به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «سید حمیدرضا کاظمی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 25 فروردین که برای بررسی حوادث سیل های اخیر در کشور با حضور مسئولان و وزرای مربوطه برگزار شد، گفت: یکی از نگرانی های مردم این است که بیش از سه هزار نفری که حدود 20 ساعت در بالای منازل در پلدختر و معمولان در محاصره سیل بودند، چرا برای نجات شان با بالگرد اقدام نشد؟
نماینده مردم پلدختر در مجلس اظهار داشت: در پلدختر و معمولان بیش از 14 هزار واحد مسکونی تخریب شده است، 40 روستا ارتباط شان کامل قطع است، 15 هزار خانوار اسباب و اثاثیه شان از بین رفته است، 1500 واحد تجاری دچار خسارات شدید شدند، راه ها و پل های شهرها نیز تخریب شده است.
وی تصریح کرد: زیرساخت های شهرهای معمولان و پلدختر نظیر آب، برق و گاز قطع شد که با تلاش مسئولان وصل شده است اما زیرساخت ها کامل از بین رفته است، 25 روستا ارتباط اش قطع است و بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان به پلدختر خسارت وارد شده است.
همچنین، همایون یوسفی، نماینده اهواز در این زمینه گفت: تغییر اقلیم مهمترین موضوع امروز است و ایران حداقل تا سال 2050 با پدیده خشکسالی مواجه است، بنابراین تمرکز ما باید بر خشکسالی باشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه در موضوع آب چه به شکل سیلاب و چه خشکسالی اغلب گفتمان ها برای مدیریت آب یک گفتمان مهندسی است و این موضوع خشکسالی و سیلاب را حل نمی کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه سیاسیون بر موضوع آب سوار شدند و این موضوع در کشور مورد غفلت قرار گرفته است.
وی گفت: موضوعی که بسیاری اهمیت دارد بحث تخلیه منابع و عدم طمع برای ذخیره سازی آب است. سفرهای متعدد مسئولان به استان های درگیر نشان می دهد که ما تعدد مراکز تصمیم گیر در کشور داریم که این مراکز نه بر اساس نگاه کارشناسی بلکه بر اساس رقابت سیاسی کار می کنند و برای همین ما دچار بی برنامگی هستیم.
یوسفی تصریح کرد: تعدد مراکز تصمیم گیر در کشور منجر به فرسایش سرمایه های اجتماعی می شود و این فرسایش در استان خوزستان هم نمود بیشتری دارد و آثار شدیدتری به جا گذاشته است.
وی با انتقاد از عدم لایروبی سد کارون و همچنین بحث مدیریت فاضلاب شهر اهواز گفت: مشکلات مردم در خوزستان با اسکان اضطراری حل نمی شود بلکه باید فکری به حال اسکان آنان کرد و معافیت های مالیاتی برای واحدهای تولیدی اقدام شود./
نظر شما