به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، با وجود گذشت بیش از دو هفته از وقوع سیل در خوزستان، این استان همچنان در وضعیت بحران به سر می برد و امکان پیش روی جریان آب به سمت خوزستان وحود دارد که در این راستا همه امکانات برای جلوگیری از خسارت بیشتر بسیج شدند.
در حال حاضر 250 روستا و هفت شهر استان و همچنین پنج منطقه از شهرستان اهواز هم تخلیه شده که علیرغم تلاش های صورت گرفته جهت جلوگیری از ورود آب به سمت اهواز ولی خطر آبگرفتگی بخش دیگری از مناطق اهواز را تهدید می کند.
در این راستا مسئولان کشوری و استانی و نهادهای مختلف همچون هلال احمر، ارتش، سپاه و سایر دستگاه های اجرایی در کنار مردم به خدمات رسانی مشغول هستند و در این میان حضور مردم در صحنه جهت مقابله با سیل بسیار چشم گیر است.
«عبدالرضا رحمانی فضلی» که از (چهارشنبه 21 فروردین) برای سومین بار به استان خوزستان سفر کرده از برخی مناطق سیل زده استان بازدید کرد و گفت: مهمترین اقدام به منظور جلوگیری از خسارت های احتمالی به مناطق، مدیریت روان آب های رها شده در دشت های خوزستان است که اکنون مسیر جدیدی به سمت اهواز پیدا کرده است.
وزیر کشور، با بیان اینکه نیاز است که دایک ها و سیل بندها برای مهار آب ورودی آماده شود، چرا که در غیر این صورت خسارت های زیادی به دنبال دارد، افزود: برای جلوگیری از ورود آب به اهواز تقسیم بندی هایی صورت گرفته و هر بخش کار به یک دستگاه اجرایی سپرده شده و باید هرچه سریع تر مسیر آب را تغییر دهیم.
وی با تقدیر از تمام مردم مناطق و مسئولانی که به صورت شبانه روزی برای مهار سیل تلاش می کنند، ابراز امیدواری کرد که با پایان یافتن این سیلاب و ایجاد مسیر صحیح برای هدایت آب، خسارت ها را به حداقل برسانیم و اضافه کرد: در حال حاضر مناطقی که مسیر زمینی آنها مسدود شده با قایق و بالگرد امداد رسانی می شوند و در صورت نیاز این ظرفیت ها را افزایش می دهیم.
«غلامرضا شریعتی»، هم امروز از ادامه ورود جریان آب به سمت استان خوزستان خبر داد و با بیان اینکه برای جلوگیری از ورود آب، برنامه ریزی های روزانه را برای سامانه های بارشی جدید در دستور کار خود داریم، تصریح کرد: در 20 روز گذشته، حجمی از آب با رقمی حدود 10 میلیارد مترمکعب به استان وارد شد که از این منظر تحت فشار هستیم اما توانستیم این حجم وسیع از آب را مدیریت کنیم.
استاندار خوزستان، عنوان کرد: در یک اتفاق نادر، رودخانه های کرخه و دز در منطقه الهایی و بامدژ به هم پیوسته و از بستر رودخانه خارج شدند که خود دلیلی بر سرازیر شدن آب در دو طرف جاده اهواز _ اندیمشک به سمت اهواز شد.
وی با بیان اینکه اولویت ما حفظ جان شهروندان است، اذعان داشت: تلاش ما در جهت هدایت حداکثری روان آب ها به سمت کارون و هورالعظیم است اما این آب در پهنه گسترده ای است و در عین رعایت احتیاط، با برنامه ریزی در صدد کنترل شرایط هستیم.
وی با اشاره به اینکه مسیر جریان رودخانه ها در حال کنترل است، تاکید کرد: آنچه که ما را تهدید می کرد سرریز شدن کارون بود اما با زدن سیل بندها و کار شبانه روزی آن را کنترل کردیم؛ در حال حاضر دبی رودخانه کارون سه هزار و 100 مترمکعب بر ثانیه است.
«امیر سرتیپ امیر حاتمی»، هم امروز با حضور در استان خوزستان از برخی مناطق سیل زده خوزستان بازدید کرد و اظهار داشت: هدف اصلی از حضور میدانی در استان خوزستان رفع سریع سیلاب، آبگرفتگی ها و جلوگیری از صدمه دیدن مردم است و به کلیه سازمان ها، صنایع، شرکت ها و معاونت های وزارت دفاع ابلاغ شده که تمام امکانات خود را در منطقه خوزستان مستقر کنند تا مشکلات و آسیب ها به حداقل برسد.
وزیر دفاع، با بیان اینکه کمک های لازم در حوزه های مهندسی، فنی، خدماتی، پزشکی، تامین اجتماعی، جغرافیایی و بهداشتی را در حد وسع و توان در نقاط سیل زده ارائه می کنیم، ادامه داد: همه باید تمام سعی و تلاش خود را بر مدیریت حادثه متمرکز کنیم و لازم است همه سیاست ها، راهبردها و راهکارها مبتنی بر مدیریت سریع حادثه شکل گیرد.
وی با اشاره به اراده ملی و همبستگی همه اقشار ملت برای برطرف کردن مشکلات ناشی از سیل، خاطر نشان کرد: مردم و همه ارکان دولت و نیروهای مسلح جانانه پای کار آمدند و مانع از بروز خسارات و ضرر و زیان بیشتر به خصوص تلفات انسانی شدند.
علیرغم اینکه خوشبختانه در استان خوزستان به دلیل وقوع سیل شاهد تلفات جانی انسانی نبودیم، اما خسارات زیادی در بخش کشاورزی و دامداری به وجود آمد که در این راستا وزیر جهاد کشاورزی با حضور در خوزستان از بخش هایی از مزارع کشاورزی استان بازدید کرد و در جریان خسارات وارده به استان قرار گرفت و تاکید کرد: خسارت های کشاورزان سیل زده توسط دولت جبران می شود.
«محمود حجتی»، با بیان اینکه برآوردهای اولیه نشان می دهد سیلاب مهیب بیش از 20 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی خوزستان و زیر مجموعه آن خسارت وارد کرده است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت هرچه تمام تر از کشاورزان خسارت دیده تلاش خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه پس از فروکش کردن سیلاب، میزان دقیق خسارات وارده به بخش کشاورزی اعلام خواهد شد، گفت: دولت به صورت کمک های بلاعوض، استمهال وام ها و پرداخت کارمزد تسهیلات بانکی به کشاورزان خسارت دیده کمک می کند و پرداخت خسارت به کشاورزانی که اراضی خود را بیمه کرده اند نیز انجام می شود.
به گفته «کیامرث حاجی زاده»، از زمان وقوع سیلاب تاکنون به منظور پیشگیری از تلفات جانی و مالی 250 روستا به صورت کلی و جزیی تخلیه شدند که از میان روستاهای تخلیه شده تنها 105 روستا دچار آبگرفتگی شده اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، با اشاره به اینکه 56 اردوگاه برای ساکنان مناطق سیل زده در نقاط امن آماده شده و تا این لحظه 105 هزار نفر در اردوگاه ها و محل های اسکان اضطراری اسکان داده شده اند، یاد آور شد: تاکنون به 438 واحد مسکونی شهری و 87 هزار واحد مسکونی روستایی خسارت وارد شده است.
نظر شما