بسیاری از مساجد مجهز نیستند

بسیاری از مساجد مجهز نیستند این را می گوید و ادامه می دهد که باید مساجد نسبت به نیازهای روز توجه ویژه ای داشته باشند.

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.

 

 

وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.

 

 

ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.

 

 

موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.

 

 

در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:

 

 

می گوید وقت کمی دارم اما تا جایی که امکان دارد سعی می کنم تا ارتباط مناسبی با مساجد داشته باشم.

 

 

عفت پناه می گوید "من دارای دو فرزند هستم که به دلیل سن پایین یکی از آنان واقعا برایم سخت است که همراه با او به مسجد بروم چون هیچ امکانات رفاهی حتی برای افراد بالغ در آن مساجدی که من به آن ها مراجعه می کنم وجود ندارد دیگر چه برسد به کودک خردسال من.

 

 

من خیلی دوست دارم که فرزندانم در مسجد ببالند و پرورش کنند اما به نظرم شرایط آن باید مهیا باشد.

 

 

بسیاری از مساجد ما فاقد برنامه ای برای تامین نیازهای مختلف مردم هستند این در حالی است که بسیاری از مراکز دیگر ادیان و مذاهب چه در کشور ما و چه در دیگر کشورها واقعا در این زمینه سرمایه گذاری های فراوانی کرده اند و در حال حاضر هم در این زمینه فعالیت های بسیاری دارند.

 

 

ـ نظر برخی از دیگر بانوان در این زمینه چیست؟

 

 

من در بسیاری مواقع با بسیاری از بانوانی که در مساجد حاضر می شوند هم در مورد مسایل مختلف مساجد صحبت می کنیم که آنان هم در بسیاری از موارد با من هم نظر هستند اما زمانی که با امام جماعت یا دیگر مسئولان مساجد در این باره صحبت می کنیم یا می گویند زمان اجرای کارهای دیگر در مساجد را ندارند و یا می گویند که نمی توانند هزینه ای در مساجد انجام دهند که دلیل آن هم به نظرم نبود اعتباراتی مشخص در مساجد هست.

 

می گوید که دیگر زمانی ندارد و باید برود و می گوید کسی نه با مسجد مشکل دارد و نه با چیز دیگری اما آن ها هم باید خدمات دهی مناسبی داشته باشند و خود را با نیازهای جامعه و مردم وفق دهند.

 

به طور مثال برای من که تازه میان سال هم هستم واقعا با دو بچه بالا رفتن از پله های مسجد برای رسیدن به شبستان بانوان واقعا سخت است دیگر چه برسد به بانوان مسن و کودکانی که توقع می رود به تنهایی به مساجد بیایند.

 

 

 

کد خبر 777142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha