پیشروی مال ها وضعیت فضاهای عمومی تهران را به هم ریخته است

پیشروی بی رویه فضاهای خصوصی نظیر مال ها در بین فضاهای عمومی در تهران می تواند وضعیت اجتماعی را بر هم بریزد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «الهام فخاری» در نشست خبری کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران که ظهر امروز برگزار شد، گفت: پیش از آغاز فعالیت های نوروزی در اسفندماه گروه ارزیابی فعالیت های نوروزی شهرداری تهران را تشکیل داده ایم و یک ارزیابی کلی سه گانه تا پایان فروردین ماه تهیه و ارایه خواهد شد.

 

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اجرای موسیقی خیابانی در سطح شهر تهران گفت: هر نوع اجرای موسیقی در فضای شهری نیازمند کسب مجوز از شهرداری و سایر نهادهای مرتبط است.

 

وی با بیان اینکه در ایام نوروز تعدادی کنسرت و اجرای موسیقی زنده در فضاهای شهری تهران برگزار شد، گفت: رویکرد کلی نهادها و مدیریت شهری این بود که اگر اجرای موسیقی به عنوان فعالیت خودجوش مردمی در فضاهای شهری پذیرفته شده است، این زمینه ای برای ایجاد آرامش اجتماعی است.

 

فخاری در ادامه با اشاره به جایگاه شورای شهر تهران تصریح کرد: متاسفانه برای بسیاری از مقامات در سطوح مختلف شوراها به عنوان یک نهاد فانتزی مطرح می شود و زینت المجالس هستند.

 

وی با اشاره به قانون اساسی گفت: طبق اصل هفت قانون اساسی به صراحت شورا یکی از ارکان هم طراز با سایر نهادها مطرح شده است و در اصل 100 تا 106 نیز به موضوع شوراها پرداخته می شود و این در حالی است که به جایگاه شوراها آن گونه که باید توجه نمی شود.

 

فخاری با بیان اینکه باید جایگاه شورا را به عنوان مدنی ترین نهاد تقویت کنیم، تاکید کرد: در بسیاری جاها نظرات کارشناسی شوراها مورد توجه قرار نمی گیرد در حالی که شورا در مورد مصالح مردم و امور اجرایی باید نظرات خود را ارایه کند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنانش در خصوص اقدامات مدیریت شهری برای کاهش وزن و سلامت روان شهروندان گفت: در بحث چاقی و اضافه وزن موضوع سبک زندگی و سلامت روان تاثیرگذار است.

 

وی افزود: وزن مناسب، تحرک و سلامت روان زمانی محقق می شود که بتوانیم سیستم یا نظام منسجمی را در سبک زندگی شهروندان ارایه کنیم.

 

فخاری کمبود تحرک را یکی از دلایل اضافه وزن شهروندان تهرانی عنوان کرد و گفت: تحرک در فضای عمومی سازمان یافته نیست و مدیریت شهری در حوزه اجتماعی باید تلاش کند.

 

وی با اشاره به اجرای طرح خیابان بازی و خیابان ورزش گفت: در قالب این طرح مردم را باید ترغیب کنیم و فضاهای امن و مناسب برای آنها در نظر بگیریم به طوری که برای فعالیتی غیر از کار و خرید از خانه بیرون بیایند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در فضای شهری باز و ورزش همگانی و امنیت عمومی افزایش یابد به صورت ضمنی می تواند سلامت روانی و سبک زندگی را بهبود دهد.

 

فخاری در بخش دیگر صحبت هایش با طرح این سوال که بر چه معیاری تهران را شهر غمگین می نامند، تصریح کرد: تهران به عنوان یکی از زنده ترین و پویاترین ابر کلانشهرهای دنیا شناخته می شود.

 

وی با اشاره به معیارها و شاخص هایی که کشورهای دیگر برای شادابی شهرهایشان در نظر می گیرند، گفت: شاخص های مورد نظر متناسب با معیارهای بومی و فرهنگی ما نیست.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه جامعه شهروندی تهران بر اساس شاخص های ارزیابی شهری پر کار و بهبود خواه است، تاکید کرد: باید در مورد مولفه های مثبتی که تهران از آن برخوردار است، برندسازی کنیم.

 

فخاری تراکم جمعیت در تهران را یکی از عوامل کاهش شاخص های کیفیت زندگی برشمرد و گفت: پیشروی بی رویه فضاهای خصوصی نظیر مال ها در بین فضاهای عمومی در تهران می تواند وضعیت اجتماعی را بر هم بریزد.

 

وی ادامه داد: رفتار ترافیکی و فاصله نامتعادل میان محل کار و زندگی شهروندان نیز از کیفیت زندگی می کاهد.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در شرایط دشواری که همه مردم کشور از جمله شهروندان تهرانی در آن قرار دارند باید بر توانمندی های اجتماعی و توانمندی های مثبت تهران تاکید کرد چرا که پایتخت پویایی اجتماعی خوبی دارد.

 

فخاری در ادامه با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در مواجهه با سیل اخیر در تهران گفت: نقش پیشگیرانه مدیریت شهری در شرایط بحران و عملکرد شهرداری و فرمانداری ها در این مدت قابل تقدیر است.

 

وی تهیه بودجه 98 به زبان ساده، شفاف سازی هزینه ها و قابل پیگیری کردن و کاهش گام به گام و ساده سازی آن، طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری و ارسال آن به دستگاه قضایی، انجام مطالعات و طراحی ساماندهی آرامستان های تاریخی تهران، تشکیل کارگروه کتاب، تدوین لایحه هنر عمومی شهری از دیگر مواردی است که برخی اجرایی و برخی نیز در حال اقدام است.

 

فخاری تاکید کرد: دسترس پذیر کردن تجربه هنر عمومی در شهر در قالب تدوین لایحه هنر بومی و شهری است که سازمان ها و بخش های مختلف شهری می توانند در آن تاثیرگذار باشند.

 

 

 

کد خبر 779434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha