«محمد تقی زاده» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به اقدامات استان تهران برای خدمات رسانی به استان خوزستان گفت: بعد از وقوع سیل اخیر بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، استان تهران به عنوان استان معین دشت خوزستان تعیین شد و مقرر شد خدمات رسانی دشت آزادگان که شامل سوسنگرد در کوت سید نعیم و روستاهای دارای بیش از شش هزار کیلو متر مربع مساحت بود به ما محول شود.بعد از اتخاذ این تصمیم برای استان تهران ،ما شروع به اعزام ماشین الات سنگین به استان خوزستان کردیم که یکی از اقدامات ضروری در کنار فعالیت و تمرکز شبانه روزی بالغ بر 150 تا 200 دستگاه ادوات لجستیکی سنگین( بیل مکانیکی، لودر و وابکت) به این منطقه بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران بیان کرد: با توجه به افزایش بارندگی های بی سابقه اخیر، شهرهای مورد اشاره فوق که در کنار رودخانه کرخه قرار دارند دچار حادثه و در معرض خطر سیل قرار گرفتند که یکی از آنها کوت سید نعیم در منطقه شریعتی است که توسط ما تحت پوشش و کمربندی برای حفاظت و جلوگیری از اب گرفتگی و سیلاب در این منطقه را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی با بیان اینکه مردم مشارکت خوبی در خدمات رسانی به سیل زدگان دارند اظهار کرد: علاوه بر خدمات رسانی دستگاه های مربوطه، استان تهران نیز گونی هایی جهت سد بند ها در زمان اضطرار میان روستاهای در معرض خطر و سیل توزیع کرده است. همچنین در بسیاری از شهرها و روستاها مانند کوت سیدنعیم مردم مشارکت جدی در ایجاد سیل بند با زنجیره انسانی ۲۰۰۰ نفره ترتیب دادند که همین مهم در پیشرفت اقدامات ستاد مدیریت بحران تاثیر چشمگیری داشته است.
تقی زاده خاطر نشان کرد: همچنین همکاران ما در دستگاه های دیگری مانند آب، فاضلاب، آبفا و آب منطقه ای با توزیع آب شرب ( بطری های آب مدنی) و حتی تانکرهای آبرسانی موقت در میان سیل زدگان استان خوزستان توزیع کردند ضمن اینکه اداره کل راهداری، شهرداری ها و فرمانداری های استان تهران نیز با توجه به ظرفیت خود وارد میدان شده و مشغول خدمات رسانی هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران در ادامه افزود: خوشبختانه شهرهای دشت آزادگان که در سیل اخیر مغفول مانده بودند با همکاری دستگاه های مربوطه در حال دریافت خدمات هستند، امیدواریم بتوانیم شرایط استان خوزستان به ویژه مناطق روستایی را به وضعیت عادی و نرمال تبدیل کنیم.
تقی زاده اظهار کرد: در منطقه دشت آزادگان و شهر سوسنگرد این پیشبینی صورت گرفته بود که سطح آب کرخه بالا آمده و مشکلاتی را در این منطقه برای هموطنان ایجاد کند، در همین راستا علاوه بر تقویت سیل بند ها برای مهار آب ورودی، ماشین آلات عمرانی در منطقه را افزایش داده و در راستای مدیریت وضعیت بحرانی در مناطق سوسنگرد، بستان، کوت سید نعیم و سایر نقاط شهرستان دشت آزادگان اقدام کردیم. لذا ورودی آب از سد کرخه به داخل رودخانه کرخه کنترل شده ضمن اینکه طبق اعلام سازمان هوا شناسی در ابام پیش رو افزایش آب نخواهیم داشت.
تقی زاده اظهار کرد: شورای تامین و ستاد مدیریت بحران استان خوزستان تصمیماتی را در خصوص تخلیه برخی از نقاط منطقه اتخاذ کرده بودند، که در راستای آن هشدار های لازم به مردم و اهالی ساکن در دشت آزادگان با توجه به افزایش دبی آب کرخه اعلام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران اظهار کرد: بر اساس بازدید های صورت گرفته در خروجی آب رودخانه کرخه که انتهای ان به هورالعظیم و مرز ایران و عراق منتهی می شود ،نقاط مختلف رودخانه شناسایی و اقدامات پیشگیرانه در منطقه صورت گرفته و تمامی برنامه های عملیاتی و عمرانی به موازات یکدیگر تا رسیدن به شرایط پایدار تداوم خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای زنان و کودکان سیل زده افزود: اقدامات استان تهران بیشتر فوریتی است لذا رسیدگی و خدمات رسانی به زنان و کودکان بیشتر بر عهده هلال احمر و وزارت بهداشت می باشد استان تهران نیز بعد از سپری شدن دوره بحران ،خدمات رسانی به این حوزه را نیز در دستور کار خود قرار خواهد داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با اشاره به خسارات وارده بر استان خوزستان گفت: استان خوزستان هنوز در شرایط بحران است و ارزیابی خسارات وارده بر این استان هنوز زود می باشد همچنین استان تهران معین دشت ازادگان است و وظیفه ارایه خدمات را دارد، لذا ارزیابی و تخمین خسارات استان باید توسط مسولان استان انجام شود.
نظر شما