلمکی، سرپرست کاوش در محوطه باستانی تازه کند صبح امروز (4آبان) در جمع خبرنگاران گفت: این محوطه ارزشمند پیش از تاریخی در دشت همدان، به عنوان شاهراه ارتباطی زاگرس مرکزی و مرکز فلات ایران بوده، این کاوش باستان شناختی - لایه شناختی با اهداف پژوهشی و آموزشی به منظور شناسایی و تعیین توالی لایه شناختی نهشته ها و مواد فرهنگی و شناخت دوره های استقراری آن انجام شده است.


این باستان شناس اظهار داشت: در این راستا با انتخاب گمانه های مناسب برای کاوش عمودی، پنج کارگاه لایه نگاری ایجاد شد که نتایج مقدماتی حاصل از کاوش منجر به شناسایی چند دوره استقرار از مس و سنگ میانی تا دوره مفرغ از هزاره پنجم تا هزاره سوم پیش از میلاد شد.


وی افزود: به منظور مطالعات دقیق تر در این محوطه، آزمایش های گاه نگاری یافته های آلی و معدنی و مطالعات ماکرومورفولوژی در حال انجام است که منجر به شناخت نحوه تشکیل و ارتباط لایه ها و مطالعات تکمیلی می شود.


بلمکی در خصوص یافته های این کاوش گفت: از یافته های جالب توجه در این محوطه می توان به وجود گونه خاصی از سفال های خشن و مخطط با شیارهای موازی اشاره کرد که در بین باستان شناسی بین النهرین به سینی پوست کنی (Husking tray ware) معروف است، این موضوع می تواند به مطالعات بهتر شناخت برهم کنشهای فرهنگی غرب ایران و بین النهرین در پیش از تاریخ کمک کند.
 

خاطر نشان می شود، تپة تازه کند در 15 کیلومتری شمال غرب شهر همدان و 2 کیلومتری شمال شهر بهار واقع شده است، این تپه در بین اراضی روستای حسام آباد و به فاصله 700 متری جنوب آن در کنار جاده آسفالته همدان - غار علی صدر- بیجار قرار دارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 78237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha