شأن جوان ایرانی ساخت تمدن نوین اسلامی است

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه شأن جوان ایرانی مدیریت شئون برای ساخت تمدن است، گفت: دستگاه ها و نهادهای ذیربط در حوزه جوان با یکدیگر وارد تفاهم و رایزنی شوند تا لوازم تحقق نگاه مقام معظم رهبری به جوانان در گام دوم انقلاب محقق شود.

به گزارش خبرنگار  گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، جشن بیست سالگی کانون اندیشه جوان صبح امروز (چهارشنبه، 28 فروردین ماه) در محل این کانون برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، آیت الله «علی اکبر رشاد» در این آیین با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب آغازی دوباره در فرآیند انقلاب باید قلمداد شود، اظهار کرد: اکنون کوله باری از تجارب چهل ساله داریم و در عین حال مرحله دوم را پیش رو داریم، آنچه رخ داد یعنی پیروزی انقلاب بدون تولید تئوری و نظام سازی بود بلکه امام و یاران شان فردسازی کردند و از همین طریق حاکمیت موجود را رد و حاکمیت جدید یعنی اسلامی را طلب کردند.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه انقلاب یک فرآیند پیوسته نوشونده است، گفت: مقام معظم رهبری بر نظام سازی، دولت سازی و جامعه سازی در گام دوم انقلاب تاکید دارند. دولت سازی به معنای استقرار اجرایی دولت (همه قوا و نهادها) و یا قوه مجریه نیست بلکه طراحی نظامات را با همه ارکان آن مد نظر دارد.

 

وی اضافه کرد: چرا که برای مثال اگرچه ما در حوزه اقتصاد حرف اسلامی زده ایم اما نظام اقتصادی تعریف نکرده ایم و نوع امور و شئون اقتصادی ما فاقد نظام مندی دقیق است.

 

آیت الله رشاد با بیان اینکه نظام صرفا به معنای نظم نیست و تعریف فنی خود را دارد، تاکید کرد: گام دوم انقلاب سخت ترین مرحله عمر انقلاب است چرا که پس از عبور از مرحله سلبی به مرحله ایجابی ورود کرده ایم و در این مرحله ساختن غلبه دارد که سختی آن صدچندان است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به استقرار دولت و پس از آن جامعه سازی، بیان کرد: جامعه سازی کاری فردی نیست، باید جامعه ساخته شود تا پیشرفت رخ داده و در پی آن تمدن شکل بگیرد و اینها همان چیزهایی است که مقام معظم رهبری در این بیانیه تقاضا کرده اند.

 

آیت الله رشاد با بیان اینکه شأن جوان ایرانی امروز مدیریت این مرحله از انقلاب است، ابراز کرد: این هم رسالت سنگین برای جوانان است و هم نهادهایی همچون کانون اندیشه جوان لذا اگر لازم است سایر جبهه ها را تعطیل کرده و صرفا در این جبهه ممحض شویم باید چنین بکنیم چرا که برد ما در این است.

(ص)

وی با اشاره به تاکید روایات بر اعتماد به جوان و واگذاری مسئولیت به آنها گفت: پیامبر اکرم می فرمایند: «شما را به توجه به جوانان توصیه می کنم چرا که دل هایشان رقیق تر (پاک تر) است، من را خدا مأمور کرد که بشارت و انظار دهم، جوانان با من هم پیمان شدند و پیران مخالفت ورزیدند» چرا که به مرور زمان پیرها قسی می شوند.

 

آیت الله رشاد ادامه داد: همچنین رسول خدا(ص) می فرمایند: کسی که در جوانی چیزی یاد بگیرد مثل نقش زدن بر سنگ است اما یادگیری در سنین بالا مثل نقش زدن بر آب است البته این به معنای آن نیست که ما مشورت با افراد مسن را کنار بگذاریم اما بنا بر فرموده امام علی (ع) باید ابتدا با جوانان مشورت کنیم و سپس نتیجه را به منظور انتخاب بهترین گزینه به شیوخ و بزرگان عرضه کنیم.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: امیرالمومنین (ع) همچنین تاکید دارند که آنچه برای نسل خودتان است به نسل جوان تحمیل نکنید چرا که آنها برای زمانه ای دیگرند و همچنین ایشان ذهن جوان را تیزتر می داند که در گمانه زنی ها و دیدن و رأی شتاب دارند.

 

آیت الله رشاد همچنین با نقل حدیثی از امام باقر (ع) بیان کرد: ایشان از پدرشان نقل می کنند که وقتی عده ای جوان را دنبال علم آموزی می دیدند، خوشحال شده و آنها را به سوی خود فرا می خواندند و می فرمودند: آفرین بر شما، شما خزانه های علم هستید.

 

وی با ابراز تأسف از رجوع به افراد متخصص در حوزه جوان به جای مراجعه به قرآن و روایات در این باره، تاکید کرد: کانون اندیشه جوان و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این زمینه تقصیر داشته اند. امروز عمده آنچه دانشجویان ما می آموزند از علوم انسانی وارداتی است که نمی تواند مورد تأیید باشد چرا که برگرفته از رای و نظر انسان است نه آموزه های الهی.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر لزوم ریشه یابی چرایی و فلسفه این همه اصرار اهل بیت(ع) و بزرگانی همچون مقام معظم رهبری بر اعتماد به جوانان و واسپاری امور به آنها خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم دستگاه ها و نهادهای ذیربط در حوزه جوان با یکدیگر وارد تفاهم و رایزنی شوند تا لوازم تحقق نگاه مقام معظم رهبری به جوانان در گام دوم انقلاب محقق شود چون راه چاره مشکلات این است.

کد خبر 781959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha