«ناتوی عربی»؛ طرح باد کرده  روی دست ‌آمریکا/مقدمه سازی حضور روحانی هدف سفر ظریف به سوریه

تکذیب اظهارات «سعید قاسمی» از سوی سپاه، «ناتوی عربی»؛ طرح باد کرده روی دست ‌آمریکا، شرط اول رونق تولید بهبود فضای کسب و کار، مقدمه سازی حضور روحانی هدف سفر ظریف به سوریه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  تکذیب اظهارات «سعید قاسمی» از سوی سپاه، «ناتوی عربی»؛ طرح باد کرده  روی دست ‌آمریکا، شرط اول رونق تولید بهبود فضای کسب و کار، مقدمه سازی حضور روحانی هدف سفر ظریف به سوریه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

شرط اول رونق تولید بهبود فضای کسب و کار است

«عبدالرضا مصری» شب گذشته (سه شنبه 27 فروردین) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره شعار سال و راه های تحقق این مهم به بیان مطالبی پرداخت و با اشاره به اینکه رهبری چند سال متمادی را با عناوینی درباره تولید نامگذاری کرده اند، گفت: «با نام گذاری سال هایی که متمادی مقام معظم رهبری برای تولید و اشتغال عنوان کردند به یک وفاقی در تولید، موانع تولید و گشایش هایی که در تولید باید صورت بگیرد رسیده ایم.»

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرط اول رونق تولید بهبود فضای کسب و کار است، گفت: «نقدینگی، سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی مهمترین عامل در رونق تولید است. تولید به سرمایه، تکنولوژی، نیروی انسانی، مواد اولیه و بازار نیاز دارد

 

وی با اشاره به اینکه تسهیلات یکی از عوامل رونق تولید است، گفت: «باید تسهیلاتی که در اختیار تولید کننده خارجی قرار دارد در اختیار تولید کننده داخلی نیز قرار گیرد. تولید کننده نیاز به واردات مواد اولیه دارد که ضوابط بانکی مشکلاتی برای تولید به وجود آورده است بنابراین نقدینگی، تسهیل در نقدینگی برای رونق تولید مهم است.»

 

«ناتوی عربی»؛ طرحی که روی دست ‌آمریکا باد کرد

قدرت ایران در منطقه و کمک های مستشاری کشورمان به کشورهای آسیب دیده از تروریست ها موجب شد که رژیم صهیونیستی احساس خطر کند.

 

به منظور رفع احساس خطر رژیم صهیونیستی، آمریکا دست به تشکیل اتحادیه نظامی متشکل از کشورهای عربی زد که نام آن را «ناتوی عربی» گذاشت. قدرتمندترین ارتش در میان کشورهای عربی یعنی ارتش مصر نیز شانس آن را یافت که مدیریت این اتحادیه را برعهده بگیرد. اما حالا مصر بازی آمریکا را به هم زده و از ناتوی عربی خارج شده است.

 

در این میان اگرچه فرصت طلایی برای عربستان ایجاد شده تا مدیریت این اتحادیه را برعهده بگیرد اما کشورهای عربی دیگری چون قطر و عمان نیز از این طرح استقبال نکرده اند.

 

آمریکا نیز نسبت به شکست طرح ناتوی عربی واکنش نشان داده است.

 

به گزارش اسپوتنیک یک مقام وزارت خارجه آمریکا که خواسته نامش فاش نشود گفت: «مصر نقش بسیاری مهمی در امنیت منطقه دارد و ایالات متحده و همه کشورهای عضو ائتلاف استراتژیک خاورمیانه می‌خواهند مصر بخشی از این ائتلاف، که منافع بسیاری خواهد داشت، باشد.»

 

این مقام آمریکایی اضافه کرد: «همزمان با شکل‌گیری این ائتلاف ما از مصر می‌خواهیم فرصت ایفای نقش رهبری (در آن) را از دست ندهد.»

 

ایران نیز در خصوص «ناتوی عربی» اظهاراتی داشته که از زبان معاون وزیر امور خارجه کشورمان بیان شده است.

 

طرح «معامله قرن» حتما شکست می خورد

«حسین شیخ الاسلام» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان طرح «معامله قرن» را یک طرح محکوم به شکست توصیف کرد و گفت: این طرح هیچگاه با موفق نخواهد شد زیرا دلایل زیادی برای شکست آن وجود دارد.

 

مشاور پیشین وزیر امور خارجه کشورمان علت شکست این طرح را یکجانبه بودن آن دانست و تاکید کرد: آمریکا این طرح را کاملا به نفع رژیم صهیونیستی نوشته و کاملا یک طرح یکجانبه محسوب می شود. در این طرح هیچ منفعتی برای مردم فلسطین و سرزمین های آن ها در نظر گرفته نشده به همین دلیل قطعا شکست خواهد خورد.

 

وی با بیان این که سازشکارترین عرب ها هم نمی توانند این طرح را قبول کنند، اظهارداشت: ما طرح های «مادرید» و «مسکو» را محکوم می کنیم و طرح «معامله قرن» ذلیلانه تر از طرح های «مسکو» و «مادرید» است.

 

مقدمه سازی حضور روحانی هدف سفر ظریف به سوریه بود

«صباح زنگنه» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه گفت: این سفر براساس روندی که بین دو کشور وجود دارد شکل گرفته و پیگیری مسائل مورد علاقه دو کشور را مد نظر داشته است.

 

نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری های اسلامی با بیان این که مسائلی چون روند سیاسی در سوریه، مذاکرات آستانه و بحث آزادسازی باقی مانده سرزمین های سوریه در این سفر مطرح شد، افزود: همچنین همکاری های سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی در آینده بین دو کشور نیز مدنظر ظریف و مقامات سوریه در روز گذشته بود.

 

 وی با اظهار این که هر روز باید یک موضوع جدیدی برای پیشبرد روابط ایران و سوریه مطرح شود، خاطرنشان کرد: از این رو باید هر روز مسائل مربوط به روابط دو کشور بررسی شود و رایزنی ها در مورد اقدامات بعدی ادامه یابد.

 

سپاه اظهارات «سعید قاسمی» را تکذیب کرد

در پی انتشار ویدیویی اینترنتی از سعید قاسمی یکی از بازنشستگان سپاه درباره استفاده از پوشش هلال احمر در جریان جنگ بوسنی و متعاقبا واکنش جمعیت هلال احمر کشور و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سردار سرتیپ دوم پاسدار «رمضان شریف»، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه گفت: اظهارات آقای سعید قاسمی که مدتی داوطلبانه در بوسنی حضور داشته اند و  سال‌های زیادی هم از بازنشستگی ایشان می‌گذرد ،دیدگاهی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تایید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم نمی باشد.

 

وی افزود: مواضع و کارکردهای سپاه در عرصه‌های مختلف تابع منطق و منطبق با قوانین و مقررات بوده و اقدامات امدادی سپاه به مردم مسلمان بوسنی نیز از این قاعده تبعیت کرده است.

 

عربستان تاکنون مانع سفر «عمران خان» شده بود

«جواد منصوری» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص سفر «عمران خان» نخست وزیر پاکستان به ایران گفت: سوابق دو کشور و دو ملت ایران و پاکستان از ابتدای تاسیس جمهوری پاکستان نشان می دهد که روابط دوستانه و برادرانه بوده است.

 

سفیر پیشین ایران در پاکستان افزود: دو ملت نسبت به یکدیگر حسن ظن بسیار خوبی دارند. در مقاطع مختلف روابط ایران و پاکستان خوب بوده است اما متاسفانه دخالت تعدادی از دولت ها به خصوص بعد از انقلاب ایران این روابط نسبت به گذاشته دچار مشکل کرده است.

 

وی با بیان این که انتظار می رفت دولت های پاکستان در طی این مدت با درک واقعیت های منطقه و اهداف قدرت های بزرگ در مورد روابط با ایران واقع بین تر باشند، اظهارداشت: اما مشکلات سیاسی، اقتصادی و امنیتی پاکستان به گونه ای بود که دولت های مختلف پاکستان بعد از انقلاب ایران تحت تاثیر این وضعیت متمایل به جریاناتی شدند که در وضعیت اقتصادی، سیاسی و امنیتی این کشور موثر بوده اند.

 

رهبری فرمودند که باید از «صندوق» در راستای جبران خسارات مردم کمک شود

حجت‌الاسلام «حسن روحانی»، رییس جمهوری در جلسه امروز (چهارشنبه ۲۸ فروردین) با قدردانی از رهبر معظم انقلاب بخاطر پاسخ به نامه دولت برای استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی جهت جبران خسارت‌ها و نیازی که در این بخش وجود دارد، گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که حضوراً خدمت ایشان بودم، فرمودند که معتقدم  باید از صندوق در راستای جبران خسارات مردم کمک شود.

 

اخیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست مجوز رییس جمهوری برای برداشت از صندوق توسعه ملی به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های ناشی از خسارات سیل‌های اخیر، جدیت دستگاه‌های مسئول در پیگیری و جبران خسارت‌های مالی سنگین سیل بویژه خسارت‌های وارده بر کشاورزان را لازم دانستند و از دولت خواستند که با استفاده از محل‌های قانونی موجود، سریعاً اقدامات لازم را آغاز کند و در ادامه پس از جمع‌بندی وضعیت و در صورت نیاز، برداشت از صندوق توسعه ملی مورد تأیید خواهد بود./

 

 

 

 

 

کد خبر 781982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha