مسیر مطمئن عمان برای صادرات کالاهای ایرانی

تسهیلات قابل‌توجهی از ۴ سال گذشته تاکنون از سوی دولت عمان برای تجار ایرانی فراهم‌شده است و این کشور را به مسیر مطمئنی برای صادرات کالاهای ایرانی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران وعمان پس از انقلاب اسلامی همواره روابط سیاسی خود را در سطح قابل توجهی نگاه داشته اند و این امر موجب شده تا روابط تجاری دو کشور حالتی با ثبات به خود بگیرد و حتی در دوران تحریم ها نیز این تبادلات به قوت قبل باقی بمانند.

 

توسعه مناسبات تجاری دو کشور در خلال این سال ها ادامه داشت تا جایی که در ­۷ ماهه سال‌ 97 حجم تجارت ایران و عمان به رقم ۸۷۰ میلیون دلار رسید در حالیکه حجم روابط تجاری میان دو کشور در مدت مشابه در سال 96؛ ۵۷۷ میلیون دلار بوده است. در راستای توسعه روابط آذر ماه سال گذشته ایران روادید خود برای اتباع عمانی را لغو کرده و این امر موجب شده تا حجم مبادلات تجاری دو کشور رشد ۵۰ درصدی داشته باشد.

 

بنابراین گزارش مقامات دو کشور دیدارهای فراوانی با یکدیگر داشتند و در این دیدارها علاوه بر تاکید بر توسعه مناسبات تفاهمنامه های همکاری بسیاری نیز میان طرفین امضا شد. در ادامه دیدارهای مقامات ایرانی و عمانی امروز (چهارشنبه 28 فروردین) «حمد بن سعید العوفی»، معاون وزیر شیلات و کشاورزی عمان که همراه با هیاتی از مقامات دولتی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی عمان در زمینه شیلات و آبزیان به ایران سفر کرده است با «غلامحسین شافعی»، رئیس اتاق ایران و «محسن ضرابی»، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان دیدار کرد. شافعی در این نشست، علاوه بر توسعه روابط دوجانبه با این کشور بر مناسبات 3 جانبه و چندجانبه با عمان تأکید کرد.

 

پایگاه خبری اتاق ایران به نقل از شافعی در این نشست آورده است: «از 4 سال گذشته به این‌طرف شاهد ارائه تسهیلات قابل‌توجهی هستیم که از سوی دولت عمان برای تجار ایرانی فراهم‌شده است. با توجه به ارائه این تسهیلات و ظرفیت‌های قابل‌توجهی که میان دو کشور وجود دارد، فعالان اقتصادی دو کشور می‌توانند آینده خوبی را به نفع کشورشان رقم زنند. امکانات مستقر در مناطق آزاد عمان برای فعالان اقتصادی ایرانی جذاب است و فعالان اقتصادی خواستار افزایش فعالیت‌های خود در این مناطق هستند.»

 

رئیس اتاق ایران همچنین با تأکید موقعیت خاص جغرافیایی کشور عمان، علاوه بر توسعه روابط دوجانبه با این کشور، بر مناسبات 3 جانبه و چندجانبه تأکید کرد و این کشور را مسیر اقتصادی مطمئنی برای صادرات و اتصال ایران به کشورهای آفریقایی دانست.

 

یادآور می شود چندی پیش نیز در راستای توسعه روابط ایران و عمان در حوزه شیلات (یکشنبه 25 فروردین ماه) هیئتی از کشور عمان به ایران آمد تا زمینه توسعه همکاری‌های میان ۲ کشور در زمینه‌های تحقیقاتی، پرورش آبزیان و تجارت فراهم شود.

 

رئیس سازمان شیلات کشور در دیدار با این هیئت گفته است: «ما از اینکه قرار است تجربیات اجرایی و دستاورد‌های تحقیقاتی را در اختیار کشور پادشاهی عمان قرار دهیم، استقبال می‌کنیم و همچنین علاقه‌مند هستیم از ظرفیت‌های استعداد عمان برای صید فراساحل استفاده کنیم.»

 

«نبی‌الله خون میرزایی» اضافه کرده است: «برای سرمایه گذاری مشترک در این زمینه اعلام آمادگی می‌کنیم. هیئت عمانی آمده‌اند از توانمندی‌های بخش تحقیقات، اجرا و زیرساخت‌های آماده در ایران بازدید کنند از این رو بازدید‌های مختلفی از ظرفیت کشور انجام خواهند داد و قرار است همکاری‌های بیشتری میان ۲ کشور از فعالیت‌های آبزی پروری، فرآوری، صادرات و انتقال تجربیات با یکدیگر صورت گیرد.»

 

«العوفی»، معاون وزیر کشاورزی کشور عمان و رئیس شیلات کشور عمان نیز در این دیدار گفت: «همکاری ایران و عمان با سازمان فائو و دیگر سازمان‌ها به نفع دو کشور است و فرصت‌هایی برای سرمایه گذاری وجود دارد و نیاز است که بخش خصوصی  ۲کشور با هم همکاری نزدیک داشته باشند و شرکت‌های مشترکی برای فعالیت‌های آینده باید تشکیل دهند.»

 

معاون وزیر کشاورزی کشور عمان با اشاره به اینکه توجه به صنایع تبدیلی جزء برنامه‌های ما به شمار می‌رود، بیان کرد: «فکر می‌کنم فرصت خوبی است تا با بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران مشارکت‌هایی در این زمینه داشته باشیم. اکثر همکاری‌ها با کشور ایران در بخش صید و صیادی متمرکز است، گفت: بر این اساس در بخش صید و صیادی سرمایه گذاری‌های مشترکی صورت خواهد گرفت و همچنین قرار است از کشتی‌های صید و صیادی جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.»/

 

 

 

کد خبر 782065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha