۱۸ هزار و ۶۶ واحد مسکونی شهری و روستایی گلستان در سیلاب آسیب دیدند

غراوی با اشاره به خسارات وارده به واحدهای مسکونی، اظهار کرد: تا کنون ۱۸ هزار و ۶۶ واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب دیده اند که از این تعداد ۸۵۰۰ واحد کاملاً تخریبی و نیازمند بازسازی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، «میرمحمد غراوی» در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز استان پیرامون آخرین وضعیت مناطق سیل زده در گلستان، تصریح کرد: میزان خسارات سیلاب به گلستان تا کنون 4800 میلیارد تومان برآورد و به ستاد مدیریت بحران کشور اعلام شده است.

 

سرپرست استانداری گلستان افزود: 650 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی استان است که 4.5 میلیون تن محصول تولید می کند که 317 هزار هکتار از این اراضی تحت تاثیر سیل قرار گرفته و تا کنون 110 هزار تن از محصولات این اراضی بصورت کامل از بین رفته است.

 

وی یادآور شد: با توجه به شیب کم زمین های استان، سرعت تخلیه آب از اراضی و دشت های استان کم است.

 

غراوی با اشاره به میزان خسارات وارده بر دام های استان، خاطر نشان کرد: 14 هزار و 500 دام سنگین و سبک استان در سیلاب از بین رفته است.

 

سرپرست استانداری گلستان ادامه داد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران 162 میلیارد تومان به حساب استان به عنوان 50 درصد اعتبارات بلاعوض خسارات سیلاب در بخش کشاورزی آمده است و با ارزیابی تیم های تخصصی پرداخت ها از 2 تا 3 روز آینده آغاز می شود.

 

وی با اشاره به خسارات وارده به منازل مسکونی گفت: تیم های تخصصی متشکل از بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، دفتر فنی استانداری، نظام مهندسی ساختمان و نماینده شهرداریها یا دهیاریها در هرشهرستان وضعیت خانه های آسیب دیده را بررسی می کنند و اگر خانه ای قابلیت استفاده نداشته باشد، رای به تخریب و بازسازی می دهند.

 

غراوی با تقدیر از دستگاه ها و نهادهایی در زمان پس از سیلاب به مردم یاری رسانی می کنند، یادآور شد: 4 هزار بسته حمایتی شامل 4 قلم کالای اصلی یخچال، گاز، فرش و وسایل آشپزخانه از سوی مقام معظم رهبری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(رحمه الله علیه) به گلستان اختصاص داده شده که هزار بسته به استان رسیده و مابقی نیز در راه است و همچنین تلاش داریم با همکاری بانکها، تولیت آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان و دیگر مجموعه های حمایتی 8 هزار بسته حمایتی را برای آسیب دیدگان فراهم کنیم.

 

سرپرست استانداری گلستان ادامه داد: 350 واحد صنعتی استان از سیلاب آسیب دیدند و تلاش داریم با همکاری بیمه ها و دولت خسارات آنان را جبران کنیم.

 

وی افزود: مرغداری ها، معادن شن و ماسه، راه های آسیب دیده، تاسیات زیربنایی آب و برق و مخابرات، شبکه های آبیاری و زهکشی مورد توجه قرار گرفته اند و خسارات وارده با آنان اعلام شده است.

 

غراوی با اشاره به رانش های زمین در شرق استان گفت: 135 واحد مسکونی در روستای قلعه قافه مینودشت بر اثر رانش زمین آسیب جدیدی دیده اند و لغزش زمین در آزادشهر هم بوده که تلاش داریم با مطالعه دقیق سکونت گاه های مناسب را برای مردم درنظر بگیریم.

 

وی اظهار کرد: مطالعات جامع سیلاب در استان انجام شده و بسیاری از اقدامات مهندسی صورت گرفته در این مدت بر همین اساس بوده است.

 

سرپرست استانداری گلستان خاطر نشان کرد: با ایجاد مسیر انحرافی پس از سد گلستان در بند ولی موفق شدیم آبی با دبی 50 تا 60 متر مکعب را از زمین های زراعی و شهرها و روستاها دور کنیم و این مسیر در آینده نیز مفید خواهد بود.

 

وی در پایان یادآور شد: تجهیزات دستگاه های امدادرسان ملی تا پایان بحران در استان خواهد ماند و همراهی لازم را خواهند داشت.

 

کد خبر 781782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha