به گزارش خبرگزاری شبستان، پاتریک کاکبرن، خبرنگار روزنامه ایندیپندنت در مقاله ای در روزنامه مذکور ابعاد اتهام اخیر آمریکا به ایران را مورد بررسی قرار داده است. در مقاله یادشده آمده است: در حالی که بیشتر کشورهای دنیا اتهام نقشه منصوب به ایران را به عنوان یک داستان عجیب به تمسخر گرفتهاند، آمریکا آن را با جدیت پیگیری میکند. این اتهامات باید جدی گرفته بشوند زیرا با اعتبار دادن به آنها در بالاترین سطح دولتی، آمریکا نشان می دهد که در آستانه انتخابات سال آینده، راغب به رویارویی با ایران است. موضع آمریکا تدریجاً متمایل به موضع عربستان سعودی می شود که دست پنهان ایران را مسئول دردسرهای عراق و اعتراضات بحرین می داند و در مناقشه پیروان سنّی و شیعه، آمریکا به طور فزایندهای از سنّیها حمایت میکند.
داستان این توطئه حتی از داستانهای ساختگی دوره بوش که سعی می کرد قابلیت سلاحهای کشتار جمعی صدام حسین را اثبات کند عجیب تر است. منصور ارباب سیر برای 30 سال در آمریکا زندگی میکرده و تاریخچهای از شکستهای شخصی و کاری دارد. وی به حدی بیعرضه و دست و پا چلفتی بود که دوستانش فکر می کردند در یک حادثه، مغزش صدمه دیده باشد. سپس، ناگهان چنین شخصی مامور اصلی مهمترین عملیات سپاه قدس می شود. اتهامات علیه ارباب سیار نشان می دهند که حتی نقشه بمب گذاری از طرف مامور آمریکا به وی القا شده است.
شناختی که ما از خبرگی، مرموز بودن و هویت محرمانه نیروی قدس داریم باور چنین داستانی را سخت میکند. در مورد انگیزه ایران هم باید پرسید که آیا ایران با دادن چنین بهانهای برای توجیه کردن حمله آمریکا به آن کشور چه چیزی می توانسته به دست بیاورد؟ اما چیزی که این توطئه را تهدیدآمیز میکند نحوه برخورد مقامات آمریکائی میباشد. آنها رفتاری می کنند که به نظر میرسد این اتهامات واقعی، مسلم و ثابت شده هستند. ادعاهای دادستان کل سریعاً از طرف رییس جمهور و وزرای امور خارجه تایید می شوند و پس از چنین موضعی در ملاء عام ، عقبنشینی بسیار سخت خواهد بود. بیشترین احتمال برای انگیزه دولت اوباما می تواند زمینه سازی برای انتخابات سال آینده باشد. سیاستهای اقتصادی و اجتماعی اوباما شکست خوردهاند و تنها موفقیت او کشتن اسامه بن لادن و العولقی بودهاند. از طریق نمایش کشف توطئه ایران در خاک آمریکا، اوباما می تواند خود را به عنوان رییس جمهوری که از خاک آمریکا حفاظت میکند جلوه بدهد و به این شکل، خود را در مقابل انتقاد جمهوریخواهان در زمینه امنیت ملی حفظ کند.
به گزارش وزارت امور خارجه، درک این که مقامات آمریکائی نیاز به برنده شدن در انتخابات آمریکا را دارند، توضیح معقول برای بسیاری از سیاستهای خارجی نامفهوم آمریکا را ممکن میسازد. خبرنگاران، اعمال آمریکا در عراق در سال 2003 تا 2004 و سپس در سال 2008 ابلهانه تفسیر می کردند. چون نمی دانستند کاری که آمریکا میکند برای جلب نظر مردم آمریکا بوده و نه عراقیها. اما این سیاستهای انتخاباتی آمریکا عواقب جدی برای خاورمیانه دارد. مقامات عربستان میگویند که این اتهامات نشان می دهند که آمریکا به این نتیجه رسیده است که ایران در اغتشاشات بحرین دست داشته است، اما واقعیت این است که هیچ مدرکی مبنی بر اثبات این ادعا وجود ندارد. همچنین در عراق، هر حمله به نیروهای آمریکائی از طرف یک گروه شیعه به ایران نسبت داده می شود اما بمب گذاری در مناطق شیعه به سختی در مطبوعات منعکس می شوند. اما آیا تمایل کاخ سفید برای رویارویی با ایران جنبه نظامی به خود خواهد گرفت؟ در حالی که با سقوط متحدش در مصر و قدرت گرفتن ترکیه، موقعیت و نفوذ آمریکا در منطقه رو به زوال است، چنین احتمالی بسیار کم است. ایران هم در آغاز خیزش اعراب، از سقوط دشمنان خود بهره گرفت اما شروع قیام در سوریه باعث تضعیف موقعیت و محبوبیتش شد. با شیوع بیثباتی در منطقه، آیا حمله به ایران و آشفتگی ناشی از آن به نفع آمریکا خواهد بود؟
پایان پیام/
نظر شما