دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد

استاندار خوزستان، دستور تخلیه ۶ شهر استان را به دلیل پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از سیل صادر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی»، امروز (شنبه 17 فروردین)، با بیان اینکه خروجی سدها با توجه به ورودی آن تنظیم می‌ شود، اظهار کرد: در حال حاضر آب پشت سد کرخه 6 میلیارد مترمکعب است و این به معنای پر شدن حجم سد است که اگر با مدیریت خروجی این حجم کنترل نشود ممکن است در وضعیت بحرانی قرار گیریم.

 

استاندار خوزستان، با بیان اینکه برای جلوگیری از سرریز سد باید خروجی طوری تنظیم شود که به سد آسیبی وارد نشود، افزود: هم ‌اکنون به طور متوسط خروجی آب سد کرخه به 2400 مترمکعب بر ثانیه رسیده که توان این حجم آب را ندارد و طبیعی است که در برخی جاها طغیان کند.

 

وی ابراز کرد: این حجم ورودی آب به سد کرخه مطابق با پیش بینی ها نبوده چرا که توقع می رفت با قطع شدن باران در استان های بالا دست و فروکش کردن سیلاب های این استان ها ورودی آب کرخه کاهش یابد ولی متاسفانه این امر محقق نشد و ورودی آب سد کرخه حتی افزایش هم داشته است.

 

شریعتی، با اشاره به اینکه برای جلوگیری از خطرات ناشی از وقوع سیل تعداد زیادی از روستاهای در معرض خطر تخلیه شدند، اضافه کرد: تلاش ما این است که حداقل خسارات به شهرها وارد و از ورود آب به شهرها جلوگیری شود.

 

وی با بیان اینکه در یک بازه زمانی چند روزه خروجی سد کرخه از 700 متر مکعب بر ثانیه به 2400 متر مکعب بر ثانیه رسیده که همین امر باعث طغیان رودخانه کرخه در پایین دست شده است، تاکید کرد: تمام تمهیدات و تلاش های لازم را جهت ایجاد فیوز پلاک پخش آب انجام دادیم تا حداقل آب کرخه به شهرهای در مسیر برسد.

 

وی با بیان اینکه اینکه در پی افزایش رهاسازی آب از سد کرخه و پیشگیر از وقوع سیل، با بررسی های کارشناسی و اجتماعی به این نتیجه رسیدیم که 6 شهر در معرض خطر را  تخلیه کنیم، اذعان داشت: در این راستا دستور تخلیه شهر سوسنگرد، بستان، حمیدیه، رفیع، کوت سید نعیم و ابوحمیظه را صادر کردیم.

 

استاندار خوزستان، گفت: در این راستا زنان، کودکان و سالمندان را به اردوگاه های اسکان اضطرای منتقل می کنیم و از جوانان می خواهیم به کمک نیروهای امدادی بشتابند در تقویت سیل بند ها همکاری کنند و اجازه ندهیم، آب به این شهرها ورود کند.

 

وی با اشاره به اینکه تصمیمات اتخاذ شده برای حفظ جان شهروندان است، خاطر نشان کرد: پادگان های شهید محلاتی، فرجوانی، ثامن الائمه و جواد الائمه به عنوان محل‌های اقامتی این مناطق در نظر گرفته شده اند.

 

شریعتی، یاد آور شد: تمام همت و تلاش ما در این است که آب را در بالا دست شهرها به دشت ها و اراضی کشاورزی هدایت و مسیرهای خروجی آن به سمت تالاب هورالعظیم را متعدد کنیم تا کمترین ضرر به شهرهایمان برسد.

 

از ابتدای وقوع سیل در خوزستان به دلیل افزایش دبی حوضه های آبریز دز، کرخه و کارون و به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی تاکنون 110 روستای در معرض سیل در این استان به صورت کلی و جزیی تخلیه شدند.

 

همچنین از سوی فرمانداری اهواز، اعلام شده که روستاهای حاشیه رودخانه های کرخه و دز در بخش مرکزی اهواز در معرض خطر سیلاب قرار دارند، از این رو ساکنین 14 روستای حلاف 1، 2 و 3، بروایه آلبو ثنوان، بروایه عمیر، بروایه یوسف، قلعه سحر، چپسه کوچک، چپسه بزرگ، سید یوسف، عشاره بزرگ و عشاره کوچک در حاشیه رودخانه کرخه و 2 روستای طواهر و ام عگله بیت سعید در حاشیه رودخانه دز از بخش مرکزی باید نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند. بخش غربی شهر الهایی نیز در معرض خطر احتمالی طغیان رودخانه قرار دارد که باید مردم منازل خود را ترک ‌کنند.

 

کد خبر 777227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha