«برنامه عربی» برای مهار انقلاب مردمی در سودان

یک پایگاه عربی در گزارشی نوشت: برخی از کشورهای منطقه همچون عربستان، امارات، بحرین و مصر با اعلام حمایت از شورای نظامی جدید سودان در امور این کشور دخالت کنند و انقلاب مردمی را از مسیر خود خارج کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: با آغاز اعتراض های مردم سودان در 19 دسامبر نسبت به سیاست های دولت «عمر البشیر» و تحصن هزاران معترض دربرابر فرماندهی ارتش سودان در ششم آوریل  و درخواست کناره گیری «عمرالبشیر» از حکومت، کشورهای عربی حوزه خلیج از جمله عربستان، امارات و بحرین و مصر نسبت به این اعتراض ها و تحولات سودان سکوت کردند تا اینکه شنبه گذشته(24 فروردین 1398) حمایت خود را از شورای نظامی جدید در سودان به فرماندهی ژنرال «عبدالفتاح برهان» اعلام کردند.

پایگاه عربی «خلیج آنلاین» در گزارش اختصاصی درباره تحولات سودان، نوشت: ژنرال «عوض بن عوف» معاون رئیس جمهوری  و وزیر دفاع در روز پنجشنبه گذشته(22 فروردین 1398) کناره گیری البشیر و انتصاب خودش را به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی اعلام کرد، اما در دومین روز از ریاستش ، استعفای خود را اعلام و برهان را به عنوان جانشین خود اعلام کرد.

رئیس شورای نظامی انتقالی در سودان امروز(دوشنبه 26 فروردین 1398) اعلام کرد: ژنرال «عبدالفتاح برهان» در حکمی «هاشم عبدالمطلب» را به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش سودان و «محمد عثمان الحسین» به عنوان معاون رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب کرد.

رئیس شورای نظامی انتقالی در سودان اتخاذ این تصمیمات را در راستای سلسله تغییرات مستمری دانست که ارتش و امنیت انجام می دهد و می خواهد تا فرماندهی ستاد ارتش سودان را تشکیل دهد.

 

از سوی دیگر، عربستان و امارات برای اجرای برنامه خود حمایت خود را از ملت سودان اعلام کردند، اما فعالان اجتماعی و سیاسی سودان هشدار دادند که هدف از این حمایت، دور زدن انقلاب مردمی است که خواهان سرنگونی حکومت 30 ساله عمر البشیر است. چرا که این کشورهای مشابه این اقدام را در کشورهای بهار عربی با حمایت از نیروهای ضد انقلاب به منظور نابودکردن اراده ملتها انجام دادند.

یک منبع امنیتی بازنشسته آگاه که خواست نامش فاش نشود، در گفتگو به خلیج آنلاین گفته است که درحال حاضر همه انگیزه ها برای امارات برای دخالت در امور سودان و حمایت از حضور شورای نظامی برای حکومت در این کشور فراهم شده است.

این منبع تاکید کرد: ابوظبی می خواهد تا اراده مردمی و انقلاب سودانی ها را از راه تصمیم های شورای نظامی که به این کشورهای عربی خدمت می کند،  دور بزند.

در همین حال، عربستان نیز در بیانیه ای اعلام کرده است که از برنامه های شورای  نظامی سودان در محافظت از جان و مال مردم و ایستادن در کنار سودانی ها حمایت می کند و امیدوار است که امنیت و ثبات در سودان محقق شود.

بحرین نیز در بیانیه ای همبستگی با ملت سودان را اعلام کرد که در کنار شورای نظامی انتقالی به منظور تقویت امنیت و صلح در سودان هستیم.

مصر نیز در بیانیه ای اعلام کرد: از گزینه های ملت سودان حمایت می کند و توافق با این گزینه ها در مرحله تاریخی مهم انجام خواهد گرفت. همچنین از کشورهای دوست سودان خواست تا این کشور را برای تحقق انتقال مسالمت آمیز به سمت آینده ای بهتر و تحقق خواسته های مشروعشان حمایت کنند.

 

اتخاذ این مواضع در برابر رویدادهای سودان تصادفی نیست. سودان را می توان از آغاز بحران خلیجی در ژوئن 2017 میلادی در تحریم قطر متحد این چهار کشور عربی دانست.

این منبع آگاه اعلام کرد: امارات تلاش می کند تا با حمایت از سودان به «السیسی» دیگر بیندیشد تا متحدانی را داخل نهاد نظامی سودان داشته باشد و زمان کنونی را برای تحقق این هدف  یک زمان ایده آل می داند. چرا که پس از انقلاب 25 ژانویه در مصر و رسیدن الاخوان المسلمین به قدرت، ابوظبی گروههای ضد انقلابی مانند جنبش تمرد را تشکیل داد، همچنین از «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر برای کودتا ضد «محمد مرسی» رئیس جمهوری مخلوع مصر در 30 ژوئن 2013 حمایت کرد و تلاش می کند تا در مجرای حوادث سودان نیز تاثیرگذار باشد.

این منبع آگاه به خلیج آنلاین تاکید کرده است که بعید نیست که ابوظبی به صورت دیگر تجربه «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته لیبی را در سودان تکرار کند، به طوری که انقلاب 17 فوریه در لیبی را ایجاد کرد و برای حفتر فضایی را با ترورها، انفجارها، ربودن ها و اقدامات افراط گریانه زمینه سازی کرد تا ارتش ملی تشکیل شود.

ابوظبی برای اجرای اهداف خود در سودان به ایجاد گروههای ترور روی آورده است تا اسلام گرایان را محو کند.

 

از این رو، عربستان و امارات شاید تنها با در تنگنا گذاشتن شورای نظامی انتقالی و اجرای دستورکار این کشورها بتوانند موفق شوند و در دولت سودان نفوذ پیدا کنند. این مسئله به شرطی که فرماندهان عالی رتبه سودان همگام با این کشورها باشند.

کد خبر 781354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha