به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله پایگاههای مذهبی و فرهنگی در محلهها هستند که جایگاه ویژهای بین ساکنان شهرها دارند. این پایگاههای فرهنگی هنری که در مجاور مساجد فعالیت دارند، میتوانند افراد جامعه را از گزند انحرافات و آسیب های اجتماعی دور کنند. از جمله کانون های فرهنگی هنری مساجد فعال در استان قزوین که با برگزاری برنامه های فرهنگی، مذهبی و هنری توانسته بخش عظیمی از جوانان و نوجوانان را جذب فعالیت های این کانون کند،کانون فرهنگی هنری توحید مسجد فاطمه الزهرا(س) بخش خوزنین شهرستان بویین زهرای استان قزوین است. این کانون در بحث کارآفرینی و آموزش حرفه های زود بازده برای جوانان دوره های آموزشی برگزار می کند تا در آینده در صورت علاقه در آن رشته و حرفه مشغول به کار شوند. در ادامه سلسله گزارش های معرفی کانون های فرهنگی هنری فعال گفت و گوی ما با مدیر این کانون را می خوانید.
روح الله علی اکبری که از سال ۸۵ مدیر کانون فرهنگی هنری میثاق بخش خوزنین شهرستان بویین زهرای استان قزوین است، فارغ التحصیل در رشته مهندسی کشاورزی و دانشجو در مقطع دکترا در زمینه بیوتکنولوژی است و در کنار آنکه سازمان جهاد کشاورزی مشغول به کار است، به عنوان مدیر کانون میثاق برنامه های گسترده را برای مقاطع سنی مختلف در این کانون برگزار می کند.
«روح الله علی اکبری» در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به فعالیت هایی که در این کانون انجام می شود، گفت: کانون فرهنگی هنری میثاق در بخش خوزنین شهرستان بویین زهرا استان قزوین در طول سالها فعالیت توانسته نیروهای تحصیل کرده ای را تربیت کند که در بخش های مختلف مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اثرگذاری بالای کانون میثاق در منطقه خوزنین بویین زهرا اظهار کرد:کانون میثاق در بحث برنامه های اوقات فراغت، اعتقادی، اخلاقی، معرفتی و بصیرتی برنامه های گسترده ای برگزار می کند که با استقبال گسترده مخاطبان روبرو است به گونه ای که بسیاری از شرکت کنندگان در برنامه های آموزشی کانون میثاق بعد از پایان دوره ها، هم در این کانون به صورت مستمر و به عنوان کادر اجرایی آموزشی مشغول به فعالیت هستند.
علی اکبری به رویکرد این کانون در زمینه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه بحث اقتصاد مقاومتی یکی از رویکردهای این کانون اهتمام به بحث اشتغال و تولید است، زیرا به دلیل آنکه مخاطبان کانون های فرهنگی هنری مساجد جوانان است. در همین زمینه طرح معرفی و آشنایی با حرفه های زود بازده و تربیت کارآفرین را در کانون مورد توجه قرار دادیم و دوره هایی را هم در این زمینه در کانون برگزار می کنیم. بنا داریم بعد از پایان دوره ها هم تسهیلات ویژه ای برای شرکت کنندگان ارایه می دهیم، تا کسانی که علاقه مند به ایجاد کار در این رشته ها هستند، از تسهیلات ویژه برای اشتغال آفرینی در این زمینه بهره مند شوند.
مدیر کانون فرهنگی هنری میثاق پرورش دام سبک و سنگین همچون بوقلمون، پرورش گیاهان دارویی، بازدید علمی از واحدهای تولیدی، پرورش قارچ و زنبور عسل و پرورش ماهی های زینتی را از جمله برنامه های این کانون در زمینه اشتغال و کارآفرینی دانست و تصریح کرد: آموزش این حرفه ها با استقبال گسترده ای در این کانون روبرو بوده است زیرا که تمام تلاش ما در این راستا بوده است که بتوانیم برای همه افراد در هر موقعیتی که هستند، در این زمینه آموزش های لازم ارایه شود تا بتوانند در آینده در صورت علاقه در آینده در این رشته ها مشغول به کار شوند.
علی اکبری افزود: تلاش ما در این راستا بوده است که در کنار برنامه های معرفتی و فرهنگی شرکت کنندگان از آموزش های لازم در زمینه اقتصادی هم بهره مند شوند. خوشبختانه برگزاری دوره های اقتصادی در کانون با استقبال جوانان بسیاری روبرو بوده است به طوری که بسیاری از این طریق در رشته هایی که ما آموزش می دهیم در رشته های مورد مشغول به فعالیت شده اند.
وی به فعالیت کتابخانه کانون میثاق هم اشاره کرد و گفت: کتابخانه کانون فرهنگی هنری میثاق با ۳۰۰ متر زیربنا و با ۱۲ هزار جلد کتاب توانسته در بحث کتابخانه در این منطقه خدمات گسترده ای ارایه دهد،به طوری که یک هزار نفر عضو کتابخانه کانون هستند.کتابهای کتابخانه هم علاوه بر موضوعات بصیرتی، انقلابی، تاریخی برای کودکان و نوجوانان هم هست.به نظرم کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از پایگاههای مهم برای بحث ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی می توانند باشند. زیرا از این طریق کانون های مساجد هم می توان بسیاری از کتابخوان ها را مسجدی و بسیاری از مسجدی ها را کتابخوان کرد.
مدیر کانون فرهنگی هنری میثاق ادامه داد: برگزاری مسابقات کتابخوانی،چاپ نشریات و حضور در نمایشگاههای مختلف کتاب از جمله فعالیت های این کانون در حوزه کتابخانه ای است. معتقدم ارتباط چهره به چهره با امام جماعت مسجد و نیز تبلیغات گسترده در حوزه کتاب می تواند در افزایش سطح مطالعه نقش داشته باشد.
نظر شما