به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در چند سال اخیر مقام معظم رهبری اقتصاد کشور را مهمترین موضوع و اولویت برای نظام اسلامی دانسته و از همین رو در انتخاب شعار سال بر موضوع اقتصادی تاکید داشتند. در سال جاری نیز به دنبال نامگذاری سال 97 با عنوان «حمایت از کالای ایرانی»، سال 98 را با عنوان «رونق تولید» نامگذاری کردند.
ایشان بر اهتمام تمام دستگاه های برای تحقق این شعار و استفاده از پتانسیل جوانان برای افزایش تولید در کشور و به دنبال آن رونق اقتصادی تاکید داشتند. نهادها و دستگاه های مختلف پس از پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب برنامه ریزی های خود را با تحقق شعار سال انجام دادند و در این میان نهادهایی که در ارتباط مستقیم با حوزه اقتصادی هستند از اهتمام جدی خود برای رونق تولید در سال جاری خبر داده اند.
در میان این نهادها «گمرک ایران» برنامهها و تصمیمات خود را در راستای کمک به تحقق شعار رونق تولید در سالجاری اعلام کرده است. روابط عمومی گمرک ایران در این باره به نقل از «مهدی میراشرفی» نوشته است: «رونق تولید یک شعار نیست، بلکه یک استراتژی است و در واقع همه شعارهای سال قبل در دل این شعار نهفته است.حمایت از تولید از یک پشتوانه علمی بسیار قوی برخوردار است و ما در گمرک میتوانیم بهترین نقش و تأثیر را در رونق تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشته باشیم، به شرط آنکه در بعد کاهش هزینهها و کاهش زمان ترخیص کالا اقدامات و تسهیلات بیشتری را اعمال کنیم.»
معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران در توضیح برنامهها و اقدامات گمرک برای کمک به رونق تولید از تفویض اختیار بیشتر به گمرکات اجرایی، فراهم کردن شرایط مناسبتر برای ارائه خدمات به فعالان مجاز اقتصادی (AEO)، سادهسازی فرآیند ترخیص کالاهای واسطهای و سرمایهای (مواد اولیه و ماشینآلات خطوط تولید)، ایجاد فرصتهای مناسبتر برای دسترسی آسان صاحبان کالا و اربابرجوع به مدیران و کاهش بروکراسی اداری خبر داده است.
بنابراین گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران سازمانی دولتی تابع وزارت امور اقتصادی و دارایی است که به عنوان مرزبان اقتصادی کشور نقش محوری و هماهنگکننده را در مبادی ورودی و خروجی کشور دارد و مسئول اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امورگمرکی و سایر قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات و عبور (ترانزیت) کالا و وصول حقوق ورودی و عوارض گمرکی و مالیاتهای مربوطه و الزامات فنی و تسهیل تجارت است.
گمرک از آغاز تاسیس با بهره از فناوری های نوین توانسته علاوه بر انجام وظایف برای اقتصاد کشور درآمدزایی نیز داشته باشد و طی ۹ ماه سال 97 گمرک ایران بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است. از این میزان ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی و ۶ هزار میلیارد تومان به صورت ضمانت نامه بوده است./
نظر شما