ویتنام به دنبال همکاری‌های دریایی و بندری با ایران

ویتنام پس از لغو تحریم ها به دنبال توسعه روابط خود با ایران برآمد و حتی با اعمال مجدد تحریم ها از سوی آمریکا باز هم به تعمیق روابط خود با ایران می اندیشد و در این زمینه آمادگی خود را برای همکاری‌های دریایی و بندری با ایران اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ویتنام پس از لغو تحریم ها به دنبال توسعه روابط خود با ایران برآمد و بر همین اساس اسفند ماه سال 94 هیاتی عالی رتبه از ویتنام برای تعمیق روابط تجاری و اقتصادی عازم ایران شد و این هیئت در این سفر دیداری با حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان داشت.

 

حجت الاسلام روحانی در آن زمان تاکید داشت که: «ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه همکاری‌ها و روابط میان تهران و هانوی وجود دارد که باید از آنها در راستای توسعه مناسبات همه‌جانبه و منافع دو ملت استفاده کنیم. باید کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور فعالتر شده، زمینه‌های گسترش روابط را بررسی و آنها را به اسناد همکاری تبدیل کند. ایران و ویتنام  می توانند در یک برنامه ۵ ساله رقم مبادلات تجاری خود را به سقف دو میلیارد دلار برسانند. ایران و ویتنام می‌توانند در تمامی زمینه‌های تجاری و اقتصادی از جمله انرژی، نفت و گاز، کشاورزی، صدور خدمات فنی - مهندسی، صنعت خودرو، شیلات و احداث نیروگاه همکاری‌های خود را ارتقا دهند.»

 

با وجود آنکه امریکا در سال گذشته به صورت یک جانیه از برجام خارج شد و تحریم هایی نیز مجدد علیه کشورمان وضع کرد اما ویتنام اما همچنان به دنبال تعمیق روابط تجاری خود با ایران است و بر این اساس و بنا به گفته مدیرعامل سازمان بنادر ویتنامی‌ها از افزایش حجم تجارت با ایران و پیشنهاد همکاری‌های دریایی و بندری استقبال کردند. این موضوع طی سفر وی به ویتنام و ملاقات با مسئولان بندری و دریایی این کشور اعلام شده است.

 

سازمان بنادر و دریانوردی در این زمینه به نقل از «محمد راستاد» آورده است: «در ابتدای این سفر دیداری را با سفیر ایران در ویتنام داشتیم و در ارتباط با برنامه‌ها و اولویت‌های این سفر تبادل نظر کردیم. پس از آن از اداره بندر بزرگ «های فونگ» و طرح توسعه بندر «لکهوین» بازدید شد و قبل از آن نیز دیدار با مقامات اداره بنادر‌های فونگ صورت گرفت.»

 

راستاد با بیان اینکه ملاقات با نوین وان کونگ؛ معاون وزیر حمل و نقل ویتنام دیگر اتفاقی بود که در طول این سفر انجام شد، عنوان کرد: «در جریان این دیدار پیشنهاد دادیم برابر ماده ۱۵ موافقتنامه کشتیرانی تجاری دو کشور، کارگروه مشترکی به منظور بررسی و برنامه ریزی عملیاتی جهت توسعه روابط بندری و دریایی ایران و ویتنام تشکیل و اولین اجلاس مربوط به آن نیز در طول سال جاری در تهران برگزار شود. علاوه بر این توانمندی و ظرفیت بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و به ویژه مزیت‌های ترانزیتی کشور تشریح و پیشنهاد شد که خط کشتیرانی منظم بین دو کشور برقرار شود.»

 

به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در جریان این ملاقات همچنین پیشنهاد شد تا همکاری فنی و تخصصی در زمینه فعالیت‌های دریایی و بندری ایران و ویتنام انجام شود و دو کشور از مواضع یکدیگر در مجامع بین المللی و دریایی حمایت کنند.

 

راستاد با تاکید بر اینکه معاون وزیر حمل و نقل ویتنام از پیشنهادات مطرح شده در راستای توسعه روابط دریایی و بندری بین دو کشور استقبال کرد، گفت: «وی خواستار افزایش حجم تجارت طرفین از طریق افزایش میزان همکاری‌های تجار و بخش خصوصی ایران و ویتنام شد. در نهایت نیز از معاون وزیر حمل و نقل ویتنام دعوت به عمل آمد تا جهت بازدید از بنادر کشور به ایران سفر کند که این مسئله مورد استقبال قرار گرفت.»

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با مدیر‌عامل خط کشتیرانی ملی ویتنام ملاقاتی صورت گرفت، اظهار کرد: «در این ملاقات نیز به اهمیت برقراری خط منظم کشتیرانی بین ایران و ویتنام تاکید و ظرفیت‌های ترانزیتی و قابلیت‌های بندر چابهار تشریح شد. در مجموع انتظار می‌رود ارتقای روابط بین دو کشور ایران و ویتنام در دستور کار قرار گیرد تا طرفین بتوانند از مزیت‌ها و ظرفیت‌های دریایی و بندری یکدیگر به نحوی مطلوب استفاده کنند.»

 

یادآور می شود: موافقتنامه کشتیرانی بین جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در سال ۱۳۸۱ امضا و مبادله شده است. ویتنام کشوری است که میزان تجارت خارجی سالانه اش بالغ بر ۴۰۰ میلیارد دلار و حجم سالانه حمل و نقل دریایی این کشور نیز حدود ۵۰۰ میلیون تن است و کشوری مهم در بخش مبادلات بازرگانی و دریایی به شمار می‌رود./

کد خبر 782351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha