عدم افزایش نرخ سود بانکی

بانک مرکزی در راستای اقدامات خود برای اصلاح نظام بانکی موضوع کاهش سود نرخ سپرده گذاری ها را دنبال می کند و با آغاز سال جدید رییس کل این بانک با اعلام عدم افزایش این نرخ در سال جاری تکلیف سپرده گذاران بانکی را مشخص کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک مرکزی عزم جدی بر اصلاح نظام بانکی دارد و برنامه خود را در 10 محور مدیریت فعالانه بازار بین‌بانکی، تجهیز و تخصیص منابع شبکه بین‌بانکی، تعدیل نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری به صورت تشویقی، دسته‌بندی بانک‌ها و نظارت بر بانک‌های مشکل‌دار (بانک‌ها به‌شدت دچار تنگنای اعتباری متفاوت هستند. بانک‌هایی که دارای مشکل بیشتری هستند، در اولویت قرار می‌گیرند)، انجام عملیات بازار باز در اجرای سیاست‌های پولی، انتظام‌بخشی بازار پول با ساماندهی موسسات غیرمجاز، افزایش سرمایه بانک‌های غیردولتی، حل و فصل مطالبات غیرجاری بانک‌ها، ادغام، اصلاح، بازسازی و انحلال بانک‌ها و موسسات اعتباری و همچنین ارتقای نظارت مؤثر بر فعالیت بانک‌ها دنبال می کند. در کنار این امر دو بعد دیگر مطالبات غیرجاری و دارایی‌های غیرمالی نیز مدنظر است.

 

بنابراین گزارش، ساماندهی تعداد شعب بانکی و طرح ادغام بانک های نظامی از جمله اقداماتی است در با جدیت از انتهای سال گذشته از سوی نهاد متولی سیستم بانکی کشور دنبال می شود. در کنار این دو بخش بانک مرکزی با هدف هدایت سرمایه های انباشت شده در بانک ها طرح کاهش سود بانکی برای سپرده گذاری های بلند مدت و کوتاه مدت را نیز دنبال می کند و حالا نیز در سال 98 و در راستای برنامه ریزی های بانک مرکزی در سال پیش رو رییس کل بانک مرکزی بانک با اعلام عدم افزایش این نرخ در سال جاری تکلیف سپرده گذاران بانکی را مشخص کرد.

 

«عبدالناصر همتی» امروز (شنبه ۲۴ فروردین) در یادداشت اینستاگرامی خود از برنامه بانک مرکزی در بازارسازی منابع برداشتی تامین خسارت سیل از صندوق توسعه ملی خبر داده و نوشته است: « نیاز به برداشت از منابع صندوق توسعه ملی، برای تامین بخشی از خسارت های سیل، اجتناب ناپذیر است فروش این منابع، موجب عرضه بیشتر ارز در بازار شده و منابع ریالی لازم را تامین می کند. برای تسهیل این فرآیند، بانک مرکزی نقش ثبات سازی در بازار را ادامه خواهد داد و منابع حاصل را صرف کنترل هدفمند نرخ و تنظیم عرضه و تقاضا خواهد کرد.

 

بانک مرکزی در سال جاری بر تغییر ترکیب ترازنامه خود (پایه پولی) تاکید دارد. همزمان با کنترل اضافه برداشت بانک ها، افزایش خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی به دلیل تعدیل نرخ ها، افزایش فروش ارز توسط صادرکنندگان و ... تحقق خواهد یافت. این شیوه می تواند منابع ریالی لازم جهت کارکرد بهتر اقتصاد و رونق تولید از ناحیه رشد پایه پولی را فراهم آورد. در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش هزینه های تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانک ها را نخواهد داشت. قطعا کمک دولت در ارائه منظم اوراق در بازار و شکل گیری عملیات بازار باز نتایج خوبی را در سال جاری به دنبال خواهد داشت.»

 

یادآور می شود: به تازگی نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی برای کاهش سود تسهیلات و سپرده‌های بانکی تدوین کرده اند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس این خبر را اعلام کرده و در این باره به خانه ملت گفته است: «در صورتی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند انقلاب عظیمی در تولید رخ می‌دهد، در حال حاضر بانک‌ها روزانه یک هزار میلیارد تومان سود پول به مردم پرداخت می‌کنند که با طرح مذکور سود پول کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه انگیزه مردم برای سرمایه‌گذاری در تولید و صنعت افزایش پیدا می‌کند.»

 

«محمدرضا منصوری» با بیان اینکه تسهیلات بانکی با سود ۱۸ درصد کمر تولیدکننده را شکسته است، گفت: «نقدینگی در جامعه باید با اخذ تدابیر ویژه به سمت تولید سوق داده شود.»/

 

 

کد خبر 780627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha