برنامه ریزی برای تجارت یک میلیارد دلاری با بنگلادش

ایران و بنگلادش از انتهای سال گذشته عزم جدی را برای توسعه روابط تجاری خود آغاز کرده اند و در این مسیر برای تجارت یک میلیارد دلاری فعال سازی ظرفیت موجود در دستور کار دو کشور قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سفیر بنگلادش در ایران و استاندار سیستان و بلوچستان مهرماه سال گذشته دیداری با یکدیگر داشتند که در خلال این دیدار طرفین بر توسعه روابط تجاری دو جانبه تاکید کردند. «مجیب الرحمان بویان» گفته بود: «ما درصدد افزایش این مبادلات هستیم چرا که این موضوع به نفع هر دو کشور است.»

 

وی  با اشاره به ویژگی های فرهنگی و اجتماعی نزدیک ایران و بنگلادش که زمینه ارتقای مبادلات تجاری را فراهم می کند، گفته بود: «ما علاقه مند به ایجاد روابط تجاری بیشتر با ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان هستیم. ۸۲ درصد از ۳۷ میلیارد دلار صادرات بنگلادش به صادرات پوشاک اختصاص دارد و بقیه را مواد اولیه نساجی و فرشبافی، میوه های گرمسیری، چای، مواد شیمیایی و غیره تشکیل می دهد. سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت خوبی برای ترانزیت کالا از راه های ریلی و دریایی به بنگلادش است.»

 

بنگلادش توسعه روابط با ایران را پس از آن با جدیت بیشتری دنبال کرده است و بر این اساس انتهای سال گذشته «محمد صبور حسین»، رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران در گفتگویی با ایرنا اعلام کرده بود که «حجم مبادلات بنگلادش و ایران پس از افزایش تحریم ها از سالانه 100 میلیون دلار به حدود 60 درصد کاهش یافته است که درصددیم مشکلات موجود را بررسی و برای افزایش حجم روابط تجاری 2 کشور، راه حل مناسبی پیدا کنیم.»

 

حالا در راستای توسعه روابط امروز (چهارشنبه 28 فروردین) وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز ملی بنگلادش اعلام کرده است که «فعال سازی ظرفیت موجود می‌تواند به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را محقق کند. امیدوارم در سال جدید ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار شود و بتوانیم در این نشست به توافقات مهم در توسعه روابط دو کشور ایران و بنگلادش دست پیدا کنیم.»

 

وزارت صنعت به نقل از «رضا رحمانی» در این مراسم آورده است: «ایران ظرفیت‌های مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد. ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است. علاوه بر این ظرفیت‌های همکاری برای دو کشور در زمینه‌های دیگر نظیر کشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشکی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینه‌ها وجود دارد و فعال سازی ظرفیت موجود در چند مورد از این زمینه‌ها به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را تحقق پذیر می‌کند.»

 

رحمانی ایران را کشوری با پتانسیل‌های اقتصادی فراوان دانست و عنوان کرد: فعالان اقتصادی و همین طور مسئولین سیاسی کشور‌ها نمی‌توانند از بازار و اقتصاد ایران صرف نظر کنند. ایران در سال ۲۰۱۸ به رقم تولید ناخالص داخلی ۴۳۹ میلیارد دلار به ارزش جاری دلار (۰ER) دست پیدا کرد. در حالی که رکورد ۵۹۸ میلیارد دلار را نیز در سال ۲۰۱۲ کسب کرده است.

 

http://www.shatanews.ir//parameters/mimt/modules/cdk/upload/content/news/139691/IMG-20190416-WA0007.jpg

 

وی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در صنایع ایران و تلاش‌هایی که برای روزآمدسازی فناوری خطوط تولید انجام می‌شود، حصول مجدد این رکورد را امکان پذیر می‌کند. رکورد‌های موجود برای اقتصاد ایران همگی از توانمندی بالا و تاب آوری بسیار پرقدرت اقتصاد ایران در مقابل تنش‌ها و فشار‌های خارجی حکایت دارد.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ظرفیت‌های اقتصادی بنگلادش گفت: «برای دومین سال متوالی قرار گرفتن بین ۱۰ کشور با رشد اقتصادی بالا، تجربه نرخ رشد اقتصادی بالای ۶ برای تقریبا ۱۵ سال متوالی، رسیدن به حجم تجارت حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال، جمعیت بالا با حدود ۱۶۳ میلیون نفر، باعث شده است تا بنگلادش به عنوان کشوری جذاب برای بسیاری سرمایه گذاران، تجار و دولت‌ها مطرح شود. شرکت‌ها و سازمان‌های مسئول ایرانی هم این روند ها، برنامه‌های سالانه و بلند مدت را به دقت رصد می‌کنند و علاقمندی خود را برای همکاری با شرکت‌ها و موسسات بنگلادش ابراز می‌کنند؛ بنابراین بر ما مسئولین دولتی واجب است تا تدابیر لازم را برای تسهیل و توسعه این فعالیت‌ها و علاقه مندی‌ها فراهم کنیم.»

 

یادآور می شود: در سال ۲۰۱۳ مبادلات تجاری ایران و بنگلادش کمتر از ۲۰ میلیون دلار بود که در سال ۲۰۱۶ و با تسهیل در روابط اقتصادی، مبادلات تجاری دو کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یافت. بنگلادش برای واردات سیمان، قیر، اقلام فلزی، کودهای کشاورزی، مواد اولیه ساخت پلاستیک از ایران آمادگی دارد و بسیاری از استان‌های ایران با برخورداری از واحدهای صنعتی و تولیدی قابل‌توجه و معادن غنی می‌توانند در اولویت قرار گیرند.

 

مصرف محصولات کشاورزی مانند خرما، کشمش، زیره، پسته و گلاب در کشور بنگلادش در ماه مبارک رمضان افزایش قابل‌توجهی دارد و این کشور آماده واردات این اقلام از ایران است. زیرساخت لازم برای سرمایه‌گذاری‌های ۲ طرفه بین کشورهای ایران و بنگلادش فراهم است و با توجه به موقعیت ممتاز ایران در منطقه می‌توان بخش قابل‌توجهی از کالاهای موردتقاضا را از خلیج‌فارس به دریاهای آزاد و سپس بنگلادش صادر کرد./

 

 

کد خبر 781885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha