خبرگزاری شبستان _ گروه قرآن و معارف: «ما به روشنی می دانیم که تاریخ دیگر محمدی نخواهد داشت ولی رسول چرا! هر انسانی که به دنیا می آید از سمت خدا رسالتی بر دوش دارد پس از این زاویه همه رسولیم و رسالتی بر دوش داریم. غار حرا هم فقط یک نقطه خاص روی زمین است ولی تنها و فقط از همان یک نقطه نیست که بشود با خالق به گفت و گو نشست و نیایش و ستایشش کرد.»
بعثت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی نوری بود که بر کالبد تاریک زمین و زمان تابیده شد چونان عصای موسوی که بر سنگ های سرد و فسرده فرود آمد و چشمه های گوارا از آن جوشید. اگرچه مبعث پیامبر بزرگوار اسلام برای بشریت فرخنده و مبارک است و آدمیان چه آگاه باشند و چه نه از این خوان پرنعمت بهره ها برده اند اما نکته این جاست که آیا برانگیخته شدن و بعثت و رسیدن به حقیقت وجود و کنار زدن پرده های اوهام مختص صرفا مختص حضرت ختمی مرتبت است؟ اگر این گونه بود آیا خود آن حضرت در گفته ای نورانی می فرمودند: "اگر نبود سخنان بیهوده در دهان های شما و خیال ها و پندارهای بیهوده در سرهایتان شما هم می دیدید آنچه را که من می دیدم و می شنیدید آنچه را که من می شنیدم"؟ همین بیان نورانی پیامبر بزرگوار اسلام نشان می دهد که هر کسی در حقیقت بعثت و برانگیختگی درونی می تواند حضور داشته باشد. گفتگوی کوتاه خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین دکتر «جهانگیری سهروردی» به این نکته مهم می پردازد. این پژوهشگر و مبلغ بین المللی اسلام در این گفتگوی کوتاه به این نکته کلیدی پرداخته که هر کسی می تواند به آن رسول حقیقت در درون خود دست یابد و این بشارت بزرگی است که می تواند زندگی ما را به حیات طیبه نزدیک سازد.
جناب جهانگیری در عید مبعث حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صل الله علیه و آله و سلم قرار داریم. زاویه دید شما درباره ارتباط ما با بعثت برای بنده جالب بود. خرسند خواهم بود که در این باره هر چند کوتاه دیدگاه خود را بیان فرمایید.
ما به روشنی می دانیم که تاریخ دیگر محمدی نخواهد داشت ولی رسول چرا! هر انسانی که به دنیا می آید از سمت خدا رسالتی بر دوش دارد پس از این زاویه همه رسولیم و رسالتی بر دوش داریم. غار حرا هم فقط یک نقطه خاص روی زمین است ولی تنها و فقط از همان یک نقطه نیست که بشود با خالق به گفت و گو نشست و نیایش و ستایشش کرد.
پس در این صورت هر کسی می تواند به غار حرا و خلوتگاه درونی خود در روی این زمین برسد
حقیقت آن است که زمین پر است از غارهای حرا و ما رسولانی که باید یک روزی و یک جایی برخیزیم. و بعثت خواستن و البته برخاستن است و همه ماموریم برای انجام رسالتی که برایش به دنیا آمده ایم.
اگر از این رهیافت به بعثت نگریسته شود آن وقت دیگر رابطه ما با بعثت یک رابطه خشک و مناسبتی نخواهد بود که فی المثل بعثت را در بیرون خود ببینیم.
همین طور است. کاش روز بعثت ما هم بعثتی داشته باشیم ما هم مبعوث شویم و رسالت خویش را به انجام برسانیم. کاش عید مبعث بعثتی برای خود ما هم باشد.
نظر شما