بحران آب، امسال در ۳۰ روستای استان زنجان حل می شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان با اشاره به کاهش ۲ درصدی هدررفت آب در روستاهای استان، گفت: امسال حل بحران آب در ۳۰ روستای استان در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رضا کابلی امروز 28 فروردین ماه در نشست خبری با خبرگاران ضمن ارائه عملکرد شرکت در سال گذشته اظهار کرد: سال 97 مشکلات مربوط به بحران آب  57 روستا حل شد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: در سال 95 برنامه ریزی در محورهای اعتبارات منابع استانی، اعتبارات ملی و مشارکت های مردمی و خیرین آغاز شد و نتایج خوبی هم در برداشت.

 

وی با بیان اینکه  در سه سال اخیر اعتبارات شرکت از اعتبارات ملی به طور کامل جذب شد، گفت: اجرای طرح مشارکت های مردمی در استان به عنوان طرح پایلوت در کشور مطرح است.

 

کابلی با اشاره به اینکه طرح خط انتقال به میزان2.5 کیاومتر در روستای سنبل آباد سلطانیه با مشارکت مردمی اجرا شد، افزود: طبق برآورد انجام شده بیش از 2 میلیارد تومان هزینه برای اجرای این طرح پیش بینی شد در حالی که اعتبارات دولتی 200 میلیون تومان بود؛ حفاری توسط خود روستاییان در حال انجام است و این طرح در مراحل پایانی خود است.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه امسال بحران آب 30 روستا از سوی شرکت خارج خواهد شد، ادامه داد: امسال مطالعات مشاوران در روستاهایی با بحران آب آغاز شده است که این مطالعات فنی نتایج خوبی برای شرکت در پی دارد.

 

به گفته کابلی در استان زنجان حفر چاه در 32 روستا، احداث پمپاژ در 66 روستا، اجرای 207 کیلومتر خط انتقال، ایجاد 294 شبکه توزیع در داخل روستا و اجرای  17 کیلومتر شبکه فاضلاب، احداث سه تصفیه خانه فاضلاب و بازسازی شبکه بالغ بر 100 روستا از اقدامات پیش بینی شده شرکت در سال 98 خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه آبرسانی سیار در برخی از روستا در حال اجراست، گفت: با وجود بارندگی های اخیر و برکاتی که داشته خساراتی هم به شبکه های آبرسانی در روستاها وارد شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان خسارت های وارد شده به منابع تامین آب در روستاها در نتیجه بارندگی های اخیر را 5 میلیارد عنوان کرد و گفت: اعتبار مصوب شرکت در سال گذشته بالغ بر 48 میلیارد تومان بود که از این مبلغ 26 میلیارد تومان نقدینگی دریافت و 15 میلیارد تومان هم اسناد خزانه مدیریت شد.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هدررفت آب در سال گذشته 2 درصد کاهش داشته و از 46 درصد به 44 درصد رسیده است، افزود: امسال هم کاهش 2 درصدی در هدررفت در دستور کار قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه در سال گذشته آبرسانی به 34 روستا انجام شد، گفت: 12 هزار و 291 خانوار از آب شرب سالم بهره مند شدند.

 

کابلی با اشاره به تاثیر نصب سیستم تله متری در روستای ینگجه شهرستان زنجان، افزود: پس از نصب سیستم تله متری در روستای ینگجه میزان تولید آب در روستا از 1500 مترمکعب در روز به 700 مترمکعب در روز (تقریبا نصف) کاهش یافته و سبب کاهش آب بدون درآمد و همچنین کاهش مصرف برق ایستگاه پمپاژ گردیده است.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: این حجم از آب بصورت روزانه از طریق سرریز روستا به هدر می رفت که رقمی معادل 24 هزار مترمکعب در ماه بوده که با توجه به نرخ تعرفه آب آزاد، رقم ریالی بالغ بر840 میلیون ریال در ماه می‌باشد.

 

وی افزود: هدف از نصب تله متری کنترل سرریز مخازن، جلوگیری از هدررفت فیزیکی آب، جلوگیری از تخلیه بی رویه منابع و سفره های زیرزمینی، مدیریت بهینه تولید آب بر حسب نیاز و مصرف مشترکین است.

 

این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: از دیگر اهداف نصب تله متری حذف کنترل دستی مخازن، اتوماتیک شدن روند روشن و خاموش شدن پمپها و صرفه جویی در مصرف برق و همچنین صرفه جویی در بکارگیری منابع انسانی و منابع مالی می باشد.

 

کد خبر 781834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha