به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در صحن علنی امروز یکشنبه 25 فروردین مجلس گفت: در حال حاضر 25 استان درگیر سیل شدند؛ پل ها، جاده ها و مغازه ها، منازل، اراضی کشاورزی و احشام خسارت دیدند.
وزیر کشور افزود: با توجه به هدف گذاری هایی که انجام شده است و با جابجایی جمعیت در 250 روستا خسارت جانی به حداقل رسیده است که می توانست این خسارت بیش از آمار موجود باشد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: حجم سیلاب ها بسیار شدید بوده است و در کرخه هزار متر مکعب دبی آب پیش بینی شده است که تا دو هزار و 800 متر مکعب آب جاری شده است و در گرگان رود نیز بیش از پیش بینی های انجام شده تا 800 متر مکعب آب جاری شد.
وی ضمن تشکر از نیروهای نظامی، ارتش و سپاه برای حضور از دقایق اولیه سیل در امدادرسانی مردم اظهار کرد: از امدادرسانی این نیروها و همراهی با دستگاه های کشوری تشکر می کنیم. این نیروها به عنوان اعضای ستاد بحران در تمام مراحل ما را یاری کردند و هماهنگی خوبی میان دستگاه ها ایجاد شده است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: بیش از چهار هزار و 400 روستا درگیر سیل و بارش بودند که با هماهنگی و بسیج شدن امکانات در ایام عید خدمت رسانی به این روستاها از ابتدای سیل آغاز شده است.
وزیر کشور با بیان اینکه خوزستان بیشترین حجم خسارت سیلاب را دیده است، ادامه داد: در خوزستان سیل برها در حوزه سد دز و رود بحره می توانند تا 700 متر مکعب آب را عبور دهند اما در طی سال های گذشته به دلیل تصرف بستر سیل برها با انفجار عظیم در این کانال ها تنها توانستیم 30 تا 40 درصد ظرفیت سیل برها را فعال کنیم.
وی گفت: علت این حادثه این است که انسجام و هماهنگی میان تمام دستگاه های عمومی و غیر دولتی می تواند در موارد بعدی نیز در مقابله با سیل موثر باشد.
رحمانی فضلی خطاب به تمام دستگاه ها گفت: تمام دستگاه های اجرایی، وزارت نیرو، کشاورزی، فرمانداری ها، استانداری ها آمادگی لازم برای بارش های بعدی را در روزهای پیش رو در اردیبهشت داشته باشند زیرا با توجه به آب شدن برف ها شاهد افزایش میزان سیلاب ها خواهیم بود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: در هر هشداری حداکثر ملاحظات را باید در نظر بگیریم و این موضوع تا پایان اردیبهشت ماه باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر کشور با بیان اینکه موضوع بازسازی و تامین خسارت اصلی ترین دغدغه مردم مناطق سیل زده است، گفت: بحث سیلاب ها در شرایط کنونی باید تا اندازه ای بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا جایی که سازمان هواشناسی به تجهیزات جدید مجهز شود تا بتواند پیش بینی های دقیق را ارایه دهد. پیشنهاد ستاد مدیریت بحران تجهیز بیشتر سازمان هواشناسی برای ارایه پیش بینی های دقیق تر است.
وی با اشاره به اینکه در تهران نیز برخی برج ها در مسیر سیلاب ها ساخته شده اند، گفت: تخریب این برج ها از دستگاه های اجرایی بر نمی آید اما باید پیش بینی های لازم برای مقابله با بحران سیل انجام شود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه 200 موکب اربعین خدمات تغذیه و امدادرسانی را به مناطق سیل زده انجام می دهند، گفت: پاک سازی رسوبات، خدمات بهداشتی و ارایه 400 هزار غذای گرم از دیگر خدمات این موکب ها است. همچنین نیروی انتظامی نیز در مناطق سیل زده حضور فعال داشته است و میزان سرقت در این مناطق نسبت به زمان های مشابه دیگر در پایین ترین حد ممکن قرار دارد و این موضوع نشانه زحمت نیروهای انتظامی است.
وزیر کشور ادامه داد: 90 درصد شبکه برقی در مناطق سیل زده وصل شده است و این موضوع نشان دهنده انسجام است. لایحه مدیریت نهادینه و باید در حوزه خطرپذیری سیل ما را کمک کند. ماده 10 و 12 این لایحه نیز باید تخصیص یافته شود. در حال حاضر خسارت ها در مناطق سیل زده 10 تا 12 برابر اعلام شده است.
وی اظهار کرد: پل ها و جاده ها و راه های مواصلاتی از مسایل مهمی است که باید در ساخت آن وزارت راه را یاری کنیم.
رحمانی فضلی از زیر آب رفتن هزاران هکتار زمین کشاورزی در مناطق سیل زده خبر داد و گفت: بسیاری از این زمین ها به جهت رهاسازی آب از سوی ما زیر آب رفتند، باید خسارت های این زمین ها به طور کامل پرداخت می شود.
وی از سیل روز گذشته در کلات خبر داد و گفت: تا این لحظه 30 تا 35 میلیارد تومان خسارت سیل در مناطق سیل زده برآورد شده است./
نظر شما