به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، صنایع ایران در بخش های مختلف با توجه به استفاده از پتانسیل نیروی جوان و ظرفیت های موجود در کشور به رشد قابل توجهی رسیده است که می تواند پاسخگوی نیازهای داخلی باشد و در کنار آن زمینه تعامل و همکاری کشورمان با سایر کشورها را نیز ایجاد کند از جمله صنایع پیشرفته در حال حاضر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته به جایگاه قابل قبولی در عرصه جهانی دست پیدا کرده است.
بنابراین گزارش مدیران و متولیان این حوزه برای توسعه بیش از پیش این حوزه برنامه ریزی هایی را در دست اجرا دارند که از جمله آنها تعامل و برقراری ارتباط با سایر کشورها است. بر این اساس به تازگی اطلاعیه همکاری از سوی وزارت ارتباطات کشورمان با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد امضا شده است.
یونیدو یا سازمان توسعه صنعتی ملل متحد یک سازمان تخصصی سازمان ملل متحد و مقر آن در وین است. هدف اصلی این سازمان ارتقاء و تسریع توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه روابط صنعتی بینالمللی است. سازمان یونیدو معتقد است که صنعت رقابتی و زیستمحیطی قابل قبول دارای نقشی بسیار اساسی در تسریع رشد اقتصادی، ریشه کن کردن فقر و دستیابی به اهداف توسعهای هزاره است. هدف یونیدو بر اساس قطعنامه تاسیس آن، گسترش توسعه صنعتی در کشورهای عضو است.
بنابراین گزارش امضای این اطلاعیه همکاری در حاشیه دیدار«محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با «لی یونگ»، مدیرکل سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) امضا شده است. آذری جهرمی در مراسم امضای این تفاهمنامه گفته است: «با توجه به پیشرفت سریع ایران در حوزههای مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول سالیان اخیر و همچنین با عنایت به تعداد بالای نسل جوان و متخصص در این حوزه، زمان تقویت همکاریهای منطقهای با کشورهای همسایه فرارسیده است. به این منظور، از طریق اعلامیه همکاری قصد داریم مشارکت فعالی را با یونیدو توسعه دهیم. ظرفیتها و تخصص فنی یونیدو و خدمات مشاورهای آن، موجب کارآمدتر شدن و پایداری چنین برنامهای خواهد شد که درنهایت، به نفع کل منطقه خواهد بود.»
مدیرکل یونیدو نیز با اشاره به اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهعنوان زیرساخت دیجیتال هر کشوری اظهار داشت: «اعلامیه همکاری در راستای اجرای برنامه کشوری با ایران است و گام مهمی تلقی می شود تا یونیدو همکاریهای خود را با ایران در این حوزه توسعه دهد.»
وی با اعلام حمایت کامل از اجرای فوری مفاد این اعلامیه، همچنین افزود: مشارکت میان ایران و یونیدو، موجب تقویت عملکرد بخش خصوصی از طریق ارتقای ارتباطات صنعتی و متنوع سازی، ازجمله با ایجاد فضای مطلوب سرمایهگذاری و رشد استارت آپ ها خواهد شد.
تقویت زنجیره ارزش ارتباطات و فناوری اطلاعات و خدمات پشتیبانی از استارت آپ ها؛ ارتقای محیط سرمایهگذاری با حمایت از ایجاد ارتباطات در بازار و تسهیل ارتباطات با مؤسسات مالی؛ ارائه حمایت مشورتی برای ایجاد مشارکت با شرکای داخلی و خارجی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهویژه در راستای ظرفیتسازی در محیط منطقهای؛ تقویت رقابت و ظرفیتهای صادراتی استارت آپ ها؛ توسعه برنامههای آموزشی برای استارت آپ ها و تقویت ایجاد شغل در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، ازجمله برخی حوزههای همکاری مندرج در اعلامیه همکاری ایران و یونیدو است.
یادآور می شود: فعالیتهای یونیدو به دو صورت مستقل و هماهنگکننده تحقق پیدا میکند. فعالیتهای مستقل سازمان در جمعآوری و ارسال اطلاعات مربوط به تکنولوژی، تشکیلات دادن به امور اداری، ارائه کمکهای فنی در موارد استفاده از تکنولوژی و بالاخره تعلیم پرسنل خلاصه میشود. یونیدو به عنوان مرکزی هماهنگکننده در وین فعالیتهای صنعتی سیستم سازمان ملل متحد را انجام داده، با سایر ارگانهای سازمان ملل متحد از قبیل آنکتاد و کمیسیونهای اقتصادی منطقهای همکاری نزدیک دارد.
شورای اداری یکی از ارگانهای آن است که دارای ۴۵ نفر نماینده است. ارگان تصمیم گیرنده یونیدو و دبیرخانه از دیگر ارگانهای سازمان است. شورا که سالی یک بار تشکیل جلسه میدهد، خطوط کلی فعالیتهای سازمان را تعیین میکند، برنامههای سازمان را تنظیم کرده، هماهنگی لازم را انجام میدهد، فعالیتها را کنترل کرده، و بالاخره از طریق شورای اقتصادی و اجتماعی سالیانه به مجمع عمومی گزارش میدهد./
نظر شما