به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سید مهدی حسینی متین، دکترای روابط بین الملل و پژوهشگر مسایل بین المللی، در همایش ملی "روابط ایران و اروپا، تجارب پیشین، چشم انداز فرارو"، که به همت دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در تهران برگزار شد، با ارائه مقاله ای به تبیین و بررسی روابط ویژه آمریکا و انگلستان و اثرات آن بر سیاست اتحادیث اروپا نسبت به ایران پرداخت.
وی با این اعتقاد که بریتانیا طی دهه های اخیر هماره یکی از قدرت های موثر در جلوگیری از قدرت یابی و نفوذ ایران در منطقه بوده است، اظهار داشت: انگلستان عضو پرنفوذ اتحادیه اروپایی و متحد نزدیک امریکاست که هر یک، اهداف خاصی را در قبال ایران پیگیری می کنند.
وی ایالات متحده را طی سه دهه اخیر و به ویژه پس از جنگ سرد، بیش از هر کشور دیگری در اثر وقوع انقلاب اسلامی و سیاست خارجی ایران آسیب دیده دانست و گفت: به همین خاطر علیه منافع ایران فعالیت کرده و در مواردی رهبری جهانی جریان برخورد با آنچه را که تهدید ایران تلقی می شود، بر عهده داشته است.
وی مدعی بود که در این میان، اتحادیه اروپایی به عنوان حلقه میانی مناسبات ویژه آمریکا و انگلیس که از نزدیکی جغرافیایی نیز با ایران برخوردار است و هماره روابط گسترده ای در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با ایران داشته، نقش خاصی در حدفاصل سیاست های این دو قدرت بزرگ شرق و غرب آتلانتیک ایفا نموده است.
وی درهمین باره افزود: بررسی گذشته تاریخی مناسبات جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپایی از یک سو، و با کشورهای آمریکا و انگلیس از سوی دیگر، در سه دهه گذشته به خوبی حاکی از نکات قابل توجهی از تاثیر و تاثر متقابل منافع بریتانیا و اتحادیه اروچا با یکدیگر و نیز تاثیر مهم منافع حیاتی آمریکا در فرآیند تعامل این سه بازیرگ با ایران در سه دهه گذشته است.
گفتنی است، همایش ملی "روابط ایران و اروپا، تجارب پیشین، چشم انداز فرارو" با حضور اندیشمندان و پژوهشگران حوزه سیاست خارجی، به همت دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، در محل دفتر آموزش و پژوهش این وزارتخانه، دوم و سوم آبان برگزار می شود.
پایان پیام /
نظر شما