به گزارش خبرگزاری شبستان، اهداف «عمران خان» از سفر به ایران، هیچ منعی برای غنیسازی ایران وجود ندارد، آغاز طرح جهاد همبستگی ملی برای سیلزدگان، پاسخ رهبری به درخواست مجوز رئیسجمهور برای برداشت از صندوق توسعه ملی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۶ فروردین ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
امکان پیش بینی سیلاب ها وجود ندارد/لایروبی و زهکشی اصلیترین دغدغه ماست
«عبدالرضا رحمانی فضلی» شب گذشته (یکشنبه 25 فروردین) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده و اقدامات انجام شده در آنها برای رفع ابهامات گفت: «در استان خوزستان بالاترین حجم خسارت و سیلاب را داشتیم. در حوزه کارون و دز، سیل برهایی داریم که باید 700 تا هزار متر مکعب بر ثانیه آب را عبور دهند اما به دلیل تصرفات در حریم این سیل برها و نبود لایروبی، سیل برها قدرت کافی نداشتند بنابراین با انفجار و لایروبیها، توانستیم 30 تا 40 درصد این سیل برها را فعال کنیم.»
وزیر کشور با تاکید بر لزوم اتمام طرح های نیمه تمام گفت: «بی توجهی نسبت به تکمیل این طرح ها عوارض خود را در سیل نشان داد.»
اقدامات لازم برای جبران خسارات از محلهای موجود را سریعا آغاز کنید
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست مجوز رئیسجمهور برای برداشت از صندوق توسعه ملی به منظور تأمین بخشی از هزینههای ناشی از خسارات سیلهای اخیر، جدیت دستگاههای مسئول در پیگیری و جبران خسارتهای مالی سنگین سیل بویژه خسارتهای وارده بر کشاورزان را لازم دانستند و از دولت خواستند که با استفاده از محلهای قانونی موجود، سریعاً اقدامات لازم را آغاز کند و در ادامه پس از جمعبندی وضعیت و در صورت نیاز، برداشت از صندوق توسعه ملی مورد تأیید خواهد بود.
آغاز طرح جهاد همبستگی ملی برای سیلزدگان
سردار «غلامحسین غیبپرور» اظهار کرد: روند امدادرسانی و خروج سیلاب از منطقه با سرعت بسیار خوبی در جریان است و مشکل خاصی از این نظر وجود ندارد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه سپاه تا آخرین لحظه در خدمت مردم خواهد بود، تاکید کرد: طرح «جهاد همبستگی ملی» را امروز اعلام میکنیم که در این طرح هر مسجد در سراسر کشور ساخت یک منزل مسکونی و هر کاسب تامین یک کالای اساسی را عدهدار خواهد شد و مجموعه بانکهای کشور هر بانک یک مدرسه را تقبل خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم آن هم در حال انجام است و این طرح برای بازسازی و نوسازی مردم سیلزده کشور با همت مردم و محوریت مساجد انجام خواهد شد.
مسئولیت هر اتفاقی علیه نیروهای آمریکایی در منطقه متوجه ترامپ است
«حسین امیر عبداللهیان»، دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل گفتگویی تفصیلی با شبکه العالم داشته است که مشروح این گفت وگو به شرح زیر است:
بفرمائید چرا آمریکا سپاه را در لیست تروریستی قرار داد آیا مساله این است که تحریمها به نتیجه مطلوب ترامپ نرسیده و یا هدف آن محدود کردن حضور منطقهای ایران است یا …؟
ترامپ با سیاستهای غیر متوازن خود به دنبال اقداماتی علیه جمهوری اسلامی ایران در بیش از دو سال گذشته برآمد اما حداکثر توان ترامپ این است که با صدور یکسری دستور العمل ها به صورت یکجانبه یا با امضای شخص ترامپ در قالب بیانیه کاخ سفید یک جنگ روانی را که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه اندخته، تشدید کند.
این حجم از اقدامات نمایشی و پرهزینه ترامپ برای سیاست خارجی امریکا در حوزههای مختلف و از جمله در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران بیشتر به حرکتهای نمایشی شبیه است که به خاطر استیصال ترامپ از اینکه نمیتواند اقدام عملی مؤثری علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، شکل میگیرد.
هیچ منعی برای غنیسازی ایران وجود ندارد/ شرکای اروپایی سند امضا شده را بخوانند
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه در پیامی توییتری در این باره نوشت: «یادآوری برای سه شریک اروپایی ما در برجام: طبق ان پی تی، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هیچ منعی برای غنیسازی ایران وجود ندارد؛ نه اکنون، نه در سال ۲۰۲۵ و نه پس از آن. برای شرکای اروپایی، خواندن سندی که آن را امضا کردند و قول دادند از آن دفاع کنند، میتواند مفید باشد.»
اهداف «عمران خان» از سفر به ایران/تلاش نخست وزیر پاکستان برای میانجی گری
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان اعلام کرده که اردیبهشت ماه راهی تهران می شود. نخست وزیر پاکستان نماینده حزب انصاف است و نگاه های متفاوتی نسبت به نخست وزیر های گذشته این کشور نسبت به ایران دارد. سفر او به ایران دارای ابعاد مختلفی است و ابهامات زیادی در این خصوص مطرح شده که به منظور آگاهی بیشتر در مورد اهداف این سفر، «پیرمحمد ملازهی» کارشناس مسائل شرق ایران در گفت و گو با ما به تشریح پرداخت است. گفت و گوی ملازهی با شبستان را در زیر می خوانید:
عمران خان سال گذشته قرار بود به ایران بیاید اما نیامد. علت تعویق سفر او چیست؟
زمانی که عمران خان به عنوان نخست وزیر پاکستان تعیین شد اعلام کرده بود که اولین سفر خارجی خود را به ایران انجام می دهد اما بعدا مشخص شد که ارتش و نیروهای نظامی مانع از سفر او به ایران شدند. به دلیل مناسبات گسترده ای که پاکستان به لحاظ مالی و سیاسی با عربستان سعودی دارد عمران خان مجبور شد که سفر خود به ایران را به تعویق بیاندازد.
چرا نخست وزیر پاکستان الان می تواند به ایران سفر کند؟
الان شرایط به حد زیادی مساعدتر از قبل است و پاکستان خود را در موقعیتی می بیند که به عنوان میانجی بین ایران و عربستان اقداماتی را انجام دهد. از همین زاویه مساعدترین زمان برای سفر به ایران را در نظر گرفته است. با توجه به مجموعه شرایطی که ایران و پاکستان دارند او راهی تهران می شود. هدف اصلی سفر عمران خان به ایران این است که آیا به صورت ضمنی می تواند نقش میانجی بین ایران و عربستان را بازی کند؟ آیا می تواند از میزان تنش های میان ایران و عربستان بکاهد یا نه؟
چشم انداز تشکیل ناتوی عربی مثبت نیست/برخی ها برای جنگ منطقه هزینه نمی کنند
«محمد قاسم محب علی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص مصر از ناتوی عربی گفت: قابل پیش بینی بود که کشورهای عربی قادر نیستند که در یک موضوع با هم وحدت داشته باشند.
مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان این که تنها در صورتی که یک عامل خارجی مانند آمریکا تلاش کند می تواند کشورهای عربی را در خصوص یک موضوع متحد سازد، افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس اختلاف نظر های زیادی دارند. قطر با بحرین و امارات اختلاف دارد و عمان هم معمولا در این گونه پیمان ها وارد نمی شود.
وی با تاکید براین نکته که با وجود اختلافات موجود در جهان عرب بعید است که یک همبستگی نظامی میان آن ها شکل بگیرد، تصریح کرد: مگر این که قدرتی مانند آمریکا این کشورها را کنار هم قرار دهد.
نظر شما