رونق تولید نیازمند ارتباط مجامع هنری با فضای کسب و کار است

مدرس دانشگاه رونق تولید را منوط به ارتباط بیشتر مجامع هنری با فضای کسب وکار، توجه به اثر هنری به مثابه محصول داخلی و بهره بردن از هنر برای تبلیغ و عرضه بهتر کالای ایرانی دانست و گفت: باید با فرهنگسازی نگاه مردم به کالای داخلی را تغییر داد.

«محمدرضا دوست محمدی » با اشاره به نام گذاری سال 1398 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «رونق تولید»، درباره تحقق این شعار در بخش هنر به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان  گفت: در این باره بحث های جدی را می شود مطرح کرد؛ یکی از بحث های جدی این است که ارتباط آکادمی ها و مجامع علمی هنری با فضای کسب و کار ضعیف است و یک حلقه مفقوده ای بین آموزشگاه های هنری دانشگاه ها و بازار کار وجود دارد این ارتباط دادن جامعه هنری به بازار کار و نیاز بازار را درک کردن از سوی هنرمندان  را باید به سمت اش رفت که بخشی از این بر عهده هنرمندان و بخشی هم بر عهده دانشگاه هاست.

 

این مدرس دانشگاه و طراح گرافیک افزود: بحث دیگری که باید مطرح کرد این است که اثر هنری به مثابه تولید و فروش داخلی می تواند وضعیت بهتری داشته باشد ما در حوزه صنایع دستی خیلی قوی هستیم ولی مردم خیلی تمایلی به خرید صنایع کشورشان ندارند و این به مسایل مختلفی برمی گردد. اینکه اثر نقاشی و یا صنایع دستی می توانند تولید شوند و به فروش برسند به ساختار بازار هم مربوط می شود .

 

محمدرضا دوست محمدی اظهار کرد: نکته مهم دیگر این است که  هنر در حوزه تبلیغلات،دیزاین و گرافیک ساز و کار قدرتمندی برای فروش محصولات ندارد، یک مسئله مهم بسته بندی است که تولیدکنندگان هم همیشه از این مسئله شاکی هستند اما برای  آن کار مهمی انجام نداده اند البته در سال های اخیر اوضاع کمی بهتر شده است. باید با استفاده بهتر از تبلیغات، دیزاین و گرافیک به عرضه و فروش محصولات هنری  پرداخت.

 

این تصویرساز و کارتونیست در پاسخ به این سئوال که چرا در فرهنگ ما ایرانی ها تمایل به خرید جنس خارجی بیشتر است در صورتی که کالای داخلی از کیفیت بهتری نسبت به کالای خارجی برخوردار است؟ گفت: مسایل فرهنگی که جزو سبک زندگی ایرانهی هاست مربوط به ده بیست و پنجاه سال نیست، ممکن است ریشه در دوران قاجار و یا حتی دوران صفویه داشته باشد رفتاری که نگاه به بیرون از کشور دارد به امروز مربوط نیست و به گذشته برمی گردد باید در این راستا فرهنگسازی کرد،  در حوزه فرهنگ باید هزینه کرد و مشکل این است که تنها حرف می زنیم و در عمل هزینه ای نمی کنیم.

 

وی با تاکید بر هزینه کردن در حوزه فرهنگسازی برای خرید کالای ایرانی  اظهار کرد: در حوزه فرهنگ با هزینه و برنامه ریزی می توان در 10 سال روحیه و سبک زندگی مردم را تغییر داد البته نظارت های قانونی را نباید از نظر دور داشت، باید ساز و کار قانونی برای نظارت بر تولید کننده وجود داشته باشد تا خطا نکند و در کنار ان حمایت های قانونی از تولید کننده هم وجود داشته باشد.

کد خبر 778951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha