به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه شهرستان مانه وسملقان از نظر جغرافیای به دو قسمت کوهستانی و دشتی تقسیم می شود. بخش کوهستانی عمدتا در جنوب و جنوب غربی شهرستان قرار گرفته و کوه های قورخورد و حسن بگ در این محدوده قرار می گیرند. جریان دائمی رود اترک از بخش جنوبی این شهرستان می گذرد.
وجود روستای گردشگری درکش که در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه واقع شده است از آن به عنوان روستای هدف گردشگری استان خراسان شمالی یاد می شود. روستای درکش آب و هوای معتدل طبیعی جنگلی و کوهستانی و نیز چشمه سارهای بسیاری دارد.
تنها جنگل بلوط شرق کشور در اطراف این روستا قرار دارد. به علاوه در کوهسارها و دره های مجاور باغات میوه انواع گیاهان دارویی و گونه های مختلف جانوری وجود دارد.
یکی از اهالی روستای درکش گفت: این روستا با چشم اندازهای زیبا هرساله در ایام نوروز و تابستان میزبان خیل مسافران و زائران بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) است.
یونس آذرمهر اظهارکرد: روستای درکش مکان مناسبی برای مسافران در ایام تعطیلات می باشد اما مشکلاتی را هم در خود جای داده است که مسئولان مربوطه باید درصدد برطرف شدن آنها باشند.
وی تصریح کرد: برخی از مالکان در روستا با ایجاد مجتمع مکان استراحت و تفریح مسافران را ایجاد کرده اند که این مجتمع ها پاسخگوی نیاز مسافران به خصوص در ایام نوروز و تابستان نیست.
آذر مهر خاطرنشان کرد: با استقبال زیاد مسافران از این منطقه در حال حاضر مردم از سال گذشته مشغول به ساخت و ساز هستند و باید در کنار این ساخت و سازها مراقب باشند تا طبیعت و درختان را از بین نبرند چراکه زیبایی در کش به مناظر زیبای آن است.
دهیار روستای درکش نیز گفت: شغل اصلی مردم روستای توریستی درکش باغداری است و محصولاتی چون هلو و گردو، و گیلاس زبان زد عام و خاص است و توسط کشاورزان و باغداران کشت می شود.
یوسف ریواده افزود:مردم روستای درکش در کنار باغداری به شغل کشاورزی و دامپروری نیز مشغول هستند و همچنین پرورش ماهی سردآبی قزل آلا و پرورش زنبور عسل را نیز دارند.
وی تصریح کرد: ماهی و عسل روستای درکش بسیار معروف است و هرساله مسافران از محصولات مردم خریداری و به عنوان سوغات به استان های خود می برند.
ریواده خاطرنشان کرد: مکان ها ی استراحت و اقامتگاه های در روستای درکش متعلق به بخش خصوصی هستند میراث فرهنگی در سالهای اخیر سرویس بهداشتی برای استفاده مسافران درست کرده است ولی پاسخگوی نیاز مسافران نیست.
وی با گلایه از کمبود مجتمع برای مسافران افزود: همین امر باعث شده است که مسافران از باغ های اهالی برای استراحت و تفریح استفاده کنند که این کار باعث خسارت به باغداران شده است.
رئیس میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان مانه وسملقان گفت:از مکان ها و روستاهای گردشگری در شهرستان می توان روستای درکش، آبشار روستای بیار، ارتفاعات و دره سرسبز جوزک، چشمه آب گرم مهمانک ،سد شیرین دره و روستای شیرآباد را نام برد.
رضا ریواده اظهارکرد: در این سالها این اداره با برنامه ریزی های مدون سعی شده است که شهرستان مانه وسملقان را برای میزبان ۲۲زائرو مسافر که هرساله از این مسیر تردد می کنند، باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مانه و سملقان افزود: طبق روال هر ساله دوماه قبل از شروع عید نوروز برنامه های ستاد نوروزی در شهرستان شروع شده است.
ریواده تصریح کرد: آماده سازی شهری نظافت معابر آسفالت خیابانها، بازگشایی و زیباسازی معابر ورودی شهر جهت ورود مسافران نوروزی آماده سازی پارکها و سرو یس های بهداشتی و... آماده شده است.
وی خاطرنشان کرد:فعال شدن اکیپ بازرسی همه روزه بازدید کامل از واحدها، بازرسی و برخورد با متخلفین و تذکر جهت رفع مشکلات ساماندهی خانه های استیجاری ،ثبت نام و استعلام از مراجع قانونی و صدور کارت و پوشش مناسب جهت اشخاص از جمله برنامه ها است.
رضا ریواده برگزاری بازارچه و نمایشگاه سوغات و هدایای سفر در ورودی شهر با ارائه صنایع دستی ، انواع غذاهای سنتی ، سوغات به مسافران و زائران را از برنامه های ویژه برای ارئه خدمات به مسافران عنوان کرد.
ریواده افزود: در روستای گردشگری درکش بخش خصوصی بیشتر وارد شده است و هر اقامتگاهی دارای تجهیزات و آلاچیق های زیبایی برای استراحت مسافران است و وجود سوئیت ها در این مکان جای مناسبی برای گذراندن شب و استراحت است.
وی افزود: روستای درکش به عنوان روستای توریستی استان هرساله میزبان هزاران مسافر است.
شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه وسملقان با ۶هزارکیلومتر مربع به عنوان پروسعت ترین شهرستان استان خراسان شمالی محسوب می شود .و دارای ۴ شهر،۳ بخش و ۱۳۷ آبادی و روستا است که روستای درکش تعداد هزارو ۲۰۰ نفر جمعیت و ۳۰۰ خانوار دارد.و تنها جنگل بلوط شرق کشور در اطراف این روستا است.
نظر شما